אם כבר אז קח בחשבון ש-ArduCopter (כרטיס APM2 כולל GPS) זה 200$ לפני משלוח. זה באותו סדר גודל.
אם כבר אז קח בחשבון ש-ArduCopter (כרטיס APM2 כולל GPS) זה 200$ לפני משלוח. זה באותו סדר גודל.
מומחה לבדיקות הרס של כלי טייס
חומרה שונה, קוד שונה, אבל כנראה יש הרבה דומה. זה מה שיפה ב-open source.
אני לא יודע אם יש קשר ל-Naza, לך תדע מה הסינים העתיקו.
הסתייגות: יש לי ארדוקופטר עובד, אבל עד עכשיו הוא טס טיסת מבחן קצרה אחת (ומוצלחת) בלבד. אני לא רוצה לתת המלצה שלא מנסיון אישי.
הוא יודע לעשות חזרה הביתה ?
כמו שאתה רואה, אני עושה את אותה הדרך שאתה עושה ..... אחרי איבוד הרחפן היקר והטוב שהיה לי ושמאד אהבתי את הסטאפ שלו ... אני חושב על RTH ...
מתברר שזמזמים / צפצפות / מאתרים / ושאר ענייני איתור שווים לתחת.
בגדול חומרה שמתאימה לארדוקופטר גם מתאימה למולטיווי , למולטיווי יש תמיכה מאוד רחבה בסוגים שונים של חומרה.
האופציה של ארדוקופטר היא יחסית לא יקרה ונותנת מענה מלא גם לתחנת קרקע קינפוג ושליטה.
אז למה הזמנת נאזה ?
לי יש את ArduCopter אם אתה רוצה לראות את התוכנה אני אתקין במחשב הנייד ואפשר גם לחבר את הלוח ועל השילדה/החומרה שלך
יום שישי הזה ככל הנראה אני אהיה פנוי אחרי השעה 12
אני בהתלבטות וסרטים ....
לא יודע מה לעשות, ארנב כנראה יצא מהרשימה ...
ארדוקופטר או מולטיוויי ?
ואם כבר, יש לי מולטיויי קומבינה אחד על השולחן שלא יודע מה לעשות איתו ...
למה הארנב יצא מהרשימה? מה היתרונות של הארדוקופטר עליו? מעבר לענייני הקוד הפתוח
כיצד מתנהלת החזרה הבייתה של ה rabbit? האם הוא מטפס קודם לגובה ואז חוזר או בקו ישיר בלי טיפוס לגובה? האם מרחף מעל הבית כשהוא מגיע חזרה או נוחת אוטומטית? האם תוכנית החזרה הבייתה ניתנת לתיכנות? כנ״ל לגבי הארדוקופטר?
יש לנו מחשבות על נדידה לאיזור הטסה שיהיה מדליק לfpv אבל אופי השטח מחייב rth כמו שצריך עם טיפוס יפה לגובה קודם כל. זה מה שמוביל אותי לחשוב גם על רחפנים
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
ארדוקופטר עולה לגובה (ניתן לתיכנות), חוזר הביתה ויורד לריחוף בגובה ניתן לתיכנות, או נוחת.
והrabbit?
קראתי קצת באתר של diydrones... כל מכלול הארדואנו נשמע עם המון פוטנציאל. הבעיה היא שזה נשמע די בלגאן, לא ממש plug&play, דורש לדעת מה לחבר למה ומה להוריד לאן ואיפה להלחים ומה להגדיר... קצת מסובך או שרק נשמע ככה?
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
מה לגבי multiwii באמת? קצת קראתי על הלוח של mwc crius all include ונראה זול משמעותית מארדוקופטר ואמנם פחות משוכלל אבל יותר מבטיח מלוחות פשוטים יותר... והמחיר לגמרי סביר, אפילו פחות מהרביט גם אם כוללים במחיר תוספת של מודול gps.. http://www.rctimer.com/index.php?gOo...5&productname=
המולטיווי עדיף לדעתכם על הרביט? כי להוציא 300$ על ארדוקופטר + gps + mini osd תואם נשמע לי קצת יקר. עם מולטיווי אפשר להכניס את הלוח, gps וosd סיני עם gps בסביב 150$, ועבורי זה הבדל משמעותי. השאלה במצב כזה בטווח מחיים כזה מה עדיף, המולטיווי או הארנב...?
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
התשובה שלי תתחלק ל 2
מה שאני מציע לך זה לקנות את מה שברשימה עם לוח kk2 מהסיני
ואחרי שתתנסה תחליף לוח.
עד אז יהיו דברים אחרים ומחירים אחרים.
מה שאתה תקנה זה מה שאתה רוצה. :-)
יש את כל התשובות כבר. וכל ההמלצות.
אני חושב שזאת החפירה של המסוקים שוב ...
לי יש נסיון קטן של רחפנים עם לפחות 6 לוחות מסוגים שונים.
כמו כן נסיון עם לפחות 7 סוגי שלדות שונים
מחומרים שונים ועם לוחות שונים.
אני הגעתי למסקנה שאני צריך שני רחפנים.
אחד פרוע / פשוט ושובב עם לוח HK2.1 מנועים פשוטים וזולים ואני נהנה ממנו עד אין קץ .. תראה את הסרטונים שפרסמתי ( ואם תרצה, תבקש לראות את הסרטונים שלא פרסמתי ... )
אחד מיוצב, שמרני, מתון, יותר יקר .. אני בשבוע הבא אזמין ארדוקופטר.
נאזה יקר מידי בשביל שאני ארשה לעצמי לקנות, הוא אולי טוב, ממש טוב. לגמרי טוב ! אבל המחיר שלא לא בא בחשבון מבחינתי.
הארנב נראה לי לא מספיק רציני ובוגר ויש את עניין הקוד שלא ברור לי מה קורה איתו. אני לא רוצה להתעסק עם קוד, זה מה שמונע ממני להפעיל את ה mwc ששוכב לי כבר כמעט שנה על השולחן.
הארדו .. כניראה מספיק בוגר ומפותח עכשיו, לפני שנה הוא לא היה שם ..
אם אתה רוצה לוח שאין עליו, הלוח הכי יציב שראיתי, שניסיתי ושאהבתי ללא סוף .. אבל הוא לא יכול לחזור הביתה לבד .. ובגלל זה הוא שוכב מתחת איזה שיח לבד בקור ובגשם .. לצערי הרב, יש לך את הmtf pro . הוא לא זול, למעשה המחיר שלו שערורייתי לחלוטין. אבל הוא הכי יציב שראיתי עד היום. כמו כן אופן ההגדרה שלה מתבצע בצורה הבאה .. סטיק למעלה שמאלה 10 שניות. סטיק לאפס. זהו .. מוכן לטיסה. ואני לא ציני ... !
אבל הוא יקר נורא, יותר יקר מנזאה.
אם אתה רוצה לקבל עיצה, זאת העיצה שלי ואין לי אחרת.
כמובן שאפשר נאזה אבל הוא יקר.
אם לא .. אז תעשה מה שטוב לך :-) :-) :-)
SGS2 ..
נערך לאחרונה על ידי guy1a; 31-07-2012 בשעה 09:56:50.
אני מכבד את עצתך גיא, מאד, ואכן אחת האפשרויות שאני מביא בחשבון היא להתחיל מרחפן בדיוק כפי שהמלצת בתקציב בסיסי ולהתפתח בהדרגה. אני עוד לא יודע איך זה להטיס רחפן ואיך זה להטיס fpv ויש לי מספיק מה ללמוד ולהתנסות לפני שאשלח את הרחפן למרחקים שדורשים rth.
אבל, אתה כבר מכיר אותי שדרכי לקבל החלטות שונה משלך; אני צריך להבין את כלל השיקולים והאופציות שיש ולקבל החלטה בעצמי מה נכון עבורי. אם בעיניך זה חפירות, בכייף. מנקודת מבטי זו למידה.
אז... אשמח לשמוע כמה מילים ממי שהתנסה עם מולטיווי (יגאל? אני זוכר נכון?) על יתרונותיו וחסרונותיו.. מקריאה של הודעות אחרונות בשרשור הרביט בrcGroups עולה שעניין גניבת זכויות היוצרים והקוד הבלתי פתוח שלהם כן פוגעים במשתמשי הקצה - קצב תגובה איטי של צוות הפיתוח לריג׳קטים, גליצ׳ים ובאגים מוזרים בגרסאות התוכנה האחרונות ואיומים משפטיים שעלולים להביא להפסקת התמיכה במשתמשים... אז למרות שהארנב נשמע מרשים החדשות הללו מטרידות בעיניי. על פניו המולטיווי עולה דומה, מציג יכולות דומות, מבוסס קוד פתוח וללא בעיות זכויות יוצרים- מה שמושך אותי יותר לכיוונו, לכן אשמח לשמוע חוות דעת ממי שהתנסה איתו בפועל. לנאזה אין לי תקציב, אם לא אמצא פשרת ביניים טובה אשקול האם וכיצד ניתן להכניס בתקציב שלי מערכת מבוססת ארדואנו.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
כן אחיחפירות זה לא דבר רע ... עד לגבול שבוא אין דברים חדשים להגיד !
לגבי דרכך שאני מסכים שהיא שונה משלי ולא בהכרח טובה או רעה יותר ... יש עם זה בעיה קטנה ברחפנים שלא היתה לך עם מסוקים.
ההתפתחות וההתדקמות פה הוא פרועה, ממש .. אני לא מגזים שבשבועות בודדים יש דברים שלא היו קודם ודברים קודמים נהיים לא רלונטיים ..
לכן, או שקונים משהו וזורמים .. או שממשיכים להתחבט ללא קץ.
מעבר לזה, מכיוון שההתפתחויות הפרועות הן בתחום לוחות הבקרה ולא שאר הרחפן. ומכיוון שאת הלוח אפשר להחליף תמיד .. מה שאני מנסה לומר הוא, אתה לא צריך להתחבט בכלל !
העסקה הבסיסית טובה תמיד, לוח kk2 נראה לא רע בכלל ! וניסיתי אותו, יש לי אחד כזה. ( ובכל זאת חזרתי ל 2.1 ) והשאר ממילא ישאר .. ולוח עם חזרה הביתה ממילא אתה לא רוצה לקנות מחר .. אז ...
ועוד משהו, מכיוון שאופן הטסת רחפן הוא כמו מסוק, לא תהיה לך כמעט עקומת למידה. אל תקח בחשבון לימוד ארוך ..
בהצלחה
![]()
נערך לאחרונה על ידי guy1a; 31-07-2012 בשעה 11:07:41.
סבבה
סתם בהמשך למה שאמרת על קצב התפתחויות מהיר, אני מבין שהלוח הזה יצא ממש לאחרונה לmultiwii וגורף הרבה תשבוחות בינתיים: http://rctimer.com/index.php?gOo=goo...5&productname=
הנה שרשור לגביו מrcgroups:
http://www.rcgroups.com/forums/showt...ultiwii&page=6
רק 30$ יותר מkk2 ובחיבור בהמשך לgps בעוד 24$, מציע הרבה יותר... ברומטר, מגנומטר, ייצוב למצלמה, rth בחיבור לgps..
אולי מהחפירות שלי עוד ייצא משהו תורם
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
נערך לאחרונה על ידי Friman; 31-07-2012 בשעה 13:45:14.
שים לב מה כתוב בהודעה 76#
אני חושב שהלוח של הפירטים זה איזה גלגול של הנאצי32 שניהם מקורם ב free flight ו
לא בשל ולא מתאים לי.
אני רוצה חבר ושגר !
plug & play
דווקא הMegaPirateNG ממה שהבנתי מקנה ללוח הזה את כל הפונקציות והיכולות של ארדוקופטר... וממה שקראתי על החומרה הרושם הכללי שעולה הוא שהרכיבים שלו באיכות טובה למעט המעבד שקצת חלש ביחס לארדוקופטר אבל לדברי אלו שהתנסו איתו אומרים שעושה היטב את העבודה... אני מודה שאני בקושי מבין בנושא הזה אבל זה נשמע לי לא רע. מצד שני כאמור אני לא מבין גדול, בשביל זה אני שואל את מי שכן...
עריכה: קיבלתי הסבר באנגלית ממי שלהבנתי הוא המתכנן של הלוח Crius all in one על ההבדלים בחומרה בינו לבין ה APM2 של ארדוקופטר. הבעיה שזה נשמע לי כמו סינית. מישהו כאן מבין בנושא ומוכן לתרגם לי לעברית מובנת אם אשלח בהודעה פרטית?
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
נערך לאחרונה על ידי Friman; 31-07-2012 בשעה 21:34:24.
שלח
עריכה:
בגדול מה שכתוב שם זה :
l2c ו spi זה פרוטולוקי תקשורת נתונים, ה"שפה" שבא משוחחים הרכיבים על הלוח. ארדוקופטר משתמש ב SPI
הוא אומר שלארדוקופטר יש מעבד ניפרד למשימה של ניהול הרחפן ולהם יש מעבד אחד שעושה הכל.
הוא אומר שהם משתמשים בחיישן אולטראסוני זול .... ואין להם כרטיס פלאש שמקליט את כל המידע שרץ על הלוח כמו לארדוקופטר.
כל השאר ( תכונות החזרה הביתה וטייס אוטו' ) ניתמכות על ידי התוכנה שלהם.
גיל, שלח לינק למוצר בבקשה.
נערך לאחרונה על ידי guy1a; 02-08-2012 בשעה 11:05:39.
יש לי את הלוח Crius all in one V1.0 שנקנה מgood luck buy.
זה היה לוח בלי החיזוק לusb port ככה שהוא נשבר די מהר, לא בדקתי את הלוח עם רחפן.
ממה שכן הספקתי לבדוק (ע"י התכנה http://code.google.com/p/ardupilot-mega/wiki/Mission) כשטענתי לרחפן את הקוד של ArduCopterNG_2.7 החיישנים עבדו טוב.
אחרי שהחיבור נשבר ראיתי שיש אצלי גם בעיה בחיבור של הftdi אחד החיבורים של הvcc או האדמה לא מחובר כמו שצריך (שאני טיפה לוחץ אליהם זה מסתדר).
אם מישהו מעוניין לשחק בלוח השבור שיש לי ולנסות אותו מוזמן לבוא לקחת.
(נראה לי שרק צריך לסדר את ההלחמות של המחבר ליציאה של הftdi והכל בסדר)
בינתיים הזמנתי אחד אחר אבל מrctimer שאמור להיות עם חיבור usb מחוזק.
דרך אגב, אני לא כל כך בעולם של הרחפנים, אלא יותר מתעניין בקוד, בבקר והחיישנים באופן כללי, ככה שאני לא באמת יכול לחוות דעה על הלוח הזה לגבי רחפנים.
הנה גיא:
http://www.rctimer.com/index.php?gOo...5&productname=
צריך להוסיף לו gps כזה ב24$ http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=763&produc tname= (צריך להגדיר אותו ל115200, הוא מגיע 9600, יש הוראות באינטרנט) או את Ubloks של diydrones שעולה 32$ אם אני זוכר נכון ואמור להיות טוב יותר.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX - למכירה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
נערך לאחרונה על ידי Friman; 05-08-2012 בשעה 16:45:04.
אני הגעתי למסקנה.
ארדוקופטר עם גיפיאס עם או אס די יעודי (ממילא צריך משהו ) עם משלוח עולה 250 שח פחות מנאזה ....
:-)
SGS2 & er9X ..