שלום,
רכשתי ריגולטור של אליין בקומבו עם סוללת ליטיום 2 תאים 1900 MAH כולל מערכת הצתה לפלאג.
שאלתי היא האם בנוסף לסוללה יש להוסיף עוד סוללה למערכת השלט או שהסוללה המסופקת אמורה לספק מתח גם להצתה וגם למערכת ההצתה.
תודה.
שלום,
רכשתי ריגולטור של אליין בקומבו עם סוללת ליטיום 2 תאים 1900 MAH כולל מערכת הצתה לפלאג.
שאלתי היא האם בנוסף לסוללה יש להוסיף עוד סוללה למערכת השלט או שהסוללה המסופקת אמורה לספק מתח גם להצתה וגם למערכת ההצתה.
תודה.
תודה , האם הסוללה מספיקה למספר טיסות עם קיבולת כזו ? אשמח לדעת לכמה זמן .
תודה
ולמה אתם חושבים כך?
השיקול הוא פשוט
סוללת 1900 של אליין צריכה לתת כ 1800 נטו במצב תקין.
ליפו לא מטיסים בצריכת קיבולת מעבר ל 80% לכן הקיבולת העומדת לרשותך הינה 1400 MAH.
מסוק 600 בסטאפ ממוצע צורך בטיסה ממוצעת 300-400 MAH ל 10 דקות טיסה ומכאן החישוב של 3 טיסות בטוחות.
מסוק 700 בסטאפ ממוצע צורך בטיסה ממוצעת 400-500 MAH ל 10 דקות טיסה ומכאן החישוב של 2 טיסות בטוחות.
גם אם צריכת הזרם אצלך נמוכה יותר מהנ"ל לא מומלץ לגרד את הקצה כשמדוב בליפו (אל תשכח שהקיבולת גם יורדת עם הזמן ואתה לא רוצה להיות מופתע).
מדובר בסוללות זולות ומראש מומלץ ללכת על סוללה עם קיבולת גבוה יותר:
2600 למסוק 600.
3500 למסוק 700.
ובנוסף סוללות של אליין לא נחשבות לסוללות טובות ואמינות.
בקשר להצתת הפלג, אני בעד לפשט כמה שניתן את הסטאפ המורכב על המסוק, כאשר מנסים להניע מספר פעמים ללא הצלחה מסיבה כלשהיא אין מעקב כמה באמת צרכנו מהסוללה המשמשת למקלט ולעיתים מדובר בהרבה קיבולת.
עדיף להפריד שימחה מששון ,להשקיע מעט ולהשתמש בבוסטר חיצוני.
בקשר להצתת הפלג, לי יש Switch Glo
ולא אחזור לבוסטר ומאריך לעולם
Power Consumption
0.44mah per second of glow time
2.2mah per 5 seconds glow (average start)
4.4mah per 10 second glow (auto shut-off)
33mah to start craft for a typical 15 flights per charge
Over 2300 average glows on a 5200mah battery (assumes no other battery draw)
Glow plug average current draw measured at 1.5a
נאור
קניתי Easy Glow ולדעתי מדובר בבוסטר מנצח.
יודע לקבל 3.5V -20V ולהוציא 1.5V מיוצב, בנוי איכותי ביותר, עולה כ20$ וגם נותן אינדיקציה לגבי מצב הפלג.
אתה צודק כשהכל עובד חלק ומכה ראשונה אבל מה לעשות שהחיים חזקים מאיתנו, (אגב פלג שמקצר מסיבה כלשהיא צורך הרבה יותר ממה שנכתב ולך בשטח אין דרך לדעת זאת).
ראיתי כבר מטיסים בשטח שמנסים להניע פעם אחר פעם, לא מצליחים בגלל בעיות כאלו ואחרות ולא עוקבים אחר צריכת הזרם מהסוללה שהלכה לטובת ההתנעה.
אין לי דבר נגד SG רק שלדעתי כדאי לממש את העניין במקור מתח נפרד.
סוללת מקלט צריכה להיות מיועדת למקלט בלבד, לדעתי זו הדרך הנכונה והבטוחה לעבוד.
אין לכם מה לרוץ להחליף סוללות...
אני מטיס עם הסט הנ"ל טירקס 700 , משך טיסה 6~7 דקות , טיסת ספורט-3D.
ממוצע הצריכה שלי הוא 250 mAH.
אני מנצל עד 70% מהקיבולת של הסוללה שזה 1350mAH שזה אומר 5 טיסות בטוחות.
לי זה מספיק ליום הטסות ואם אני רוצה אני תמיד יכול לטעון צ'יק צ'אק בשטח.
לפני כל טיסה אני מודד מתח בכל תא לראות שאני על ה safe side.
לא הייתי ממהר לרוץ ולהחליף קומפוננטים כאלו או אחרים- זה פשוט עובד ומצויין !
מי שרוצה יכול לקנות עוד סוללה (כזו או אחרת) בעלות מצחיקה ולהחליף בשטח תוך שניות.
אני מאוד אוהב את העובדה שהסוללה הנ"ל לא גדולת מימדים.
ציקי, לא הייתי ממליץ לכולם לרוץ לקנות סוללות אחרות או מערכות אחרות.
אני סבור שהרבה יותר אנשים ממה שאנחנו מתארים לעצמנו משתמשים בקיט הזה.
גם אני מעלה מסוק ששווה הון והאמן לי שאין לי כל כוונה לרסק בגלל ציוד (ואני מניח שלאף אחד אין)
אני מסכים איתך שלשים סוללה בקיבולת של 3 או 4 אמפר/שעה זה ללכת על בטוח אבל
לדעתי זה "קצת" OVERKILL בהתחשב בצריכה של כ-ל הצרכנים שלך במסוק.
אתה באמת חושב שחברה כמו ALIGN תספק לך סוללה שמספיקה ל-2 טיסות ? מההיכרות שלי עם החברה הזו התשובה היא חד משמעית לא.
כמו כן, זמני הטיסה המקובלים (ראו המוווון סרטונים בYOUTUBE) לניטרו 90 עומדים על 6~7 דקות.
מה גם שמי שמטיס TREX700 יכול לקבל טיפ (מחבר טוב שלי) שאני קיבלתי ומשתמש והוא לשים את היציאה ממיכל הדלק של ה700 במקום בתוך הגוף בחור החיצוני-יש לשים לב שהצינורית בתוך המיכל לא תגיע לכל מקום ולכן יהיה עלינו לקצר את זמן הטיסה לכ 6~7 דקות (7 לכל היותר) ובכך התחזוקה לוקחת שניות וללא עצבים (אני מחליף צנרות פנימיות כל 2 גאלונים במסוק).
הנה כמה סיבות למה לא להטיס יותר מ-6~ דקות
חג שמח !
1. הסוללות של אליין גרועות ולא אמינות,לאליין יש מסוקים טובים אבל סוללות על הפנים (הכל יחסי כמובן).
2. לא הבנתי את הקשר בין צינורות הדלק, התחזוקה שלהן ועניין הסוללות.
3. מסוק ניטרו ניתן להטיס 10 דקות בלי שום בעיה, כמובן שאם תטיס פחות זמן תוכל לבצע יותר טיסות אבל לא על זה דובר.
4. צריכת הזרם שלך תלויה לא רק בסגנון ההטסה שלך אלה הרבה מאד בסטאפ שלך, סוג הסרוואים והאם אתה משתמש בסוללה גם להצתת הפלג.
זה לא סתם ללכת על בטוח כי אם ללכת על בטוח ובהשקעה מינימלית.
1. הסוללות של אליין במקרה הזה לא מהוות מקור כוח למנוע חשמלי אלא לסרוואים שצריכתם הרבההההה יותר קטנה והזרמים אותם סרוואים צורכים לא ניתן להשוות ב-כ-ל-ל לכאלו שמנועים חשמליים צורכים לכן אין ממש חשיבות לערך ה-C של הסוללה. לגבי אמינות-אני לא שמעתי על משהו שגרם לי להחזיק את הראש על הסוללה הנ"ל.
2.נתתי טיפ-לא קשור במיוחד אלא לזמני הטיסה.
3.אני לא בטוח שטירקס 700 ניתן להטיס 10 דקות של IDLEUP.
4.צריכת הזרם שלי במקרה שהסטאפ שלי הכי גרוע והטיסה שלי הכי "בזבזנית" לא תעלה על זו שהסוללה מסוגלת לספק (קודם לכן תגיע למגבלת הזרם של הריגולטור כנראה).
אני לא יודע מה טוב לך או למטיסים אחרים, לי זה מצויין ולרבים בפורומים בגולה (HF,RR) זה מספיק (עובדתית השאלה הזו עולה מפעם לפעם וכולם כמעט ממליצים להישאר בסטאפ המקורי).
גם אני לפני שבניתי את ה 700LE שלי בדקתי מה כדאי ומה לא, במקרה של הריגולטור הנ"ל והסוללה הנ"ל אין צורך להחליף.
שאל אותי על רכיבים אחרים כמו למשל הגוברנור של ALIGN ואחווה דעה אחרת, אני לא חסיד של אליין אני פשוט לא מבין כנראה את מהות הבעיה שאתה מציין עם המע' הנ"ל שבפועל אני מטיס איתה ומביא תוצאות מהשטח ולא על סמך שמועות כאלו או אחרות או חישובים מוטעים.
ציקי, אתה ככל הנראה מקבל את הדברים שלי באופן אישי ולא בצורה מקצועית של דיון.
מקווה שאתה לא חושב ש"תקפתי" אותך, הבעתי דעתי על מה שנשאל הרבה יותר למעלה מההודעה הזו.
בכל אופן - חג שמייח והטסות מהנות לכולם.
אחד היתרונות של רכיב משולב הוא שבכל התנעה אתה בעצם בודק שהסוללה עומדת בעומס.
אתה לא בודק דבר.
בזמן טיסה יש לך צריכות זרם רגעיות גבוהות יותר מאשר צורך הפלג בזמן התנעה.
ואם לא הנעת פעם ראשונה, האם אתה עוקב אחר הקיבולת שצרכת בזמן נסיונות ההתנעה החוזרים?
הבעיה העיקרית היא שלסוללת ליפו עקומת פריקה מתונה עד לנקודה בה היא מפילה מתח מהר מאד.
החוכמה היא מראש להבטיח שלא תהיה קרוב לנקודה הזו.
הדרך לעשות זאת הינה:
1. להפריד את עניין ההתנעה ממקור המתח של המקלט.
2. להשתמש בסוללה בעלת קיבולת עם מקדם ביטחון גדול.
גם אם הנעת והסוללה עדיין תפקדה באופן תקין זה לא אומר דבר לגבי הביטחון שלך בזמן ההטסה.
עדיף להתרחק כמה שאפשר מקצה הקיבולת של סוללת ליפו ביום הטסה ולהמנע ככל שניתן להכנס לתחום נפילת המתח המהירה שתתרחש כאשר הסוללה מתקרבת לסוף הקיבולת שלה (לאחר צריכה של כ 80% מהקיבולת).
אני מתכוון לקיבולת האמיתית של הסוללה ולא לזו שכתובה עליה, תופתע לגלות את הפערים.
אל תשכח שככל שעובר הזמן וכמות הטעינות שאותה סוללה הולכת ועולה הקיבולת הכללית של הסוללה הולכת ויורדת לכן מומלץ לקחת מקדם ביטחון גדול משמע להטיס עם קיבולת גדולה יותר גם אם לא צורכים את כולה, כך ניתן להטיס באופן בטוח יותר.
כשמדובר במסוקים גדולים אז אין בעיה של מקום, הפרש המשקל זניח וכנ"ל לגבי המחיר אז למה לקחת את הסיכון?
אני משתמש בסוללה של 3700 על מסוק 700 (בפועל הקיבולת האמיתית שנמדדה היא 3500) ומניע מבוסטר בלבד.
במקרה שלי מדובר במערכת וי-בר שצורכת יותר זרם ממערכת רגילה אבל גם ב 700 רגיל זו המלצה טובה.
בקונפיגורציה הזו המסוק יכול לבצע 6 טיסות מלאות , להשאר עם מקדם ביטחון גבוה ולא צריכים להיות מוטרדים בשטח ממצב הסוללה, החלפות או טעינות מיותרות.
כל ההשקעה מסתכמת ב 20$.
נערך לאחרונה על ידי ziki; 19-05-2010 בשעה 11:16:01.
אם אתה לא בודק סוללה לפני טיסה וסומך על חישובי אחוזים וכו...
את תיהיה בריא
אבל אם אתה בודק סוללה לפני טיסה אתה בטח מבצע נסיון פריקה בקצב של כ 1A שזה מה שכל בודקי הסוללות עושים פחות או יותר .
כל בדיקה מהסוג הזה לא יכולה להבטיח את התוצאה החיובית ורק את התוצאה השלילית .
אני מופתע מכך שיש לך סוללות שלא נותנות קיבולת לפי נתוני יצרן .
אצלי כולן עובדות באופן תקין לפי נתוני יצרן כולל זו של ALIGN
אני מתחיל להרגיש שמיצינו את הנושא
מניסיוני האישי הסוללות של אליין הן מהגרועות בשוק וסובלות מבעיות אמינות לאורך זמן.
כל אחד שיבחר בדרכו ויעשה מה שהוא מבין.