אתה בטח מתכוון ליאור זהבי!
לגבי המסוק - כבר קיבלת את התשובה שלך כאן יותר מפעם אחת, אם אתה מתעקש לשמוע את דעתך אז לך תקנה מסוק 90 הרי כבר החלטת...
אם אתה רוצה להקשיב ולהיות רציונאלי הרי שבתור מתחיל (אלא אם כן יש לך גג כלכלי חזק מאוד) עדיף מסוק 50 (להלן טירקס 600) רק משיקול עלות החלפים - "כאשר" ושים לב שבחרתי בכאשר ולא ב"אם", כאשר תרסק (זה יגיע - כמו לכולם) - עלות התיקון במסוק 90 גבוהה משמעותית מעלות תיקון מסוק 50, אמנם הטירקסים עשו מהפכה בעלויות נמוכות של תיקון, אך עדיין הנוסחא שציינתי נשמרת והבדל העלויות עומד על בד"כ 150% יותר כאשר זמינות החלקים בארץ נמוכה יחסית לעומת מסוקי ה 50.
בל נשכח את עלויות הדלק המשמעותית יותר גבוהות במסוקי ה 90 לעומת ה 50.
כל שאר הציוד / הדרישות זהות בין שני המסוקים (אפילו אם תרצה להטיס 90 עם ג'יירו 401 - זה אמנם לא אידיאלי אך לחלוטין אפשרי).
כמובן שאם יש לך את היכולת הכלכלית להטיס ולרסק (הלרסק יותר חשוב כאן) מסוק 90, האחרון יהיה הבחירה הנכונה משיקולי יציבות באוויר (גדול=בד"כ יציב יותר), גודל המסוק שנותן יכולת להטיס יותר גבוהה מעט ועדיין להזדהות מצויין על מצבו באוויר - יתן לך הרגשת ביטחון טובה יותר בתור מתחיל.
לאחר שזה נאמר ויתרונות מסוק ה 90 ברורים אפנה להמלצה בנימה אישית - מסוקי ה 50 המתקדמים שיש היום נותנים מענה חסר תקדים הן למתחילים והן למקצוענים, מעטים מאוד המטיסים בעולם (!!!) שמיצו את יכולת מסוק ה 50 המודרני שלהם ולכן עברו ל 90, מסוקי ה 50 היום ניחנים ביכולות 3D מדהימות ויתנו לך מעל ומעבר למה שתצטרך לפחות בשנה הקרובה בהנחה שאתה עילוי (וזה ללא שהחזקת סטיק מימייך), כנראה שאם אתה מטיס ממוצע ומעלה גם שנתיים לא יספיקו לך למצות את הכלי הזה ותמשיך להנות ממנו ומיכולות הטיסה המשובחות שלו.
עוד וידוי אישי קטן - יש לי מסוק טירקס 600 ומסוק סטרטוס 90 (מסוק מדהים - מאירי זכה איתו בזמנו במקום ה 2 איתו ב 3DM), מטיס את שניהם ונהנה מאוד אך בימים אלו הסטרטוס פורק מציודו ופינה מקום ל 600 חדש במשפחה, אז נכון שלא כל מה שמתאים לי בהכרח מתאים לך - אך אם תרצה לבזבז כסף, הנה הצעה שווה לך: קנה 600 וקח את ה 90 שלי במחיר זנותי כולל מנוע ואגזוז ועדיין לא תגיע למחיר של 90 אחד לאחר ריסוק
בהצלחה בכל מקרה,
ליאור (בר עמי)