-
תגובה להודעה: נעילת המקלט ברדיו 2.4 . כדאי לקרוא
סליחה על הבורות..
אבל ממה שאני מבין ככל שהמסוק גדול יותר, מספר התאים בסוללה הראשית הולך וגדל וגם הזרמים שהסוללות הראשיות מספקות הוא די והותר לא ?
סוללה בסיסית של 2200 25C יכולה לתת עד 55A במקסימום!!! זה המון!!
מנסיון, ואני לא מטיס אגרסיבי, על ה 500 שלי עם בקר CC, עם סוללות 2350 25C ראיתי שהזרם הממוצע לא היה גבוהה מ 20A ורק ברגעים מסויימים הגיע ל 40-50, כלומר לסוללה היה עוד הרבה מה לתת לשאר המערכת. לבקר נשאר די הותר להפעלת כל המערכת כולה ללא כל בעיה!!
לעומת זאת, ללא קשר לגודל המסוק המתח הדרוש לפעלת המקלט והסרוואים כמעט ולא משתנה והוא נע בין 4.8-6V, נכון שהזרמים גבוהים יותר במערכות של מסוקים גדולים אבל מה שאני בא לומר זה, שאיך יכול להיות מצב שהמתח שה BEC מוציא יורד עד כדי כך שהמערכת נכנסת לנעילה ??? זה קצת לא הגיוני..
בנוסף, אם אני עכשיו אוסיף סוללה נוספת למקלט בנפרד, אז בהכרח כפי שכמה פה ציינו המתח שלה יהיה נמוך יחסית לסוללה הראשית (הרי הוא יהיה בסדר גודל של 7.4V לא ? בניגוד ל LIPO שהיא לפחות 11.1V) והסיכוי שהיא תגיע למתח קריטי הוא גבוהה יותר! תמיד אצטרך לדאוג להטעין אותה.. מה גם שאת הסוללות הגדולות אנחנו שמים על המסוק בהכרח לאחר טעינה! כלומר הן תמיד מלאות ברגע החיבור דבר שלא חייב להיות עם סוללה נפרדת (פה תמיד צריך לזכור והרי אנחנו לא מטעינים אותה כל טיסה)
כאשר עובדים עם סוללת LIPO אחת ראשית אז לעולם (ותקנו אותי אם אני טועה) היא לא תגיע למצב שהבקר לא יכול לפחות להזין ממנה את המקלט והסרוואים לא ?
הרי כולנו, או שמטיסים עם טיימר, או שמתכנתים את הבקר ל cut off כך שתמיד אמורה להשאר מספיק אנרגיה בסוללה בשביל להזין את המקלט והסרוואים..
במקרה שהתחיל את השרשור הזה, צויין במפורש שהמסוק המשיך בטיסה כלפי מעלה!
אם זה מה שקרה, זה אומר בוודאות שהבקר ע ב ד ולא היה שום נתק של הסוללה הראשית..
אולי היה שם כשל של הכבל שמזין את המקלט?
אם זה המקרה, זה יכול לקרות גם עם עבודה של סוללה נפרדת למקלט לא ?
אגב, בבקרים איכותיים אמורה להיות תכונה שמכבה המנוע במקרה שהם מפסיקים לקבל סיגנל מהמקלט לא ??
איך יכול להיות שהמסוק המשיך בטיסה אם המערכת ננעלה ? הבקר אמור היה לחתוך המנוע לא ??
האם יכול להיות שמה שקרה זה שהמערכת פשוט נכנסה ל fail safe שלא תוכנת כמו שצריך ?
יש הבדל גדול בין Fail Safe לנעילה.. נעילה הרי זה מצב שניתקנו הכבל שמזין את המקלט כלומר הכל מת!!
Fail Safe זה מצב שהמקלט איבד קשר עם המשדר אבל עדיין חי וצריך ע"פ תכנות מראש להכניס את המערכת למצב שרצינו שיקרה במצב זה.
-
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום