כיוונים וגרפים ל3D
על 3D אני עדיין מתאמן רק בסימולטור, אבל נראה לי שבקרוב אחצה את מחסום הפחד הזה.. בינתיים אני רוצה לכוון את המסוק שלי בצורה שמתאימה להטסת 3D כדי להסתגל לתחושה בהטסה. אשמח לקבל חוות דעת על הגרפים שלי ולגבי כמה שאלות קטנות...
הנה הגרפים שכיוונתי הבוקר:
PITCH (במעלות):
Point...Norma..Idel1&2
1...........4-........11-
2...........2-.......7.5-
3...........0........3.5-
4...........2+..........0
5........3.5+.....3.5+
6........7.5+.....7.5+
7.........11+......11+
Throttle (באחוזים):
Point....Normal...Idel1........Idel2
1.........0%.......85%..........95%
2.........16%............................
3.........33%............................
4.........52%......80%.........90%
5.........65%............................
6.........75%............................
7.........85%......85%.........95%
למי שלא רגיל לגרפים של 7 נקודות (אורורה 9..), הנה המחשה ויזואלית:

נקודת הריחוף המיועדת היא בנקודה 5. בנקודה זו הפיטצ' זהה בנורמל ובאיידלים, וגם הפיטץ' וגם אחוז המצערת זהים לערכים שהיו לי לפני כן בנקודת הריחוף.
כמה שאלות:
1. האם העקומות נראות לכם בסדר או שיש דברים שכדאי לשנות?
2. זוויות הסייקליק שלי היו 6.5+- (סוואש מיקס היה על 46%), הבנתי שזה מעט מדי אז העליתי ל7.5+- (סוואש מיקס על 50%) גם בELEVATOR וגם בAILERON. זה מספיק? אני לא מטיס SmackDown, בסה"כ לקצת רולים ולופים וכאלו.
3. כדי לאזן את הגדלת הזוויות הוספתי 15% אקספו בELEVATOR וגם בAILERON, מחשש שמא יהיה לי קשה לשלוט בתנועות העדינות בריחוף ובגישה לנחיתה. זה אחוז אקספו מתאים בשביל לרסן את ההגדלה בזוויות (בתחום המרכז כמובן)? עד כה הטסתי בלי אקספו בכלל.
4. גרף הHOLD של המנוע הוא 0, אבל לגבי הפיטץ' - הוא אמור להתנהג כמו מצב NORMAL או כמו מצב IDEL? לא הייתי בטוח לגמרי לגבי מידת הפסיעה השלילית שכדאי שתהיה לתרגולי אוטורוטציה (לא שיש לי אומץ לעשות אוטורוטציה מעבר לגובה מטר או שניים כרגע, אבל לעתיד)
5. המסוק הגיע עם דאמפרים אפורים שהוגדרו כמיועדים לטיסה ספורטיבית, ועם שחורים שהוגדרו כמיועדים ל3D. היות ואני ממש בבסיס, אני מניח שאין צורך להחליף דאמפרים לשחורים בשלב זה, נכון? אני כרגע עם האפורים ומהפעם האחרונה שבדקתי מצבם תקין לחלוטין.
תודה!
נערך לאחרונה על ידי Friman; 23-01-2012 בשעה 11:20:55.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9