יש המצדדים בשתי מערכות חשמל נפרדות ויש באחת.
יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהשיטות.
למשל, לסוללה אחת יש יתרון של משקל, פחות סיבוכיות ופחות נקודות כשל אפשריות .. יש חסרון של אם נגמרה הסוללה אז אין גם וידאו ( למרות שלצערי אני יכול להעיד שעד 8.2 וולט עוד יש וידאו איכותי לטווח של מעל ק"מ ) יש חסרון של לפעמים הפרעות חשמליות על השידור ו/או המצלמה ..
לשתי מערכות יש יתרון של יתירות ( שלא תמיד עומדת למבחן כי המכה של הריסוק בד"כ מעיפה את הסוללה/ות החוצה מהטיסן ) ניטרול רעשים חשמליים וכו' .. יש חסרון של משקל גבוה יותר .. עוד סוללות לטעון ולדאוג להן ..
חיבור עצמו מתבצע במקביל .. מוצאים פיצול של קו המתח הראשי שניכנס לסוללה .. אצלי בכל כלי טיס יש "שקעי עזר" בצורת לפחות אחד זכר ואחד נקבה של סרבו .. אני מחבר שם כל מיני דברים ויכול לפצל שוב אם אני צריך בלי להתחיל הלחמות וכו' .. כולל בשטח.
אני פעם הייתי מטיס עם 2 סוללות נפרדות וכיום עם אחת. למעט מקרה אחד של המיקרו רחפן.
במקרה של שימוש בסוללה של יותר מ 3 תאים למנוע, יש מתקן שנקרא stepdown זה בעצם מוריד מתח לפי בחירה.
לי יש כמה וכמה כאלו ועד היום לא נרשמו בעיות.
שים לב שבמקרה של שימוש ביותר מסוללה אחת, יש חובה לוודא מעגלים ולא לצרף מינוס של יותר מסוללה אחת.
אני לא בטוח שאני בעצמי מבין את הנושא ולכן לא בטוח שההסבר שלי נכון. כדאי לחכות שמישהו שמבין יסביר את זה יותר טוב !