גיל,
שיוף ראש המלחם הורס את הראש.
גם אני נתקלתי בעבר בבעיות בהלחמה וחשבתי ששיוף ראש המלחם ינקה את הלכלוך אבל הוא מוריד את הציפוי שיש עליו ועקב כך הראש לא ניתן לשימוש.
איזה מלחם יש לך ? איזה הספק ? יש לכך משמעות גדולה. אם יש לך מלחם עם יכולת להגברת ההספק עם לחצן, אל תלחץ עליו יותר מכמה שניות בודדות (אם בכלל) - החום הגבוהה יפגע ביכולות ההלחמה והבדיל לא יצמד לראש.
לגבי ראשי מלחם חדשים - אני קניתי בבלנקט בעיר העתיקה. כשלמדתי איך לעבוד עם המלחם קניתי 4 ראשים כי חשבתי שהם נהרסים מהר. כבר קרוב לשנה אני עובד עם ראש אחד בלי בעיה.
ה- "סוד" שגיליתי פשוט מאד - ניקוי ראש המלחם לפני כל הלחמה עם ברזלית לניקוי כלים, כזו שקונים בסופר מגיע בשקית עם שתי ברזליות בשני צבעים (לא חוטי הברזל אלא הברזלית המסולסלת). אל תשתמש בספוגיות הן לא יעילות ובמיוחד אם הן רטובות הן הורסות את ראש המלחם.
אם מדובר בראש חדש, תחמם את המלחם וכשהוא חם פשוט תמיס עליו בדיל. תדאג שראש המלחם יהיה תמיד עם בדיל עליו כדי למנוע קורוזיה והרס של הראש.
תוך כדי עבודה, לפני הלחמה תנקה את הראש בברזלית (כשהברזלית על השולחן פשוט תכניס ותוציא את ראש המלחם פעמיים-שלוש וכל הלכלוך שיש עליו יתנקה והוא יראה כסוף) שים בדיל והלחם. כך חוזר חלילה בכל הלחמה של כל חוט וכל קונקטור.
בסוף העבודה תנקה את המלחם, שים עליו בדיל ונתק מהחשמל. הבדיל ישמור על ראש המלחם מפני קורוזיה.
מקווה שעזרתי - בהצלחה