התייעצות..
סיימתי להרכיב את האיביזה מאסטר החדש שלי (Trex 500E), וישבתי לכוון.
- הסוואש נשאר מאוזן פלס לכל אורך הטווח, לא היה צריך לשנות כלום.
- זוויות פיטץ׳- אופס האפס על אמצע סטיק והזוויות נותרו כמו לפני הריסוק 11+-. נבדק.
- זוויות סייקליק לElevator כוונו ל7.5 מעלות, 55% בסוואש מיקס.
- זוויות סייקליק לAileron - הפתעה. צד אחד +9, צד שני 7-. הסוואש מיקס גם על 55%. בדקתי כמה וכמה פעמים ואני בטוח במדידה.
הטרימים מאופסים, סאב טרים על אפס בכל הערוצים, End poind 100% בכל הערוצים חוץ מבאלווייטור שזה 98% במינוס ו102% בפלוס.
בקיצור דיגיטלית המסוק ללא נגיעה משמעותית שתסביר את זה. לכן הלכתי לשלב הבא - מדדתי את אורכי הפושרודים, ואכן הפושרוד של הסרבו השמאלי (נדמה לי שנקרא Aileron?) קצר בכמ״מ אחד לעומת שני האחרים. אני מניח שזו הסיבה לבעיה? הבעיה היא שבסרבואים שלי align ds510 לא ניתן לכוון את ההורן בדיוק ב90 מעלות (אמרו לי שזה בגלל מס׳ שיניים לא זוגי בראש הסרבו אבל לא בדקתי זאת בעצמי), ובגלל שהסרבואים הקדמיים הפוכים בכיוון לא ממש אפשרי להגיע לזה שההורנים יהיו בדיוק באותה הזווית באמצע המצערת. אגב אם זה רלוונטי, הפושרוד אצלי מחוברים לחור האמצעי מבין 3 על ההורנים ולא לאחרון כפי שממליצה החוברת, כי על האחרון הפושרודים אינם ב90 מעלות ביחס להורן.
להערכתי ההפרש בזוויות האיילרון היה גם לפני הריסוק כי כל יתר הכיוונים זהים. למעשה כשכיוונתי את זוויות הסייקליק כיוונתי רק את הזוויות של האלבייטור, באיילרון כיוונתי ערכי סוואש מיקס זהים והנחתי שזה אותו דבר... רק בדיעבד הסבירו לי שעליי למדוד גם וגם.
אז מה עושים?