מה ז״א מה היא מכוונת.
בגדול כל זרוע כזו מחברת בין הסווש ללהב ובהתאם לשינוי הסווש כך משתנים זווית הלהב ו/או הפלייבר
זה נכון אבל לא מדוייק ב100%
הזרוע הזו בראש פלייבר מחברת בין הסוואש לבין הנדנדה שמהצד השני של הנדנדה מחובר הלינק ללהב. את זווית הלהב מכוונים באופן גס יותר באמצעות הלינק שמהקצה הקצר של הנדנדה ללהב, ובאופן עדין יותר באמצעות הלינק שמהקצה הארוך של הנדנדה לסוואש (זה הלינק שמסומן בצילום). ביחד זה המנגנון הממיר את זווית הסוואש לזוויות הלהבים המתאימות.
בפועל לי אישית יצא אולי פעם אחת שהייתי צריך להשתמש בכיוונון הזה, לרוב כיוונון הלינק הקצר בין הנדנדה ללהב היה מספיק מדוייק במסוקים שיצא לי לכוון.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
אצלי אני לא יכול לכוון את הזרוע הקצרה.
ב 450 pro הזרוע הזו מגיעה מפלסטיק ללא הברגה כמו בזרועות הארוכות
מהשאלה שלך ניתן להבין שהמסוק שלך לא מכוון בכלל (אם יש לך מסוק), אלא אם מישהו אחר כיוון לך אותו
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
אני חוזר על מה שאמרתי קודם: המסוק שלך לגמרי לא מכוון. והשאלות שלך מעידות על כך בוודאות
יעוץ טלפוני חינם
חזי, תתחיל עם הסרטים של חברנו הטוב מוטי ברטוב (יצא חרוז) , אני חושב שיש שם הרבה מידע למתחילים על חיבורים וכיוון מסוק. הכל מוצג בסרטונים ברורים שאני בטוח שיתרמו לך הרבה בהבנה ובהמשך (לי בכל אופן הם עזרו מאוד)
יש סה"כ כ 5 סרטונים.
תרשום ב YOUTUBE "כוון מסוק" ותעקוב אחרי הסרטונים אחד אחד.
ואל תפחד לפרק את ה "זרועות" (מהיום תקרא להם ליניקים :-) ) וחלקים נוספים אם צריך ותתחיל כמו שאומרים : מ א' ועד ת'
בהצלחה
bartovmoti (25-06-2012),hezib (25-06-2012),naor14 (25-06-2012)
יעוץ טלפוני חינם
+1
כיוון מסוקים לא לומדים בהתכתבות.
הסרטונים של מוטי נהדרים וייתנו לך רקע בסיסי אבל הלמידה הכי משמעותית תהיה אם אחרי שתצפה בסרטונים ותגבש הבנה בסיסית תשב עם בעל נסיון שיתרגם לך את התאוריה לפרקטיקה. והשאר זה צבירת נסיון אישי והיכרות עם המסוק הספציפי שלך עם הזמן
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
התשובה הפשוטה לשאלה שלך היא שהלינק שסימנת מחבר בין הנדנדות ובסופו של דבר מתחבר אל הלהבים. הוא בהחלט חלק חשוב במנגנון הכיוון של המסוק.
התשובה 'המסובכת' יותר היא מה שעודד וגיל כתבו לך.
גש למישהו שקצת מבין שיסביר לך על הדברים ויעזור לך לכוון.
לחילופין אם יכולת הלימוד העצמי שלך טובה - כמו שהמליצו לך פה, תצפה בסירטונים של מוטי או של בוב פינלס בפורום הליפריק ותוכל ללמוד לבד את הדברים כמו שאני עשיתי בתחילת דרכי.
הי
לגבי התיאוריה של כל עניין הלינקים במסוק, כדאי שתקרא כאן.
לעניין המעשי של כיוון המסוק שלך - כמו שהחברים אמרו - תיעזר בחברים עם נסיון.
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz
התשובה היא בוב ספינדל מהלי פריק הסרטונים מעולים למתחיל וגם לא חסר ביו טיוב סרטונים
TREX 450 PRO FBL
TREX 600 N FBL
TREX 700N FBL
TREX 700E V2 FBL
שלט DX7
נולד לטוס (26-06-2012)
האמת - לא כ"כ מבין מה אתה מנסה להגיד...
כש"שולחים" מישהו לקרוא מאמר, זה לא נעשה מתוך נפנוף (לי אישית, לפחות, אף פעם לא חלפה מחשבה כזאת) - אלה מתוך רצון לעזור ולתת לשואל את כל המידע הרלוונטי לתשובה. דינמיקה ומכניקה של מסוקים זה נושאים רציניים ומורכבים, יש לא מעט ספרים של מאות עמודים על הנושאים האלה. זה פשוט לא מקצועי (ולפעמים גם בלתי אפשרי) לתמצת כל דבר לתשובה בפורום.
המאמרים שכתבתי כלליים, כי הם נבנו להיות כאלה. המטרה שלהם היא לתת למתחיל רשימת מושגים בסיסית, למנוע ממנו את המבוכה של לקרוא חומר מקצועי (או לשמוע שיחה) ולא להבין חצי מהתוכן, כי הוא לא מכיר את המונחים שאנחנו משתמשים בהם. לא פחות, אבל גם לא יותר.
ושוב - תודה על המחמאה בעניין המאמרים![]()
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz
Friman (26-06-2012)
אפשר לגשת למסעדה ולהזמין דג,
אפשר ללכת וללמוד לדוג.
לגבי האופציה הראשונה, כשיש מישהו שיודע לזרוק חכה ורק צריך הכוונה איפה יש דגים טובים, אני אשמח לתת לו טיפ בפורום אם יש ביכולתי לתת שכזה. אבל כשיש מישהו שמהשאלה ניכר שהוא מנסה להחזיק את החכה מהחוט, אני אפנה אותו קודם כל ללמוד את התאוריה של איך עובדת החכה ואז אמליץ לו להצטרף לדייג מנוסה שיתרגל איתו את התאוריה לכדי מענה פרקטי מדוייק ומותאם ספציפית להעדפות וצרכי הדיג שלו. ולפותח השרשור - אני לא מפחית חלילה בידע שלך אבל השאלה ששאלת מאד מאד בסיסית כמו שכתבו לך כאן קודם. היא מצביעה על הרבה ידע כללי שאתה צריך להשלים וכשיהיה לך אותו יהיה לך הרבה יותר קל ללמוד את הפרקטיקה.
וחזרה למתנגח הסידרתי, אם תקרא שוב את התשובות וההתייחסויות שלי לאורך השרשור מלבד זו שציטטת תראה שזה בדיוק מה שהמלצתי לבחור - ללמוד את התאוריה בעצמו, ואז להעמיק בה בעזרה של אחד על אחד מבעל נסיון.
אני לא אומר שאי אפשר ללמוד לדוג רק מקריאת מאמרי דיג וספרי דיג וצפייה בסרטוני דייגים, אבל לדעתי זה ייקח יותר זמן ויהיה הרבה פחות מלמד ומעניין, וכל כך הרבה אנשים פה שמחים תמיד להציע את עזרתם וללמד ולייעץ... אז למה לא?
מציעים לאדם הכוונה- רוצה, ייקח, לא רוצה- לא ייקח... מלקרוא את המאמרים של ואדים הוא רק ירוויח, אני קראתי אותם לפחות 3-4 פעמים כל מאמר ולמדתי משם כל כך הרבה בהתחלה... זו ההמלצה הכי טובה שיש לי לתת לבחור לשלב ההתחלתי שבו הוא נמצא. וזה אחרי שתגובתי הראשונה בשרשור הזה נתנה לו את התשובה הכי מדוייקת ומפורטת לשאלה ששאל, והוא לא הבין אותה ככל הנראה. אז מאיפה הקשקוש שאני מנסה לנפנף אותו? לשם מה ההתנגחויות הללו מצידך? יש לך הכוונה למאמר אחר שיעזור לו, שים לינק, אל תדבר בעלמא. גם לומר ״רק בחו״ל״ לא ממש מספק מידע רלוונטי לשאלה שלו, לא?
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
נערך לאחרונה על ידי Friman; 26-06-2012 בשעה 22:29:23.
HeliDraco (27-06-2012)