נתקלתי בלינק הנ"ל, לא בשבילי אמנם אבל אולי יתאים לכל מי שרוצה להטיס רחוק..:
http://www.terranova.net/~winger/RCV...ite/DragonLink
נתקלתי בלינק הנ"ל, לא בשבילי אמנם אבל אולי יתאים לכל מי שרוצה להטיס רחוק..:
http://www.terranova.net/~winger/RCV...ite/DragonLink
מעניין איך דבר כזה יעבור את משרד התקשורת...
רון טוסמן
יש כמה כאלו בארץ .. תחפש באתר.
אני חושב שזה לחפש צרות.
יותר מזה, אני חושב שזה לדפוק את כל השאר.
מי שמטיס FPV ב"שכונה" טווח 1-5 ק"מ ... ניחא.
ללכת להטיס בשמיים המאד מאד מאד עמוסים שלנו בטווחי עתק כאלו .. בסופו של דבר משהו יקרה, אם חשש לפעילות חבלנית ואם ריסוק על הראש של מישהו
ואז כולנו נשלם את המחיר.
כל שיטת ה"יהיה בסדר" הזאת טובה לנו כל עוד "בסדר" אבל אחרי שיקרה משהו היא תהפוך למאד רעה לנו ...
תעשה כל מה שעושה לך טוב, כל דבר שיקרה הוא באחריותך בלבד ועליך לשאת את התוצאות.
בברכה,
תומר עינבר
כל העניין הזה של הטווח מזכיר לי את ההתחלה בתחום לפני חצי שנה.
גם אני חשבתי שצריך טווח, ומעניין אם אצליח לעבור את ה 5 ק"מ בפועל ועוד ועוד, הנה מסקנות שלי לאחר כמה חודשים בתחום :
1. להטיס באותו מקום כל פעם משעמם, להתרחק יותר לא נותן יותר הנאה.
2. יותר מעניין להטיס נמוך ולאורך שבילים או כבישים או מסלולי עפר וצמרות עצים.
3. מאוד מעניין להטיס במקומות חדשים על מנת להתרשם מהנוף מלמעלה.
ולכל אלה רצוי ומומלץ, כלי שדואה טוב עם קצב טיסה איטי וקצב שקיעה איטי עם סט אפ שלא שותה את הסוללה.
טווח קצר הרבה יותר מהנה (עד 1200 מטר) ובכדי להנות מזה יותר רצוי שתהיה איזה מזוודה שכל הציוד בה מוכן לשליפה מהירה ולחיבור מהיר לאביזרים חיצוניים ואז אפשר להטיס בכל מקום באופן מיידי כמו למשל מעל קוו חוף מסויים, צימר, הדיונה באשדוד, מכתש רמון או סתם לעזור לחברים למצוא טיסנים אבודים.
מייצב טיסה וטייס אוטומטי יחסכו לכם לטווח ארוך ויתנו לכם המון ביטחון ושקט נפשי להטיס בכל מקום חדש באופן מיידי, הרבה יותר מעניין ומהנה מלהגיע לאיזה טווח מקסימלי דימיוני.
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
תומר ידידי
אני איחס את זה לגיל הצעיר ...
נגיד אתה נוסע ממש ממש מהר ואתה ממש ממש תישא באחריות
אבל אז איזה זקן כמוני ניכנס לך בדרך ואתה לא מצליח לבלום כי אתה ממש ממש מהר ואני ממש ממש נידחף לך ואתה בורח ימינה ופתאום 3 ילדים שהולכים חזרה ממשחק כדורסל שהלכו בסבבה כל המדרכה עפים לך על השמשה הקדמית ואחד מהם בא לבקר אותך בקבינה דרך החלון הקדמי ... סיפור הזוי ? .. אז זהו שזה בדיוק אבל ממש ממש בדיוק מה שקרה לידידה שלי.
מי שמחפש צרות, מוצא אותן ! זה חד משמעי ומוכח.
++++++++++++++++++++++++++++
להגיד אני עושה מה שאני רוצה ואני אשא באחריות, יכול להיות ממש ממש ממש ממש מסוכן. הנהג, איש משפחה בן 38 עם 2 ילדים .. הוא איש נורמטיבי לגמרי רק ממהר מידי. הוא יחזור לשוק העבודה ולימי ההולדת של הילדים שלו בעוד 10 שנים בערך ...
שווה ?
לדעתי ממש ממש לא
אם קשר הרדיו אמין, מה ההבדל אם מטיסים ל- 2 ק"מ או 15 ק"מ?
סטטיסטית, הסיכוי לרסק וגם לגרום לקטסטרופה נמוך יותר מאשר הסיכוי להרוג מישהו בתאונת דרכים.
בכל מקרה, חייבים לשמור על כללי בטיחות בלי קשר לטווח.
ידעתי
עכשיו מה עם התמונות של המקסי ?
שיט שכחתי...
אני הולך עכשיו לצלם.
בברכה,
תומר עינבר
הטווינסטאר/וויאג'ר כלים מדהימים, אני נדהם כל טיסה מחדש מרמת הדאייה של הכלי שלי והיציבות שלו ללא הפעלת מנוע ואני מצליח לשמור על גובה קבוע בצריכה של 3-6 אמפר תלוי ברוח שצריכת המקסימום של הכלי עם 2 מנועים היא 22 אמפר בכללי ואני אף פעם לא עובר חצי סטיק.
והמדהים הוא שהכלי שוקל כ - 2 ק"ג עם כל הציוד עליו
אני מטיס עם סוללות 2200 כרגע ומקבל בין 25 ל - 35 דקות זמן אויר תלוי בסגנון טיסה, יש לי סוללת 3300 בהיכון אבל לא ראיתי צורך עד כה להשתמש בה, אולי בעתיד.
szangvil לגבי מה שאמרת, יש הבדל עצום בין 2 ק"מ ל15 ק"מ - יש משוואה בסיסית בFPV שאומרת שעל כל יחידת מרחק X אתה אמור להיות ביחידת גובה Y.
א. כדי שיהיה קשר טוב מבחינת וידאו
ב. למקרה שנגמר הכוח , הכלי יוכל לחזור את רוב הדרך אם לא כולה בדאייה לנקודת המוצא (וזה החלק המסוכן כי בטווח רחוק אתה מגיע לגבהים רציניים בהם נמצאים כברכלי תעופה שנמצאים בפיקוח).
למרות העולם הורוד שבו אתה חושב שהכלי לא יתרסק או יאבד טווח או שתאבד שליטה על הכלי זה קורה לכולם באיזה שלב, הכלי נוחת רחוק ואז מה תחפש אותו שעות או ימים.
וב3 ק"מ ומעלה אתה כבר לא בגובה של 100-300 מטר אלא הרבה יותר גבוה...
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
אלכס - איזה מנועים ופרופים שמת עליו ? אני שמתי 2 INRUNNERS 1800KV עם פרופ 4*6. מנועים כבדים - 130 גרם כל אחד, אבל צורכים מעט זרם (משייט ב 7 אמפר ואפילו פחות).
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
2 מנועי 860KV של טורניג'י :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...idProduct=5691
כל אחד שוקל 71 גרם בלבד...
עם פרופ 9X7.5 (אפשר גם 9X6) מסוג TGS קשיח
המומלץ לדעתי יהיה אותו דגם מנוע בגרסת 1050KV
הנה הלינק לסטאפ המלא - http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=34409
נערך לאחרונה על ידי alexk; 07-04-2011 בשעה 17:31:15.
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------
אלה בדיוק אותם מנועים שיש לי בטריקופטר, תוודא איזון מדוייק של הפרופ ואל תתרסק!
החלפתי כבר כמה מנועים כאלה ויש לי עוד ספיירים בצד כי הציר או הלאגר בפנים מתחרבן.
אני משתמש בפרופ 10X4.7SF.
בברכה,
תומר עינבר
אני משתמש בהם לטובת ההקסה קופטר שלי
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------