אנטנת מקלט 72mhz על קוואד
תודה איציק, זה בערך מה שחשבתי לעשות...
שלחתי מייל ליפני, אם אכן האנטנה מיועדת גם לטיסני חוץ ומצאימה לקוואד fpv זה הפיתרון המועדף עליי- לא יקר, קומפקטי ובסה״כ אני סומך על המוצרים שלהם ועל המילה שלהם, אם הם אומרים שזה יתאים אני נוטה לסמוך עליהם. אם ישיבו שזה לא יתאים אנסה את השיטה שהצעת איציק.
אני מבין שבשביל להגיע לאורך האנטנה המיטבי לאורך הגל של התדר הספציפי כדאי להתחיל בכלל עם תוספת מסויימת לאורך האנטנה הנוכחי ומשם להתחיל לקצר, לא? כי יכול להיות שאורך האנטנה המיטבי יהיה גם ארוך יותר מאורך האנטנה הקיים? בrcgroups מישהו דיבר על אנטנה של 80״ שבבדיקה כמו שהצעת הוא מצא שזה האורך המיטבי למקלט הזה 
בכל אופן לפני הכל אני צריך להצליח לתקן את המקלט
אגב - קראתי על אנטנות המיקרו וממה שהבנתי לגודל אנטנת המיקרו כמעט ואין השפעה על יעילותה ועל הטווח שלה, הסוגייה הקריטית היא מה אורך החוט שמגולגל בפנים ביחס לאורך הגל של התדר. באנטנת המיקרו של היפני יש חוט דק באורך של רבע אורך גל (סביב מטר) מלופף סביב צינורית פלסטיק דקה. זה אגב בדיוק הרעיון של האנטנת base השנייה שהוזכרה פה גם שם מדובר בחוט שמלופף בתוך האנטנה; ושתי אנטנות המיקרו הללו מבוססות בדיוק על אותו העיקרון שהציע כאן איציק. לכן אנסה לדעתי קודם כל את ההצעה של איציק, שוב אם אצליח להחזיר את המקלט לעבודה
נערך לאחרונה על ידי Friman; 08-12-2012 בשעה 18:54:12.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9