קודם כל המוןתודה על התגובות.
אני הולך יותר לכיוון של RTF כי אני ממש לא מבין בזה.. בטח שלא להרכיב בעצמי את המסוק.
לכן חשבתי ללכת לכיוון הזה:
http://www.copterx.co.il/catalog/pro...products_id=31
זה ממש גרוע?
ושוב תודה!
קודם כל המוןתודה על התגובות.
אני הולך יותר לכיוון של RTF כי אני ממש לא מבין בזה.. בטח שלא להרכיב בעצמי את המסוק.
לכן חשבתי ללכת לכיוון הזה:
http://www.copterx.co.il/catalog/pro...products_id=31
זה ממש גרוע?
ושוב תודה!
ממש גרוע הוא עניין יחסי.
עליך להבין שככל שתשקיע יותר בהתחלה, הסיכוי שתצליח ללמוד, וחשוב מזה, להנות גדול יותר.
רכיבים זולים כגון ג'ירו, סרבואים וכד' יקשו על הלימוד שכן ההטסה איתם קשה בצורה משמעותית מאשר עם רכיבים מעט טובים יותר.
לגבי ה RTF, זו טעות גדולה מכמה סיבות:
1. בכל ריסוק שיהיה (ויהיו ריסוקים) לא תדע מה לעשות וכנראה שתחליט לוותר על התחביב לחלוטין.
2. כמו שכבר אמרו כאן, הרכיבים בחבילות האלה ממש, אבל ממש לא מוצלחים (ואני מדבר מנסיון)
הרצוי ביותר שתמצא לך מדריך שילווה אותך בצעדיך הראשונים בתחביב. כך לא תעשה טעויות יקרות וסיכוייך להצלחה גדולים בהרבה. הוא יעזור לך בבחירת החבילה לקניה (כולל מציאת רכיבים סבירים שייתנו לך מענה במסגרת התקציב שלך), בהרכבה, בטיסות הראשונות וכד'.
כדאי שתבין שזה לא תחביב של "לחבר ולהמריא". המסוקים דורשים תחזוקה וטיפול, כיוון שוטף ככל שתתקדם וכמובן, תיקונים.
מאיפה אתה בארץ?
רון טוסמן
1.בדיוק בגלל שאתה "לא מבין בזה" (שזה בסדר, אף אחד לא נולד מבין במסוקים) - לא כדאי להתעסק עם אלקטרוניקה גרועה שעלולה "להפתיע" אותך בכיול ובטיסה. אתה פשוט אף פעם לא תדע האם ההתנהגות הבעייתית של המסוק היא תוצאה של כיול לא נכון שלך או באג של האלקטרוניקה. זה בעיקר חשוב לגבי הבקר, השלט (+מקלט) והג'ירו שלך. לגבי הבקר והמקלט של קופטר אין לי מה להגיד (פחות מכיר), אבל על הג'רו שלהם שמעתי לא מעט ביקורות שליליות. לגבי השלט - קשה לי להאמין שאפשר להגיע רחוק איתו, אבל זו דעתי.
שורה תחתונה - פשוט חבל, יש כאן בפורומים מספיק שרשורים (כולל בנעוצים) עם Setupים מתאימים למסוקים שנבדקו ועובדים. יש כאן עוד יותר אנשים שמוכנים לעזור . ויש כאן מספיק מדריכי וידאו להרכבת מסוקים שתוכל להעזר בהם. קנה לך קיט ועל הדרך גם תהנה מהבנייה (תאמין לי - נהנים מזה לא פחות מהטיסה).
2. לא שיש לי משהו רע להגיד על קופטר-איקס ישראל - אבל אני לא סומך על אף אחד (טוב, כמעט) שירכיב לי את המסוק. בטח כשמדובר בהרכבה "תעשייתית" שמבוצעת אי שם בסין. מספיק שנשכח לוקטייט באיזה בורג - וקיבלת תאונה, ותקווה שהיא לא תסכן אף אחד. פשוט לא כדאי.
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz