תשמע, המסוקים ה4 ערוצים המומלצים בעיקר זה הblade mcx והmsr או הsolo pro שזהו חיקוי כמעט מושלם במחיר הרבה יותר נמוך.
הmsr והmcx עולים בדרך כלל בין 700-1000. הmsr קצת יותר יקר. אלו בעצם הקטנה של המסוקים blade cx וsr.
בעיקרון אלה מסוקים קטנים האורך של 25-30 ס"מ שוקלים משהו כמו 30 גרם.
עכשיו,את הmcx אי אפשר להטיס בחוץ, אולי רק שהמזג האוויר עומד לגמרי.
הmsr ניתן להטיס בחוץ, ברוח קלה מאוד.
הטווח קליטה שלהם זה לא בעיה, אני מאמין שבמרחק מסוים כבר לא תראה אותם.
עכשיו אלה מסוקים קטנים שניתן להטיס בבית.
יש את המסוקים כמו הblade cx שהוא יותר גדול, 4 ערוצים.
אבל ספק בכלל אם ניתן להטיס אותו בבית.
יש את הblade sr שהוא מסוק בערך בגודל של הcx עולה יותר, כי הוא גם עושה טיסה הפוכה ואבירובטיקה פשוטה.
המחיר של הblade cx הוא בערך 1200. לגבי הsr הוא לדעתי קצת יותר אבל לא חושב שניתן להשיג אותו בארץ, אלה רק מהזמנה מח"ול.
אחרי שהראתי לך את המסוקים המומלצים,
יש שאלה אחרת, אתה רוצה מסוק שיהיה יציב לגמרי, ז"א גם הפניות שלו יהיו עדינות, או משהו שפחות יציב והפניות שלו יותר חריפות.
אם אתה רק לומד, הייתי מציע לך ללכת על זה שהוא יציב לגמרי שאלו בעצם המסוקים בקוקסיאלים (2 רוטורים, שמסתובבים בכיוונים מנוגדים) לדוגמה מסוקי הmcx והcx או ה solo pro nine eagle.
אם כבר התנסית ויש לך את התמצית הייתי מציע לך ללכת על משהו יותר חריף, כמו הblade msr או solo pro nine eagle II או כמובן הsr.
כמובן שאם אתה הולך על משהו כמו הsr שהוא הרציני מביניהם הייתי מציע לך להשתמש בסימולטור קודם כל.
דבר אחרון זה לגבי הsolo pro שהן מגיעים עם סוללה אחת וטעינה דרך השלט מה שמחסל במהירות את הבטריות בשלט, הblade (כל הדגמים) יש להם טעינה לקיר ומגיעים עם 2 סוללות.סוללות לsolo pro עולות 5 ומשהו דולר ולblade (msr וmcx) עולה משהו כמו 2 דולר, למרות שאתה יכול להלחים קונטקטור של blade לSOLO PRO.
הנה קישור ל SOLO PRO NINE EAGLE IIהכי זול שאני מכיר)
http://hobbyking.com/hobbyking/store...hz_Tx_%28V2%29
עכשיו אין במלאי אבל אני מאמין שתוך כמה שבועות יכנס.
SOLO PRO NINE EAGLE (קוקסיאלי) הייתי ממליץ לך להכנס לאיביי ולראות יש שם בפחות מ50 דולר. לא משתלם לקנות בארץ אותם כי המחירים הם בערך 600-700 ש"ח שאתה יכול להביא מחו"ל ב300 ש"ח.
לגבי הblade זה כבר לא משתלם להביא מח"ול כי זה יוצא הפרש של אולי 100 ש"ח, וזה לא שווה את ההתעסקות עם מכס ודברים כאלה אז הייתי ממליץ לך ללכת לשלט רחוק ברצליה.