שלום לכולם,
היום עברתי במנחת להטיס עם חבר טיסן, לאחר כשעה בשטח נגשו אלינו 4 אנשים, האחד בא כוח מנזר לטרון, שני פקחים של משרד לאיכות הסביבה והרביעי פקח של רשות הטבע והגנים.
בא כוח המנזר הסביר לנו כי ישנה בעיה חריפה כאשר הטיסנים טסים מעל המנזר, אין לו שום בעיה עם כך שיטיסו טיסנים באיזור אבל לא מעל המנזר, זה עושה המון רעש וזה אחרי הכל מנזר שתקנים. שהוא התכוון מעל המנזר הכוונה היתה פשוטו כמשמעו ובלי קשר גם הרעש הסביבתי שזה עושה, כלומר הטיסן לא חייב להיות מעל המנזר אלא מספיק בקרבתו, באיזור המטעים והמצודה שנמצאת במעלה הגבעה.
בקיצור, הפקחים והאדון הסבירו כי אם לא יהיה לכך פתרון הם יאלצו לעשות מעשה, מה בדיוק אין איש יודע, אבל משרד לאיכות הסביבה הוא משרד עם המון כוח כמו גם רשות הטבע והגנים ולא הייתי רוצה להפעיל אותם ולהתגרות בהם, מבחינתנו המטיסים מספיק שיחרשו את המסלול ופה נגמר עיניין לטרון.
לאחר דין ודברים הסברים כאלו ואחרים, הגענו להסכמה כי ננסה להסביר לטיסנאים כי יש להטיס בצורה מסויימת באיזור, כדי שלא יהיו בעיות להבא.
אני ממש לא בא לחנך אף אחד, אלא בגדר ממליץ, כי חבל שעוד מסלול יסגר בגלל שהסברים ופשרות נופלים על אוזניים ערלות.
מה שהובא הוא, כי ההטסות יהיו מערבית לציר הגישה למסלול דהיינו, כל הצד השמאלי של השדה הוא פנוי להטסה כאשר הציר גישה הוא בעצם מחסום, אסור לעבור אותו מזרחה.
כמו כן הגעה לנחיתה תעשה מכיוון דרום, כדי לא לעבור את הציר גישה, כמחסום.
הדרך היחידה לבוא מצפון לנחיתה הוא כאשר, בא טיסן מהאיזור המותר לטיסה ונוחת משמאל לימין, מערב למזרח, בהתאם למשטר רוחות.
צירפתי קובץ כדי להבין יותר.
שוב, אני יודע שקשה לפעמים לקבל הנחתות כאלו, אבל בוא ננסה להפנים ולהגיע לעמק השווה כי יהיה חבל לאבד גם את המסלול הזה...אז בבקשה בוא לא נכנס עם הראש בקיר.
בנוסף התריעו הפקחים לגבי הזבל שיש באיזור, יש שם המון לכלוך ברור של טיסנאים אז בבקשה, לא לזרוק יותר בשטח ואם אתם יכולים לבוא כל פעם עם שקית ולאסוף קצת.
בהבנה,
עדי