שאלה שמטרידה אותי ואת החבר'ה:
האם כדי להחזיק חלקי חילוף בבית ,או להזמין (טפו טפו, חמסה חמסה) במקרה של ריסוק ?
בבקשת דיון מכובד ורציני.
שאלה שמטרידה אותי ואת החבר'ה:
האם כדי להחזיק חלקי חילוף בבית ,או להזמין (טפו טפו, חמסה חמסה) במקרה של ריסוק ?
בבקשת דיון מכובד ורציני.
השאלות שאתה והחבר'ה צריכים לשאול את עצמכם היא עד כמה אנחנו לחוצים להטיס? וכמה רחוק אנחנו מוכנים להרחיק לכת ברכישות מבחינה כספית?
מה שעבד בשבילי עד היום הוא שילוב של להחזיק מספר חלקי חילוף בסיסייים שנדרש להחליפם בכל ריסוק כגון ציר ראשי, ציר אופקי, פלייבר, ושל "תחזוקת שבר" או במילים אחרות "נשבר קונים" וזה תקף לחלקים שלא נשברים בריסוקים קלים או נשברים לעיתים רחוקות.
המצב האידיאלי הוא להחזיק שני מסוקים, לאו דווקה באותו הגודל ואותו הסוג כך שגם אם ריסקת (ולא מדובר במילת גנאי) אז יהיה לך מה להטיס.
ישנם מסוקים שיש להם יבואן מסודר (כגון המסוקים של הירובו) ולהם אין טעם להחזיק בבית חלפים כי הם זמינים בארץ.
לגבי מסוקים שאין להם יבואן מסודר (אליין וכו') ישנם חלקים שהייתי מחזיק בבית בתור חלפים למקרה של ריסוק קל.
לכל מסוק יש את החלפים הרלוונטים והספציפיים שנהרסים בריסוק אבל בסה"כ ברוב המסוקים ישנם חלפים שכמעט בכל ריסוק נהרסים.
לא ניתן להתכונן מראש לריסוקים הקשים בהם נשברת השלדה, כי אז הנזק גדול מדי בכדי להחזיק חלקים בבית - לא ניתן לדעת איזה חלקים במדוייק יהרסו.
אני מטיס את הטירקס 700 ומחזיק בבית את החלפים הבאים:
- צירים מכל הסוגים
- גג"ש מכל הסוגים
- כני נסע
- לינקים
- ברגים
- פלייבר
- להבים (ראשיות וזנב)
- פדלים
- בום
- תומכי בום
- סט פושרודים
- מיסבים לציר הראשי
עם הזמן, לאחר שהמסוק יתרסק מספיק פעמים, לומדים מהם החלקים שכדאי להחזיק זמינים בבית שלרוב יכולים לעזור ולתקן את המסוק באותו היום שהוא התרסק ואותם כדאי להחזיק.
אני מניח שאתה לא מטיס לבד, ואם ישנם בשטח ההטסה עוד מטיסים עם אותם המסוקים כמו שלך, ניתן תמיד להיעזר בחברים כאשר נתקעים עם חלק שחסר (ולהחזיק כמובן מיד כשמגיע ההזמנה מחו"ל). כך אנו נוהגים בשטח ההטסה שלנו והסידור הזה עזר לא אחת למטיסים לתקן את המסוק ולחזור לאויר מיד למחרת הריסוק.
Gaui X7
Scorpion Power System
V-Bar 5.2 Pro
Futaba 8FG
בדיוק כמו שחר (רק שלי אין חברים לקחת מהם, ולמעשה אין לי חברים כלל). להחזיק מסוק שלם בחלקים זה לא כלכלי ולא הגיוני, בסוף אתה תתקע עם ים חלקים שאין לך מה לעשות איתם. אם כבר אתה רוצה להרחיק לכת, תחזיק קיט שלם בקופסא. כל פעם שאתה מתרסק, תשתמש במה שצריך ומיד תזמין להשלמה.
יש בכך כמה יתרונות - תמיד תדע מה יש, לא יהיה חלק שחסר לך, לא תחזיק כפיליות של חלקים, וזה אפילו יותר כלכלי מלהחזיק 50% מהחלקים בנפרד (במיוחד במקרה של ALIGN). הכי חשוב, תמיד תוכל להפוך את הקיט הזה לעוד מסוק טס, או פשוט למכור (כקיט או כחלקים) כשאתה נפטר מהמסוק הראשי שלך.
במקרה של 700, להחזיק את החלקים ששחר ציין זה סיפור של בערך 300-250 דולר. קיט שלם עולה 550 דולר, כולל הלהבים.
כרגע אני גם ככה בקושי מטיס, אז לא נורא מפריע לי לחכות שבועיים עד שיופיעו חלקים, לכן אני מחזיק כמה דברים באמת בסיסיים וזהו.
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็
בקרו בגלריה שלי:
http://www.runryder.com/helicopter/gallery/64454/
אתר הבית שלי: www.FlyingDuck.co.il
אמת, אבל אל תשכח שרוב חלקי החילוף מגיעים שניים בשקית (צירים, גג"ש, בומים, פלייבר . . .), כמו כן, קח בחשבון עלויות המשלוח והמכס על הקיט השלם מה שמייקר את עלות הקיט לכדי 800 דולר סה"כ, לעומת זאת על חלקי החילוף שהזמנתי לא שילמתי מכס (החלקים הוזמנו בשתים או שלוש הזמנות שונות).
עדיין, אם הפרוטה אינה חסרה בכיסך, הטוב ביותר הוא באמת לקנות קיט שלם בתור חלקי חילוף, או כמו שאמרתי בהתחלה - מסוק שני שייגבה את המסוק הראשון במקרה של ריסוק.
Gaui X7
Scorpion Power System
V-Bar 5.2 Pro
Futaba 8FG