לפני יומיים יצאתי להטסת FPV עם ה-Multiplex Twinstar וחבר ששימש כספוטר ועשה את עבודתו מצויין.
הציוד כולל שלט פוטאבה 10C ומקלט FM מקורי של פוטאבה (מהסוג היקר), סרוואים של הייטק ובקרים של GWS שיש לי עימם נסיון רב.
ציוד ה-FPV כלל מקלט ומשדר 2.4 של Lawmate 500mw ומצלמת וידאו HD Sony Bloggie שמשדרת Live Out בנוסף לצילום.
כמו כן, CE OSD שכולל את כל נתוני המערכת החשמלית ונתוני GPS (ללא פונקציית טייס אוטומאטי).
כל הציוד הנ"ל כבר טס בעבר בהצלחה רבה.
ההטסה החלה מצויין ומזג אוויר משובח, אך במרחק של כ-430 מטר (אני זוכר את נתוני ה-OSD) ועדיין במרחק ראייה (הספוטר דיווח לי על מצב הטיסן במשך כל הטיסה על לפגיעה בקרקע) החלו הפרעות רדיו (כפי שניתן לראות בבירור בסרטון) במקביל להפרעות בוידאו. תוך מספר שניות איבוד שליטה לחלוטין ולא נותר לי אלא לצפות במשקפי הוידאו בטיסן צולל אל מותו (לא כל יום רואים התרסקות שכזו מתוך תא הטייס...). עד לפגיעה קיבלתי נותני OSD מלאים (לא ניתן לראותם בוידאו המצורף משום שהמצלמה היא Onboard).
בזכות הספוטר איתרנו את הטיסן בקלות ולמעשה הנזק לא היה רב כמו שציפיתי. המצלמה נשברה, לוח ה-OSD הראשי יצא מכלל שימוש וסרוו הגה הגבה נתקע ויצא מכלל שימוש. הטיסן תוקן תוך מספר שעות (טיפ: ELAPOR של מולטיפלקס חוזר לצורתו במקורית אם משקיעים אותו במים רותחים), והוחלפו מקלט (אף על פי שגם המקורי נראה שלם ועבד פיקס אבל לא לקחתי סיכון) וסרוו הגה גבה. הטיסן כבר ביצע טיסת ניסוי (ללא ציוד FPV כמובן) שעברה בהצלחה.
לא לגמרי ברור מה קרה אך נראה שהפרעות רדיו שיבשו לחלוטין את הקליטה, יתכן שנבעו ממשדר הוידאו. אפשרות נוספת היא שזכור לי שסרוו הגה הגובה לא פעל חלק לגמרי לפני הטיסה ובאמת הוא היחיד שנהרס. יכול להיות שנתקע וצרך זרם רב או משהו בסגנון...
הוידאו די מדהים ו"מטלטל"וניתן לראות באיכות HD את הטיסה כולה עד לפגיעה בקרקע כולל ספירלת מוות עם מאפיינים קצת מוזרים. אשמח לשמוע את הערותיכם - תעופה בחקירה.
נא להימנע מהטפות מוסר לגבי אזור ההטסה. אני תמיד משתדל להטיס מעל שדות ומעל לים, הקירבה ליישובים לעיתים בלתי נמנעת בארצינו. הציוד כפי שאתם מבינים הוא בהחלט אכותי וללא קיצורי דרך. מעניין אם RTH היה מציל את המצב או שבעיה חשמלית/מכאנית על הטיסן עצמו היא שגרמה לכך.
לאלו שממהרים, האקשן מתחיל ב-1:50.