ELERES CyberDrones
מערכת שלט רחוק לטיסנים / רחפנים / מכוניות וכו' לטווח בינוני ( טווח מוצהר 5 ק"מ )
מערכת שלט רחוק חדשה בשוק, שנתקלתי בה לאחרונה מיוצרת בפולין על ידי CyberDrones
האתר הרשמי למידע: http://www.eleres.net/wiki/index.php...nglish_version
החנות: http://cyberdrones.com/shop/product....t=17&id_lang=1
לאחר שחפרתי לא מעט במיילים ליצרן ושאלתי כל מיני שאלות וקושיות, הזמנתי את המערכת לנסיון.
מערכת תקשורת UHF מבוססת ארדואינו 32, המיוחד במערכת הוא שהמודולים זהים כולם, כלומר, אותה חומרה משמשת למשדר למקלט ולבקר של האנטנה העוקבת. מחיר כל אחד מהם הוא 50$ שזה לכל הדעות מחיר זול למדי ולכל מה שהזמנתי הצטרף מחיר משלוח של 10$ שגם הוא סביר ביותר.
עקב אופי זה של החומרה, המערכת היא דו כיוונית ומאפשרת טלמטריה מלאה לרוכשים את יחידת הטלמטריה ( 60$ ) ודבר נוסף שאפשר לרכוש הוא צורב ftdi למי שאין.
המערכת הגיעה אחרי שבועיים של חוסר סבלנות. עטופה בהשקעה בשתי מעטפות פצפצים אחת בתוך השניה. מסך הטלמטריה הגיע ארוז גם בתוך קרטון מגן וספוג בתוכו.
היחידות הגיעו מסומנות אחת כמשדר והשניה כמקלט. ( את הבקר לאנטנה עוקבת טרם הזמנתי )
בזהירות לא אופיינית לי .. התחלתי בקריאה מעמיקה של ההסברים וחומר ההדרכה.
המערכת הורכבה על הרחפן שלי שמצוייד בבקר נאזה מתוך זהירות שאם יקרה משהו .. הרחפן ינחת ללא פגע או יחזור אלי בשלום. ( מה שבדיעבד לא קרה ... אבל מצאנו אותו במזל .. )
המערכת תומכת PPM או D-BUS והחיבור הוא פשוט כבל סרבו זכר לזכר אחד בין המקלט והנאזה tאו בין המשדר ומודול השידור.
יש צורך להוסיף ג'מפר על מנת שהמקלט ידע לעבוד במוד זה.
על מנת להפעיל את הטלמטריה יש צורך לייצר כבל פשוט של 4 גידים בין המשדר והמסך ולעדכן בתכנה היעודית שהאפשרות תופעל. גם בשביל זה יש צורך בכבל פשוט ובצורב FTDI
אחד הדברים שהיו חסרים לי במערכת הם האנטנות. לטענתו של היצרן, הוא עדיין לא מוכר אנטנות והמערכת לא הגיעה עם אנטנות אז אני פשוט השתמשתי באנטנות של הדרגון לינק שהיו ברשותי.
למי שאין ניתן לרכוש למשל כאלו:
על הרחפן שמתי כזאת
http://www.readymaderc.com/store/ind...oducts_id=1032
ועל המשדר
http://www.foxtechfpv.com/product/43...SC_0154_wm.JPG
נתחיל מהסוף, הצלחתי להגיע לטווח של 900 מטר לפני שאבדתי קליטה בגובה של 30 מטר.
היצרן מתעד בוידאו ( ניתן לצפיה בצינור ) עד טווחים של 7 ק"מ עם שימוש באנטנה עוקבת מסוג יאגי על הקרקע ואנטנה דיפול חצי אורך גל תוצרת בית שלו על הטיסן.
ממה אני מרוצה ומה הצלחתי לבצע:
1. התקנה פשוטה למדי
2. מודולים קלים וקטנים
3. תכנות פשוט מאד
4. הצגת מצב ברור על ידי שני לדים ( ירוק ואדום )
5. מענה מהיר למדי ( יממה ) של המוכר במייל לשאלות שלי.
ממה אני לא מרוצה ומה לא הצלחתי לבצע:
1. לא הצלחתי לחבר את ה GPS של ה OSD למקלט ( אמור לתת לי נ.צ. על התצוגה של ה טלמטריה )
2. לא בטוח שהצלחתי לבצע תכנות FS ( הסבר מפורט בהמשך )
3. חסרו לי כבלים יעודיים
4. חסרו לי אנטנות יעודיות
קצת דברים על המערכת עצמה.
מסך הטלמטריה הניתן לתכנות.
יש אפשרות לשלושה עמודי תצוגה ואפשר להשנות כל אחד מהם על ידי תכנה יעודית לחלונות
כמו כן יש אפשרות לשנות דברים כמו תאורה / ניגודיות של המסך עצמו על מנת להתאים את תנאי התאורה של הסביבה.
שינוי עמודים ותאורה מתבצעים על ידי שני כפתורים עם גישה נוחה על המסך עצמו.
FS של מודול המקלט
יש למערכת שלושה מצבי FS ניתנים לבחירה נוחה בשטח ללא חיבור למחשב. ( על ידי שימוש בג'מפר )
1. מצב FS שלא עושה כלום ( כאילו אין FS )
2. מצב FS של מטוס, שבו יש הגדרה מראש של מצבים לערוצים השונים
3. מצב FS של מסוק שבו CCPM מנוטרל ( אני לא בטוח שאני מבין את המשמעות של זה )
• הסבר שהבטחתי קודם על האיבוד של הנאזה.
FS בנאזה ( למי שלא מכיר ) אפשרי בשני מצבים.
באחד יש הגדרה של ערך מסויים על הערוץ שבוחר מצבי טיסה ( ידני, GPS, שומר גובה , FS ) ופשוט הזזה של מתג על השלט מכניס את הרחפן למצב FS
בשני יש זיהוי של הבקר שלא נקלט שידור על ידי המקלט של הרחפן והבקר טיסה לוקח פיקוד. אחרי שהבקר לוקח שליטה הוא עושה מה שמוגדר מראש ( נוחת במקומו או חוזר לנקודת "בית" ) ומתעלם מנסיון שליטה מחדש של המטיס ( אפשר לעקוף את זה )
על ידי תכנת העזר של נאזה תו"כ שהבקר מחובר למחשב ניתן לראות בצורה ויזואלית ברורה כשהבקר טיסה מזהה מצב FS.
את תכנות FS בצעתי כשהמערכת מחוברת למחשב וראיתי בצורה ברורה שFS אוטומטי מזוהה רק כשהמקלט במצב FS של מסוק, שמרתי את ההגדרה ויצאתי לרחוב.
בצעתי הפעלה של הרחפן, כיול, איפוס ואז כיביתי את השלט. הבקר אותת לי ( על ידי הלדים ) שהוא מזהה מצב FS.
בצעתי את הבדיקה מספר פעמים בהצלחה.
בזמן ניסוי הטיסה אחרי שהנאזה זיהה לווינים והתאפס ואותת על כך בלדים הטסתי .. אך כשהגעתי ל ק"מ אירע איבוד שליטה, רואים בוידאו כשהרחפן מזהה FS ולוקח שליטה. אך במקום לחזור אלי ( כמו שהוא מתוכנת לעשות ) הוא התחיל לטוס הצידה תו"כ שהוא עולה ויורד גובה עד כדי התנגשות ברצפה ושוב עליה ל 30 מטר ושוב ירידה לרצפה ( שם נשברו פרופים ולמזלי הרחפן נשאר שם ) לא ברור לי עדיין מה קרה שם אבל לכל מי שמתכנן להשתמש במערכת הזאת עם בקר טיסה עם RTH שיברר טוב טוב את הנקודה של זיהוי FS !!!!!!!
מצד שני, אחרי שנמצא הרחפן בצעתי שוב בדיקה של זיהוי FS והוא אכן זוהה .. יש מצב שהרחפן פשוט אבד קליטת לווינים וכל הנושא של החזרה הביתה לא הצליח בגלל סיבה אחרת....
צילום מטיסת המבחן
מסקנות ...
1. אני לא הצלחתי עדיין להגיע לטווחים מרשימים עם המערכת הזאת והנסיון שלי כולל כמעט קילומטר עם רחפן ו 95 מטר עם מכונית .. יתכן שמדובר באנטנות לא מתאימות או באיזו חוסר הבנה מצידי .. לטענת היצרן הוא מדד 200 עם מכונית שלט על הרצפה בין בניינים ( ואסור לנו לשכוח שהוא חי בכפר בפולין ואני בעיר בישראל – אזור עויין לתקשורת אלחוטית הרבה יותר )
2. אני לא הצלחתי לחבר את ה GPS לטלמטריה .. יתכן שהמודול שיש לי לא שפוט לא מתאים ( למרות שמתמלאת הדרישה ל nmea ) ...
3. יש בפורומים בחו"ל מידע אודות חיבור של מודול BT למערכת וצפיה במהלך הטיסה בסלולרי אנדרואיד על גבי google maps .. זה דיי מרשים
4. היתרון של הכל מאותו בית במחיר זול מאד, תחנת קרקע, טלמטריה ומשדר בתדר UHF ( שמאפשר וידאו איכותי בתדרי 2.4 / 1.2 ) בסביבות ה 200$ זה מחיר זול מאד. כניראה שעם מערכת אנטנה עוקבת באמת הטווחים יגדלו ....
5. לא יצא לי לצלם את המסך של השליטה במודולים על ידי התכנה אבל יש תמונות ברשת ומגוון האופציות הוא ממש מרשים.
6. דילוג בין 16 תדרים להבדיל מה openLRS שם מדברים על 3 או 6 תדרים, שליטה ב ID ואפשרות של מספר מטיסים ביחד ..
מספר סרטונים של היצרן עם בדיקות טווח
2 ק"מ עם רחפן
5 ק"מ עם טיסן
אשמח לענות על שאלות במידה ואני יודע את התשובה