דופקים אותך חברה ממשלתית + רשות ממשלתית + כמה מקורבים (העמילים) ואתה מאשים את הקפיטליזם? בחייך, אתה נשמע יותר חכם מזה. בקפיטליזם אמיתי אין מכסים, אין חסמי סחר ואין פרוטקציוניזם כלפי בעלי עסקים בתחום מסויים. בקפיטליזם אמיתי, כולנו היינו קונים מאיפה שהכי משתלם לנו בלי שיקולים זרים כמו איך ידפוק אותנו המכס.
מה שיש כאן בפנינו זו בירוקרטיה בולשביקית שמנסה לשים את ידה בכל.
לגבי סטטוס רשות הדואר:
1. מה שעשו זה לא הפרטה. הפרטה זה לתת לכל מי שרוצה דריסת רגל בשירותי דואר. זה לא נעשה.
2. להעמיס עלות של שירות שצריך להנתן חינם על הצרכנים גם זה לא נקרא הפרטה. הפרטה, במקרה הזה, זה שהשירות ניתן על ידי המדינה, פשוט זכיינים שונים יכולים להתחרות על מי יספקו. לקחת את אותו כסף (או יותר) ולהכניס זכיין שיעשה את העבודה במקום המדינה זו לא הפרטה, זה מיסוי עקיף.
3. אני מדבר רק בשם עצמי, אבל הבעיה העיקרית שלי היא לא 30 הש"ח שאני אדרש לשלם. הבעיה שלי היא ההליך הבירוקרטי שאני אדרש לעבור, ומאחר וזה נקבע על ידי רשות המכס שאינה מופרטת, עדיין (אלא אם אתה קורא לתקריות בסגנון וינרוט "הפרטה"), אין למנגוני השוק החופשי יד בעניין.
השלטון הבירוקרטי הזה ממרר לכולנו את החיים, הוא עושה את זה במשרד הפנים, הוא עושה את זה במשרד התחבורה, הוא עושה את זה כשאנחנו רוצים לייבא משהו, רחמנא ליצלן, והוא אפילו מתעלל ביבואנים עצמם (לכו ולימדו על העולם הנהדר של רשומוני יבוא, מכוני תקנים ואישור משרדים שונים). ארה"ב קצת יותר קפיטליסטית מישראל, ושם אתה יכול לקבל חבילה בEMS מהונג קונג בלי לשלם אגורה.