תגובה: צריך עזרה מבעלי RVOSD
ARMAN
תודה, אבל זה מה שאני ידעתי.
בכל מקרה - זה הסיפור : חבר טוב רכש מחבר פורום RVOSD GEN4. הוא טען שבדק אותו לפני המכירה ושהוא עובד טוב.
כעת, 4 חודשים אחרי, ניסיתי להשמיש בשבילו בפעם הראשונה את ה OSD. הוא עבד רק עם סוללת וידאו נפרדת ולא הצליח להיות מוזן מסוללה ראשית בלבד דרך החיישן זרם.
פניתי לALEX מ RV (הוא נחמד מאוד ועזר לי המון בהודעות פרטיות ב RCGROUPS וגם בפורום עצמו)
והוא הציע שאבדוק את דיודה D3 על הלוח הראשי.
להפתעתי גיליתי שאין דיודה ! יש רק פדים ללא רכיב אבל עם הלחמות.
בנוסף - גם חיישן הזרם היה דפוק - מסלולי הנחושת על הבורד היו שרופים ב 2 מקומות. הלחמתי חוט גישור ב 2 המקומות , יצקתי דבק חם וכיסיתי בשרינק שקוף.
לאחר שהבנתי את תפקידה של דיודת השוטקי החסרה (בעיקר הגנה מפני חיבור הפוך של סוללה אבל גם סינון רעשי מנוע) קיצרתי את הפדים עם מברג.
חיברתי סוללה ראשית דרך מד הזרם והכל עובד.
כנראה הבחור או מישהו אחר שנגע ב OSD הזה חיבר סוללה הפוך ושרף את הדיודה עד שהתנתקה, ובדרךשרף גם את חיישן הזרם.
הזמנתי 10 דיודות שוטקי מתאימיות מאיביי ב 8 דולר (כשבארץ רצו על הזמנה מחול 5 דולר ליחידה) ואני אלחים אותה לבורד.
לגבי החיישן זרם - הוא עובד אבל מפחיד אותי להשתמש בו. אני אזמין אחר ב 15 דולר.
העיקר שהצלחתי להציל לחבר שלי OSD שעלה לו 1000 שקל.
זה הסיפור,
טוב שנגמר טוב.
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm