האם הזול באמת משתלם או עולה לנו ביוקר בסוף?
שלום רב.
מזה כמה זמן אני מהרהר במחשבתי על נושא זה והחלטתי אחרי המון זמן להעלות אותו בגלוי למרות שהוא עובר לכולנו בדמיונינו בכל פעם מחדש.
ראשית אתחיל בכמה עובדות וקצת נוסטלגיה.
לפני כ 20 שנים בערך, מסוקי 30 עלו מעל 10 אלפים ש"ח עם ציוד גרוע יחסית להיום אבל זה היה סטייט אופ דה ארט פשוט לא היה משהו אחר אלטרנטיבי.
בשנת 2000 בערך החברות הסיניות התחילו לייצר "מסוקים להמונים" שעלו מחירים נמוכים והתקדמות הטכנולוגית הביאה לירידת המחירים של הרכיבים האלקטרונים והאיכות עלתה.
כיום ניתן לרכוש מסוקי 90 קומפלט במחירים מצחיקים יחסית ובשוק החשמליים הסטנדרטיים זה בכלל בדיחה.
המון פעמים נשאלתי מה כדאי לקנות ותמיד אני המלצתי ואמשיך להמליץ על קנייה ראשונית טובה שתוכל לשרת אותנו להמשך הדרך.
אז מהי הקניה הטובה הראשונה שלנו?
1. מערכת רדיו - נכון שאשפר להסתפק בשישה ערוצים אבל הממשקים מאוד לא נוחים, קשה להסתדר איתם לטווח הרחוק ובמוקדם או מאוחר אתה תרצה לשדרג - אז למה לקנות מלכתחילה? לכן תרכשו לפחות 7 ערוצים של חבגרה בה אתה המשתמש מבין מה אתה עושה ומצליח להבין לבד מה צריך לעשות ולא להיות תלוי במישהו אחר שיעשה לך טובה וילמד אותך או תחכה לסדנאת כיול זו או אחרת.
2. ג'ירו - חובה חובה חובה לקנות ג'ירו טוב - לא להתפשר זה יכול להוציא לך את החשק מכל המסוקים ובכלל מהתחום.
3. מטען טוב - זה ברור לא? אחרת תדפוק סוללות ויעלה לך יותר כסף...
אלה למעשה הדברים הקריטיים שעוברים איתך גם למסוק אחר ועליהם אל תתפשר ואל תחסוך כי בסופו של יום אתה תקנה שוב - אז איפה חסכת?
האם סוג המסוק הוא קריטי?
עקרונית לא, העיקר שיהיה איכותי מספיק כדי לא לפתח חופשים מיותרים שמתבטאים לרוב בחוסא דיוק גם בשלבי ריחוף.
אגב עלות החלקים לתיקון היא ממש זניחה ולכן אני לא מבין למה לקנות חלקים באיכות ירודה בחצי שקלה כשניתן לרכוש אותם מקוריים וטובים בשקל וחצי.
אם תקנה מסוק זול מהר מאוד תלמד שאתה בקרוב מאוד תקנה מסוק נורמלי ואיכותי כמו שהיית צריך לרכוש מלכתחילה - אז למה לקנות פעמיים?
להבים:
לא להתפשר על זה - זה כלי שבשניה יכול להרוג אותך או לפצוע אותך קשה ולא חסרים הדוגמאות.
להבים זולות מתפרקות, יוצרות רעידות שיביאו לפרוק הלחקים ונזקים למסוק- היום בין כה המחירים נמוכים יחסית אז לא לחסוך.
סוללות:
כמובן שהמותגים הם לא סתם מותגים אבל בעולם הסיני הסוללות עובדות מעולה ונותנות תמורה מלאה למחיר.
רבותי בגדול הזול בתחום הזה עולה ביוקר!
אתה לא חוסך כלום.
ואם אתה לא בטוח שזה מה שאתה רוצה אז פשוט אל תבזבז לעצמך את הכסף - מי שלא היה בטוח בעצמו בסופו של דבר פרש במוקדם או מאוחר.
כמובן לא אמליץ לאנשים להטיס עם ציוד כמו שלי אלא בהתאם ליכולתיהם אבל בהחלט אדם שיכול ואין לו בעיה אז שיקנה את הטוב ביותר ויצמד למדריך טוב והכל יהיה בסדר איתו.
אשמח לתגובות ותוספות מהחברים.
עמית
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009