היי נריה,
אתחיל בלהציג את עצמי למען הגילוי הנאות, אני בעלים של חנות מסוקים המייבאת בן היתר סחורה של גאווי ואליין - גם עם דברי ישתמעו לך כלא אובייקטיביים (עקב היותי בעל חנות), היה סמוך ובטוח שהם אכן כן, והם מבוססים על המון ניסיון עם כל הכלים שציינת (אני אולי היחידי שהתנסה עם כולם).
הוזכרו בשרשור לא מעט מסוקים, חלקם טובים יותר חלקם טובים פחות - והמחיר לרוב הוא נגזרת של טיב המוצר.
אתחיל דווקא עם מערכת רדיו - המערכת שהוצעה לך היא אולי המערכת הגרועה שנמכרת כיום בארץ, היא תשרת אותך לזמן קצר ביותר שמיד אחריו תאלץ להוציא עוד כסף כדי לשדרג אותה. היא מוגבלת פונקציונלית, נחותה מבחינת שיטת השידור שלה (אישית חוויתי המון תקלות איבוד רדיו איתה), והממשק הכי לא נוח שקיים היום בשוק (נאור צריך להזכיר לך כמה השלט מגביל אותך?).
לצורך העניין אפילו ה 9 הסיני עולה עליה, בטח עם התוכנה המשופרת שלו - אך גם זה שלט שלא הייתי לוקח אם אתה הולך להתמקד במסוקים; כאן אין פשרות - שלט של אחת החברות המובילות בשוק יקנה לך המון שקט והנאה בהמשך (ספקטרום או פוטאבה - תמנע ממולטיפלקס הוא מסורבל ויקר יותר ללא שום סיבה).
זהו שלט, מקווה שבאמת לא תתפשר בזה כדי שלא תצטרך לשדרג שוב, או לסבול מתקלות שיכולות לתסכל אותך בתור מתחיל.
מסוקים:
ה KDS - המסוק הזול בקבוצה, והתוצר בהתאם. שווה ערך ל HK הסיני בבגדים יפים יותר. אלומיניום באיכות ירודה, המון תקלות, בתצורתו המקורית (ללא שדרוגים) מתאים לשלבים הבסיסיים בלבד - יחד עם זאת הוא אכן הזול בחבורה.
הטירקס 450 - מסוק מוכח בשוק, בגודל שלו הוא המוביל כיום. מחיר טוב, חלקי חילוף בשפע וטס נחמד מאוד - יחד עם זאת עדיין מסוק קטן, ותהליך הלמידה שלך עליו יהיה ארוך וזרוע יותר ריסוקים עקב המגבלה שעליך להטיסו נמוך יחסית עם מרווח טעות קטן יותר מאשר מסוק גדול יותר (לצורך זיהוי); זו אגב בעיה שכל מסוק 450 יסבול בה והיא לא קשורה בהכרח לטירקס.
המיני פרוטוס - מסוק יקר מאוד (!!), טס יפה מאוד, חלקים לא נפוצים (ויקרים), חלקי המתכת בו אמנם די עמידים - אך לעומתם חלקי הפלסטיק שבירים יותר מאשר במסוקים אחרים. לא מצדיק את ההוצאה הסופר גבוהה יותר הנוספת מאשר הטירקס.
מסוקי 500, שהם הגודל היותר מומלץ לך בתור מתחיל (מהסיבה שציינתי מעלה) - גם בהנחה שעלות החלקים גדולה בכ 15%-50%:
הוריקן 425 - מסוק שרובו עשוי פלסטיק מחוזק, מאוד נפוץ בקרב מתחילים בארץ. זול מאוד גם לרכישה וגם לתחזוקה - למרות מה שציינו כאן קודם לכן, הוא מתאים גם להמשך, ואני יכול להעיד אישית שהוא מבצע 3D ברמה שהפתיעה אותי (יש לא מעט סרטונים שלו ברשת). הוא מגיע רק כקיט ויש להשלים את כל האלקטרוניקה - שזה חיסרון כי זה קצת דורש לעשות שיעורי בית, אבל גם יתרון כי יש לך את הגמישות להתאים מסוק לצרכים הספציפיים שלך.
פרוטוס 500 - כמו אחיו הקטן, טס טוב, קל משקל ושקט (עקב הרצועה); אך יחד עם זאת יקר מאוד גם לקנייה וגם לתחזוקה, ולא מצדיק את ההוצאה הנוספת על המתחרים (מה גם שהוא יקר מהתקציב שצויין).
טירקס 500 - מסוק ה 500 הנפוץ ביותר כיום, טס טוב מאוד ודי עמיד, מומלץ גם למתחילים וגם למטיסי 3D מיומנים. מחיר החלקים יקר יותר מההוריקאן אך זול בהרבה מהפרוטוס. נפוץ מאוד בשוק היד 2 וניתן להשיג בתקציב עסקת יד 2 (חדש נמצא מעל התקציב שציינת).
גאווי X4 - מסוק ה 500 המתקדם כיום, טס טוב יותר מהמתחרים שציינתי; תוצאה של משקל נמוך וטכנולוגיה מתקדמת יותר (מגיע FBL עם מערכת ייצוב מהטובות בשוק). המחיר גבוה יותר מהטירקס ולא מצדיק אם אינך מעוניין במסוק פלייברלס (לא רלוונטי לשלבי הלימוד).
בסוף אם תצליב ותסכם את הכול (אם הצלחת להגיע עד כאן

), תראה שהתוצאות העיקריות הן אן הטירקס 500 (כיד 2) או ההוריקן (כחדש) - שניהם יתנו לך תוצאות מעולות, ותמורה נהדרת למחיר, חלקי החילוף לא בשמיים (זול יותר בהוריקן) והגודל (500) עדיף בצורה חד משמעית על מסוקי 450.
בהצלחה, נכנסת לאחד התחביבים המדהימים שיש!!!
ליאור