תגובה להודעה: שוב קאט באויר

נכתב במקור על ידי
yaron78
מה זה אומר מפילה מתח מוקדם?
בכל מקרה אני הולך להכין לי זמזם להתראה אבל במתח של 3.8 ולא 3.3 כמו בזמזם שיש לי.
יש מצב שהסוללה כאילו מתנתקת לשנייה ולכן היו ציפצופים מדיי פעם? שהפסיקו כמובן זה לא היה רצוף
זה הכוונה למפילה מתח?
תחת עומס, קרי זרם חשמלי, המתח של הסוללה יורד (מתח הסוללה=המתח של הסוללה ללא עומס פחות ההתנגדות הפנימית של הסוללה כפול הזרם הנצרך מהסוללה). ככל שהסוללה נפרקת יותר במהלך הטיסה המתח עצמו גם יורד, הוא יורד באופן די ליניארי אבל לקראת הסוף יורד למטה בצורה חזקה. סוללה שאינה איכותית תהיה בעלת התנגדות פנימית גבוה, לכן תחת עומס המתח שלה ירד הרבה. כלאמר שהיא "מפילה מתח" יותר מידי, מתחת לסף שמוגדר לפי הזמזם-דבר שגורם לו לעבוד. ואחרי עוד קצת זמן מתחת לסף שבו הבקר יבצע קאט אוף ואז הופה הלך המסוק.
היות והזרם שהמסוק צורך משתנה במהלך הטיסה, במהלך צריכות זרם רגעיות גבוהות המתח של הסוללה (במיוחד עם הסוללה אינה איכותית או ישנה) יורד ומפעיל את הזמזם, כשצריכת הזרם הגבוהה הרגעית נגמרת המתח עולה בחזרה והזמזם מפסיק לעבוד
אני ממליץ לך לא להכין זמזם שעובד ב-3.8V מכיוון שתחת עומס המתח של הסוללה אינו אותו הדבר כמו שאתה בודק אותה שהיא לא על הטיסן/מסוק אלא נמוך יותר זמזם שעובד ב-3.3V אמור בעיקרון להראות לך שללא עומס מתח הסוללה יהיה בעצם 3.7-8 וולט לתא.
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz