בסוללת ליטיום המתח של הסוללה נמצא ביחס ישר למצב הטעינה של הסוללה. ב A123 זה לא כך, הסוללות נטענות למתח של 3.8V אבל כשמעמיסים אותן מעט המתח יורד למתח הנומינלי של 3.3V.
גם כמה שעות אחרי הטעינה ולפני שימוש המתח של הסוללות יורד ל 3.3V כך שכל עוד הסוללה לא מרוקנת היא תראה מתח של 3.3V ללא עומס, ולכן תמיד תיראה מאוזנת בבדיקת מתח. גם אם תטען לדוגמה סוללה אחת בפק של 2 תאים עד הסוף, ואת האחרת בחצי, אחרי כמה שעות המתח של שניהם יהיה שווה ל 3.3V ונטעה לחשוב שהן מאוזנות.
הסוללות הנ"ל גם שומרות על מתח קבוע לאורך הטיסה, ולכן אם נבדוק את המתח על הסוללות בזמן טיסה, אז נראה תמיד שהמתח של כל התאים שווה (מאוזן), אבל אם תא אחד בפאק הוטען לא במלאו, אז בו תהיה ירידת מתח לפני האחרות.
למרות כל זה, לדעתי אין צורך באיזון לסוללות הנ"ל בדיוק כמו לסוללות ניקל.
אנו מאזנים סוללות ליפו בעיקר מבחינה בטיחותית, כי אם היא לא מאוזנת היא יכולה להיתפוצץ או להישרף,.. ב A123 אין בעיה כזו, הן בטוחות בכל מצב, לכן אם בפאק מסוים כל הסוללות הן באותו הגיל ועברו מספר שווה של טעינות, אז סביר להניח שהן פחות או יותר מאוזנות, ובמקרה הכי גרוע אורך החיים שלהן יתקצר מכמה מאות מחזורי טעינה למעט פחות מאות מחזורי טעינה..
ד.א
ה A123 פותחה למכוניות ואוטובוסים חשמליים, כששם יש כמה מאות סוללות בטור ובמקביל, אני די בטוח ששם לא מאזנים כמה מאות סוללות.