תיקון הבלזה הראשון שלי.
שלום לכולם.
שבוע שעבר בזמן הטסה של הטיסן היחסית חדש שלי (HELIOS 25E) עשיתי פלאט ספין ולא הספקתי לצאת ממנו.
הנזק היה יחסית קל- הגה כיוון שבור.
אז יש שלוש אפשרויות:
1. למצוא משהוא שמוכר חלפים לטיסן
2. לבנות בדרך המסורתית של לשייף שעות כל חלק.
3. לתכנן בסולידוורקס (תוכנה לבניית מודלים תלת מימדיים) את הצורה של ההגה כיוון, ולשלוח לחיתוך לייזר.
אז כמובן שבחרתי באופצייה השלישית.
אז בשלב הראשון אני ואבא שלי תכננו את ההגה כיוון כחלק אחד. אבל כידוע לבלזה יש סיבים. אז אם בחלק אחד של ההגה כיוון הסיבים יעבדו לטובתי, במוטות אפוקיים המבנה יהיה חלש.
אז פיצלנו את החלק ל4. ואת המוטות חיזוק האופקיים נחתוך ממוט נפרד.
אז ככה זה נראה אחרי החיתוך:

וככה זה יראה מורכב: (בלי המוטות הפנמיים)

אז שמתי את כל החלקים על הדפסה של השרטוט בתוך נילונית בשביל שאני אוכל למקם ולהדביק בלי שהנייר ישאר על הבלזה:

וככה זה נראה אחרי ההדבקה:

אחרי השלב הזה שיפתי את כל נוקודות החבור בשביל להשוות בדיוק את הגובה. ועם דרמל (ודסקית חיתוך דקה) עשיתי את החריצים לצירים:

ופה מתחיל החלק המסובך (בשבילי)- הצפוי. זה טיסן הבלזה הראשון שלי לכן מעולם לא היה לי נסיון עם ציפוי. אז בעזרת מדריך של בחור מפורום אחר הבנתי את העקרונות.
אז החלק הראשון דווקא היה סביר ובלי יותר מידי קימוטים:

אבל לטיסן יש עוד שלושה צבעים. אדום צהוב וכחול. ולעשות את הפסים היה קצת מסובך.
אז כן, יש קצת בועות אוויר, וזה לא מושלם, אבל אני תקנתי את זה וזה מאוד מספק לראות איך ההשקעה הדי גדולה (למרות שזה אולי נשמע פשוט למקצוענים שפה) הזאת תעלה לאוויר.
ולמרות החרדה המסוימת שיש בהטסה של טיסן בלזה, והתיקונים המורכבים יש בזה סיפוק ענק!

מתן.
מתן.
שלושה טיסנים, קוואד, Tekno eb48.2, Schumacher k1 aero, Team associated b4.2, Venom creeper.