תגובה: מיני קוואד עם פיצ' משתנה.

נכתב במקור על ידי
Friman
אם אתה מנסה לחשוב לכיוון של מנוע אחד גדול שמניע 4 מנגנוני זנב, דבר איתי, הייתי עסוק במחשבה על זה לפני כמה חודשים; הקונספט הזה מציב כמה וכמה אתגרים שצריך למצוא להם פיתרון לפני שמתחילים. למשל, יש אתגר קטן עם זה שהגג״ש הראשי אמור לסובב 2 זוגות של רוטורים בכיוונים מנוגדים. עם רצועה זה בלתי אפשרי כי הצלבה של רצועה תגרום לחיכוך שעלול לקרוע אותה וגם להפחית מהיעילות בהעברת הכח. פיתרון אפשרי הוא להשתמש במנגנונים ע״ב TT כששניים ממותקנים בכיוון X והשניים האחרים בכיוון ההפוך. שהמהנדס יבדוק את זה אבל מהבנתי המועטה במכניקה זה אמור לעבוד. האתגר הוא איך למתקן אותם ללוחות השילדה המרכזיים בלי בליטות למעלה ולמטה ושהmeshing יהיה מדוייק בין כל הגג״שים. אם יש לך גישה למכונת CNC (ואני מבין שיש לך..) לא תהיה בעיה אני מניח לייצר שילדות בדיוק לפי המידות שצריך, אני ירדתי מהרעיון מהבנה שהסיכוי לייצר את הכל בדיוק מידות המדוייקות שצריך באמצעים ביתיים הוא די קטן.
מתן אם כבר אתה הולך על קונספט מאתגר לך עליו עד הסוף... מה הרעיון בקוואד עם 4 מנועים עם פיטץ׳ משתנה? שים 4 מנועים עם פרופ קבוע וזהו, אין פה יצירתיות מיוחדת אפילו שברור שיש גם בדרך הזו כמה מכשולים. קוואד מהסוג שציינת גם ייצא יותר יקר גם ביחס לקוואד רגיל וגם ביחס לקוואד עם מנוע גדול אחד, כי צריך 4 מנועים, 4 בקרים, 4 סרבואים... העלויות לא בשמיים אבל עדיין..
לא הבנתי את עניין היפוך הכיוון. התכוונת שאפשר למקם את הגגש שבמערכת הזנב בצד שונה?
נגיד במקום שיהיה ממוקם כלפי מטה הוא יהיה ממוקם כלפי מעלה?

החסרון בTT זה העדינות שלו... לא בא לי לפרק חצי קוואד כל פעם שאני אנחת קצת עקום...
וכמו שכתבת כל עניין מיקום הגגשים, מקום למייסבים, מציאת הגגשים המדוייקים והכנת הצירים נראה לי טיפה גדול.
אבל העיקר שיהיה אפשר לעשות טיקטוקים איתו.
מתן.
שלושה טיסנים, קוואד, Tekno eb48.2, Schumacher k1 aero, Team associated b4.2, Venom creeper.