ביטוח של קלוב התעופה הוא במקורו ביטוח לספורטאים שהוכנס בו סעיף המדבר על ענף הטיסנאות (מי שלא מאמין שיקרא את הפוליסה בעצמו)
הביטוח מכסה אותך כמטיס אישית ובתנאי שהטסת לפי כללי הקלוב והגבלות מנהל התעופה האזרחי ולצורך העניין אף אחד לא טרח לעדכנו משנות ה 70 (הענף שלנו להזכירכם עבר הרבה מאז למי שזוכר).
הביטוח של מילס מכסה אותך בכל מקום ובכל מצב קצת דומה לנוסח של ביטוח חיים (קצת מוזר) אבל בכל מקרה וכמו בכל בית משפט יש פסיקה לפי התנהגות סבירה ובלתי סבירה במקרה של תביעה לכן לא הייתי סומך עליו, לפי הנוסח שם הטסות באיזורי מגורים מכוסות.
סיכום: שני הביטוחים מנוסחים קטסטרופלית, אין הגדרות חד משמעיות לגבי תנאי הכיסוי, מה מותר ומה אסור באופן חד משמעי (אני לא מכיר מטיס שלא עבר על כללי מנהל התעופה האזרחי או בכלל על כללי הקלוב).
אין התייחסות לכלים אותם אתה מטיס, גדולים קטנים סילוניים, מסוקים, הכל מותר וללא הסמכה כלשהיא ובמיליס גם עיוור יכול להטיס ולהיות מכוסה.
מי שמרגיש טוב להסתובב עם הנייר הזה שיש המכנים אותו ביטוח שיבושם לו.
אם היה כלכלי לחברות הביטוח להוציא פוליסה נורמלית הינו רואים אותה מזמן, בנוסף היתה תחרות בשוק בין החברות ממש כמו פוליסות בתחומים אחרים, אז למה אין?
חבר טוב שלי שהוא יועץ ביטוח בכיר במגדל הסביר לי שקהל המטיסים בארץ קטן יחסית כאוכלוסיית יעד לפתיחת תוכנית ביטוחית רצינית ועניינית.
אם היתה פוליסה טובה וראויה אני הראשון שהייתי מצטרף, על בערך וחוסר וודאות אני לא חותם.
היו שאמרו לי לא פעם שהביטוח פיצה אנשים על נזקים, הכל סיפורים ואגדות, עובדות ומספרים לא ראיתי מעולם.
אנו עוסקים בתחביב שהוא פרוץ לגמרי בארץ, אין אכיפה, אין מנחתים מסודרים ומעוגנים על פי חוק (למעט בודדים), אין צורך ברישוי או הסמכות וכנ"ל לגבי הביטוח.
זו האמת לצערי