מישהו יכול להסביר בדיוק מה ההבדל בין כל חומרי הקצף/קלקר ולהתאים את החומר לשם EPO וכו'.
וכמובן מה מומלץ וטוב מביניהם.
תודה רבה.
מישהו יכול להסביר בדיוק מה ההבדל בין כל חומרי הקצף/קלקר ולהתאים את החומר לשם EPO וכו'.
וכמובן מה מומלץ וטוב מביניהם.
תודה רבה.
טוב, זה הולך להיות שרשור ארוך..![]()
אין צורך בשום שרשור ארוך
קרא את המאמר הזה:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...EB%E5%F8%E9%ED
לאחר מכן ניתן לבצע חיפוש (עובד?) ולאחר מכן ניתן לשאול שאלות שנשמח לענות עליהם
תומר
TBS Discovery Naza
Multiplex Fun Cub
VMar RV-4
Axial SCX10 Jeep Rubicon
Baja 5B SS
Hitec Aurora 9 + Dragonlink UHF
Once upon a time: TREX-50O ESP , TREX-600PRO EFL, Ritewing Zephyr 2 FPV , AXN, Eflite T-34 Mentor , FMS P-51D Mustang, T-33 Mini EDF
EPS/קלקר- חומר יחסית קשיח למוקצפים, אבל מאוד פריך ונוטה להתפורר בשבר, ולא חוזר לצורתו המקורית לאחר שחטף מכה.
חומר זה גם רגיש לדבקים כמו CA ודבק מגע, ויש להשתמש בדבק CA FOAM SAFE כדי להדביק אותו בלי שהוא ימס
EPP- ההפך מקלקר, חומר בעל חוזק מבני נמוך יחסית ולכן דורש יותר חיזוקים, אבל מאוד עמיד לזעזועים, ומתנהג ממש כמו ספוג וחוזר לצורתו אחרי המכה. במקרה של שבר
הוא "נקרע" ככה שקל יותר לתקן אותו. ניתן להשתמש בדבק CA רגיל בלי חשש
ELAPOR/EPO- חומר מוקצף שהוא שילוב של קלקר ו-EPP. חומר זה הוא יחסית קשיח, אבל עדיין סלחני למכות. במקרה של פגמים שנוצרו ממכות ניתן לנפח אותו בחזרה על ידי מים חמים (כמובן שעד גבול מסויים)
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz
צחי,
שלושה סוגים של חומר פולימרי מוקצף, משמשים ליצור רוב הטיסנים שאני מכיר.
והם;
EPP = Expanded Poly-Propylene, גמיש בכיפוף, עמיד בממס של דבק מהיר, עמיד בהתרסקויות, אבל דורש חיזוקים לקשיחות מספקת.
EPS = Expanded Poly-Styrene, מוכר כקלקר, רגיש לממס של דבק מהיר, שביר בהתרסקויות.
EPO = Expanded Poly-Olefin, רגיש לממס של דבק מהיר, שביר בהתרסקויות, אבל פחות מקלקר.
אז אם אני מבין נכון ה EPO הוא הכי סביר....?
עדיף EPO על פני EPS, ולעיתים עדיף EPP על פני EPO.
זה מאוד תלוי באופי הטיסן.
אגב, תוספת לידע הכללי,פוליפרופילן מאוד נפוץ בשוק ה"פלסטיקים"- הרבה מוצרים שאנו מכירים מיוצרים ממנו, לדוגמה ה"פוליגל" עשוי מפוליפרופילן (רק שאינו "מורחב"),
משמע: מוגי ופנג'ט עשויים מאותו חומר!!! (המוגי הלבן כמובן).
אז כול מטיסי הפנג'טים למיניהם שצוחקים על ה"קלסרים המעופפים"- אתם לא יותר טובים!!!![]()
שלי לא EPO שלי אלפור![]()
חיים גיל תעשה תרגיל
ח ח ח ח![]()
חיים גיל תעשה תרגיל