במסגרת ניקיון המחסן לחג חפרתי קצת באביזרי האקווריום שלי ומצאתי משהו שיכול אולי לעזור לזרימת האוויר לקרבורטור.
כמובן נדרשתי לבצע כמה חיתוכים ושינויים עד שזה התלבש על הקרבורטור.
ניראה לכם שזה יכול להועיל במשהו???
![]()
במסגרת ניקיון המחסן לחג חפרתי קצת באביזרי האקווריום שלי ומצאתי משהו שיכול אולי לעזור לזרימת האוויר לקרבורטור.
כמובן נדרשתי לבצע כמה חיתוכים ושינויים עד שזה התלבש על הקרבורטור.
ניראה לכם שזה יכול להועיל במשהו???
![]()
שלום וחג שמח; לדעתי זה לא יועיל רק יזיק המנוע יקבל תערובת ענייה ויוסיף חום למנוע.
המיקום וזוית ההטיה של פתח כניסת האויר לקורבורטור עשוי כך שהמנוע יקבל בדיוק את יחס האויר/דלק הדרושים לפעולה תקינה של המנוע. בהכנסת אויר נוסף, כמות הדלק לא תספיק לצורך קיום יחס אויר/דלק אופטימלי, התערובת תהיה עניה, המנוע יאבד כוח (הפוך מכוונתך המקורית), יתחמם ובמקרה קיצוני אפילו עשוי להיתפס.
עזוב את הניסיונות מסוג זה למחלקת המחקר והפיתוח של היצרן.
אפשר לכוון את המנוע שיהיה עשיר על הקרקע.
לפני הרבה שנים "עיצבתי" כונס אויר כזה למנוע OS40 fp גמור. אפשר לומר שזה האריך את החיים שלו בכמה חודשים. ממה שזכור לי היה מאתגר לכוון אותו אבל המנוע תיפקד לא רע בכלל באויר.
הכונס שבניתי היה עם פתח גדול משמעותית מזה שיש לך בתמונה.
הבעיה עם כונס אויר כזה שכמות האויר הנכנסת לקרבורטור בזמן טיסה גדלה בהרבה, באופן שאיננו יחסי לפתיחת המצערת. היות והמחט בקרבורטור מתואמת למצב מסוים, היא אינה יכולה להתאים את כמות הדלק לכמות האויר המשתנה.
ניתן אמנם להגיע למצבי ביניים כלשהם, אבל לא לאופטימלי בכל מצב משתנה של המצערת.
בענין הארכת החיים של המנוע, נשמע לי מופרך מעיקרו. הארכת חיי המנוע זה דבר יחסי. זו עשויה לנבוע משימוש בדלק מתאים, שמירה על נקיון המנוע וסביבת פעולתו. כמובן, מצד שני, יתכן שמנוע אחר, אורך חייו קוצר בגלל סיבות שאינן קשורות לכונס האויר. דוגמת מנוע בתוך קאול עם איוורור בלתי מספיק וגם העדר הסיבות שנימנו לטובת הארכת חיי המנוע..
לא הייתי ברור בנוגע לאורך חיי המנוע. הוא היה "גמור", כלומר בקושי הצליח לגרום לטיסן לעזוב את הקרקע. התוספת הזו הוסיפה לו מספר חודשים שבהם הוא היה שמיש.
כמו שכתבתי, אכן היתה בעיה לכוון אותו וזה ברור היות שעל הקרקע כמות האויר שנכנסת נמוכה (יחסית לכמות הדלק שמאפשרת הסיכה והיא פחות או יותר קבועה בכל מהירות בה הטיסן טס) ואילו באויר כמות האויר גדלה.
חלק גדול מהמנועים שתוכננו לפתח את ההספק הגבוה ביותר, כללו קרבורטור אחורי האמור שלא להיות מושפע כלל, מזרימת האויר בהשפעת להבי המדחף.
המנועים האלה פועלים ביותר מ-30 א' סל"ד.
כלומר; ram-air זה רע להספק!
בגלל קרבתם של להבי המדחף לכונס האויר, אין הרבה השפעה של מהירות הטיסה על כמות האויר הנכנסת לקרבורטור, איזי.
כשאתה שומע את המנוע מגביר סל"ד במהירות-טיסה גבוהה, זה לא בגלל העליה בכמות האויר... זה בעיקר בגלל ירידת העומס מהמנוע בסובבו את המדחף, כתוצאה מהפחתת זווית ההתקפה היחסית של להביו...
בשביל זה, אתה צריך תמיד, בכל מנוע, שהמחט תהיה פתוחה מהדרוש לסל"ד מרביים. המנוע אכן יינק יותר אויר, אבל הגידול בהספק שהוא יפתח (בהנחה שהמדחף מתאים ולא גדול מדי...) יהיה די שולי.