אני אולי צעיר אבל זקן ברוחי... אם אני לא צריך שרטוט מדוייק 1:1 לטובת הבנייה עצמה, אני מעדיף בכלל נייר, עפרון ,סרגל עקומות ותדמית מחיקה (מישהו עוד זוכר בכלל מה זה?)
הכל נכון, אלא שלדעתי חישוב שכזה יהיה קצת אוברקיל, ועוד לא דיברנו בכלל על כך שזה לא טריוויאלי למי שאין כלים מתאימים (לא לשכוח שהכנף משוכה).
דרך אחרת לתקוף את הבעיה היא להסתכל על המימדים, ואז להשוות לטיסנים אחרים. השחקנים פה הם, כאמור, המומנט האוירודינמי ומומנט המנוע. המומנט האוירודינמי הכולל הוא מסדר גודל של
שטח הטיסן כפול זרוע הזנב. לדעתי אפשר פשוט לקחת את היחס בין המומנט האוירודינמי למומנט המנוע מדאון אופייני כלשהו, ולדאוג שיחס זה יישמר גם בכנף המעופפת.
חישוב לדוגמא: נניח שאנחנו מסתכלים על דאון חשמלי טיפוסי. שטח הכנף -נניח 0.3 מ"ר. זרוע זנב סדר גודל של מטר. לעומת זאת, שטח הכנף המעופפת הוא נניח 0.15 מ"ר וזרוע הזנב היא בסדר גודל של 0.2 מטר. המסקנה היא שהיחס בין המומנטים האוירודינמיים הוא - 10 (כאן אני מניח שמהירות הטיסה באותו סדר גודל). ולכן עלינו להקטין את מומנט המנוע אף הוא בפקטור של 10 ע"י בחירה נכונה של גיאומטריית ההתקנה.
אגב, אם אתה מתכוון להפטר מהווינגלטים ולשים מייצב מרכזי, תצטרך להגדיל את המייצב מאוד. שזה בסדר גמור, רק חשוב לא לשים מייצב קטן מדי.
שתי הקרונות שלי...