חיסרון ענק שיש לזנב V הוא שאסור לשנות את מרכז הכובד בדאון (לא מעט אחורי לטרמיקות ולא מעט קידמי ליציבות/מהירות) והוא חייב להיות בול למקום בגלל שהזנב מתנהג כמו מאזנות ולא הגה רגיל, זה במיוחד קריטי בדאון פולי דיהדראל ללא מאזנות.
חיסרון ענק שיש לזנב V הוא שאסור לשנות את מרכז הכובד בדאון (לא מעט אחורי לטרמיקות ולא מעט קידמי ליציבות/מהירות) והוא חייב להיות בול למקום בגלל שהזנב מתנהג כמו מאזנות ולא הגה רגיל, זה במיוחד קריטי בדאון פולי דיהדראל ללא מאזנות.
חברה אתם מתייחסים לזנב V בקשר לדאון ואני שאלתי לגבי מזל"ט.
כמה זה משנה ???
Shoot for the Moon. Even If You Miss, You'll Land among the Stars
Trex 600ESP - Trex 450 - Skywallker FPV - Mikrokopter Okto - Phantom 2 - Phantom 1
הפעם האחרונה שלמדתי אוירונאוטיקה היתה לפני 25 שנים על קצה המזלג בצבא.
אבל לפני שנתיים היה לי דאון אומגה עם זנב V ובטסט פלייט בגובה די גבוהה נסיתי להיסתובב ופיתאום הדאון התחיל להיסתחרר מבלי שליטה עליו עד הקרקע (הדאון ז"ל).מיד חיפסתי תשובה בתורה(ב- rcgroups) ומצאתי מאמר של דר' מארק דארלה שמסביר את זה.
אם הבנתי נכון ואני זוכר טוב -אז בגלל שהזנב הוא בעצם מאזנת וכמו כל מאזנת בפניה היא מגלגלת את עצמה (ואת כל הזנב ביחד איתה) שלא כמו בהגה כיוון שהוא מסובב את הטיסן על הציר האנכי.
היו במאמר גם חישובים והסברים נוספים שאין סיכוי שאני אבין אותם אבל בסיכום היה שבכדי שזנב V יהיה טוב צריך שמרכז הכובד יהיה מדויק במיוחד בדאונים ללא מאזנות.
אם אני טועה או מטעה אז מישהו שמבין יותר ממני יתקן.
אני סקרן. לא עולה לי כרגע שום רעיון איך מרכז כובד נכנס לעניין. אשמח מאוד אם תמצא את המאמר או תיתן לינק.
זה לא משנה את השורה התחתונה, זנב V זה ח&$%#.