שלום .
קראתי כמה שרשורים בנושא , ולא הבנתי .
בהמראה , האם הורדת מדפים תגרום להמראה קצרה יותר או להפך ?
אבי
שלום .
קראתי כמה שרשורים בנושא , ולא הבנתי .
בהמראה , האם הורדת מדפים תגרום להמראה קצרה יותר או להפך ?
אבי
מה שאתה צריך זה לקרוא מאמרים באוירודינמיקה ולא שרשורים שרמת הידע של חלק מהכותבים לא תמיד עולה על רמת הידע של סיפורי אלף לילה ולילה.
למדפים, במטוסים ודאונים, יש דרגות (זויות) שונות של הורדה -בדרך כלל 3 עד 4 (בדאונים אפשר גם להעלות את המדפים מספר מעלות, אבל מסיבות אחרות). בעקרון, ככל שמורידים יותר את המדף, גדל (מקדם) העילוי של הכנף אבל גם גדלה ההתנגדות.
להמראה מורידים את המדף דרגה אחת (בערך 10 עד 15 מעלות ). העילוי גדל יחסית הרבה עם "תשלום קנס" יחסית קטן של גידול בהתנגדות.
לנחיתה מורידים את המדף הרבה כי העילוי גדל בהרבה וגם ההתנגדות גדלה בהרבה, אך הדבר לא מפריע, כי רוצים הרבה עילוי שמאפשר לטוס לאט לקראת הנגיעה במסלול, אבל גם רוצים לבלום את כלי הטיס וכאן ההתנגדות הגדולה עוזרת.
לכן בהמראה, הורדה מעטה של מדפים אמורה לקצר את ההמראה.
נערך לאחרונה על ידי umbo; 18-11-2010 בשעה 14:35:03.
תודה רבה .
אבי.
אבי, עוד דבר חשוב, אם כבר הורדת מדפים , איך שעלית לגובה לא רב, מומלץ לזכור לסגור אותם ולא להמשיך לטוס איתם, תתפלא כמה זה מקצר את זמן הטיסה אם אתה משאיר מדפים מורדים.
ובנחיתה, באם הורדת מדפים ואתה מחליט "ללכת סביב" צריך לזכור לסגור אותם !
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
אני אוסיף את הטיפ הקטן שלי - בד"כ בטיסנים מהירים (אבל לא רק ..) על מנת לפתוח מדפים מבלי לטפס לגובה יש לבצע מיקס עם הגה גובה , כך שבעת הורדת המדפים ייתן טיפונת DOWN למטוס על מנת שישמור על גובה הטיסה וטיסה אופקית אחידה .
בברכה ,
שחר ג.
ההבדל בין מי שאתה ,
לבין מה שאתה רוצה להיות ,
הוא במה שאתה עושה ...
מדפים טובים בעיקר לאחסון ספרים, שיוצרים הרבה גרר טפיל על הכנף וכך גם הנצילות של כנף עולה, כי הגרר הוא בכיוון ההפוך ובעצם עוזר למטוס לעלות.
סתאאם.
גיא.
"אין לזה מנוע? ואין לזה שלט? אז מה כיף בזה?!"
"אין לזה מנוע? אבל יש לזה שלט? אז איך זה טס?!"
www.air-rishon.co.il - קלוב התעופה ראשון לציון
הערוץ שלי ב-Youtube
ולמה עוזר לעלות מדפים?
אתה מנסה ללמוד בכמה משפטים על נושא שהוא מאוד רחב והשימוש שלו ספציפי לכל מטוס (או טיסן) שבו מותקנים מדפים. יש המון סוגי מדפים בהתאם לסוג המטוס, ברמת סיבוך שונה, צורת תפעול שונה, עם תגובות משניות שונות בכל מטוס, כך ש"הסבר" של משפט אחד רק יכול לבלבל אותך.
בטיסנים תפעול המדפים יעיל (ומוגבל) לסוגים מסוימים של טיסנים - בדרך כלל דאונים מתקדמים מאוד (אבל אז המדפים פועלים ומשפיעים קצת אחרת מאשר תיפעול קלסי של מדפים בכלי טייס, שזה לצורך עזרה בנחיתה וגם בהמראה). בטיסנים אחרים זה סתם גימיק כדי שהטיסן יהיה מעט יותר דומה למטוס אמיתי ולא יותר וזה אפילו מקשה על ההטסה הבטוחה והנוחה של הטיסן.
לתפעול מדפים יש השפעות משניות על כלי הטיס והם צפציפיות לכל מטוס\טיסן. הן משתנות ואפילו מתהפכות לפי צורת איזון המטוס (לדוגמא - האם בתפעול המדפים החרטום עולה או יורד וכו').
באופן כללי בדאונים מרימים מעט את המדפים כשרוצים לטוס מהר, בעיקר בזרמים יורדים או כדי לשפר את החדירות של הדאון. הרמת המדף יוצרת פרופיל מעט שונה שמתאים יותר למהירות גבוהה ויוצר פחות התנגדות מושרת מאשר הפרופיל המקורי של הכנף.
אתה יכול לראות ולהבין שהנושא מסובך וכדאי שתקרא במקומות ראויים שמסבירים מעט יותר באריכות.
התחלה טובה היא לחפש ברשת, לדוגמא: " סוגי מדפים במטוסים" או משהוא דומה.
מצורף צילום של כמה סוגי מדפים שנפוצים המטוסים (אל תחשוש, יש עוד... )
הנפוץ מביניהם בטיסנים הוא הplain?
אז הבנתי שכאשר הדאון בגובה רב והוא רוצה לצבור מרחק אז הוא ירים את המדפים.
לא! או לפחות לא תמיד.
דאונים בנויים עם פרופיל כנף שבמהירות מאוד מסוימת הם יעברו את המרחק הגדול ביותר לגובה נתון - ערך הגלישה הטוב ביותר. כאשר דאון צריך לעבור במהירות מרחק מסוים (לדוגמא, כאשר באותו אזור יש זרמי אויר יורדים ואז עדיף לשהות בתוכם כמה שפחות זמן כי הפסד הגובה הוא מהיר מאוד) והוא לא יהיה במהירות הזו ב-L\D המיטבי, הוא ישנה מעט את פרופיל הכנף כך שבמהירות גבוה (שאליה לא מתוכנן פרופיל הכנף שלו בצורה מיטבית) הוא יטוס בצורה טובה יותר.
זרם יורד הוא כמו טרמיקה? בא והולך?
זרם יורד נמצא מסביב לכל טרמיקה (לפחות בערך). הרי כשעמוד אויר חם עולה (טרמיקה) אויר אחר צריך לתפוס את מקומו ואילו הם הזרמים היורדים שהדואים מאוד לא אוהבים אותם. דאון, במעבר בין תרמיקות צריך לשהות כמה שפחות זמן באויר היורד ואת זה כדאי לעשות מהר כדי להגיע לטרמיקה הבאה עם מה שפחות הפסד של גובה. באיזו מהירות לטוס, או כמה מהר כדאי לטוס, קובעים לפי עוצמת הטרמיקה הבאה הצפויה (יותר נכון, לפי ממוצע הטרמיקות האחרונות שטסת בהם). משהו כמו הימור על מה שצפוי להיות. קובעים את זה בעזרת מתקן שנמצא בלוח השעונים סביב הואריומטר ונקרא טבעת מק'רידיי. לטיסנים כמובן אין מתקן כזה.
נערך לאחרונה על ידי umbo; 19-11-2010 בשעה 06:13:55.