חיבור המקלט optima 9 למערכת 3GX כמובן בעזרת השלט Hiter aurora 9
עמית - ממש לא. שקע הspc מספק מתח למקלט בלבד ולא לסרבואים. תחבר רק אליו מתח ויהיה לך מסוק עם שליטה על המצערת בלבד.
מוטי אתה מטעה את הבחור. הקצאת הערוצים באורורה שונה. מצערת ל3 (זה בטוח) ואם אני לא טועה פיטץ׳ ל6 וכל היתר כפי שמוטי ציין.
עמית, הכי בטוח- כנס באורורה לתפריט channels ושם תראה לאיזה רכיב מוקצה כל ערוץ וחבר בהתאם. פירוט הקצאת צבעי החוטים לערוצים מופיע לך בתוכנה של 3Gx וגם מוטי פירט את הצבעים והתאמתם לרכיבים, מה ששונה ממה שאמר מוטי זה מספרי הערוצים במקלט. אגב, הממשק באורורה מאפשר לך לבחור איזה מספר ערוץ להקצות לכל רכיב. אבל למען הסדר הטוב הכי פשוט לדבוק בסידור שהוגדר מראש וככה לא תתבלבל בין כלים שונים בעתיד.
מבחינת כניסת מתח למקלט - כיוון שכל חוטי הסרבואים וגם כבל הבקר נכנסים ל3Gx ולא למקלט, צריך לספק למקלט מתח, כי החיווט שיוצא מה3gx למקלט לא מעביר לו מתח משום מה (אני הנחתי שדרך הכבל של המצערת יעבור מתח מהיחידה למקלט אבל להפתעתי לא עובר משם מתח למקלט). מתחת ליציאות של ה3gx משמאל יש יציאת battery, צריך להוציא משם כבל סרבו לכניסת batt (או בעצם, לכל כניסה פנויה אחרת, זה לא באמת משנה) במקלט. אני לא יודע אם משיכת מתח מהSbus כפי שהציע מוטי תעבוד, אם יוצא משם מתח אז אין סיבה שלא.
אם אתה רוצה לחבר את הspc כדי לקבל במשדר טלמטריה של מתח הסוללה הראשית, ניתן להלחים לכניסת המתח מהסוללה הראשית לבקר כבל מתאים שנכנס לכניסת הspc בנקום הג׳אמפר, ומספק מתח למקלט ולחיווי הטלמטריה בלבד. אמור להגיע לך כבל מתאים עם המקלט.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9