עוד ענין קטן, אתה ממש צריך ללמוד לזרוק. הכוונה לא לזרוק אלה ל ז ר ו ק !!! ישר קדימה ובכוח !!!
עוד יכולים לחשוב שאין אצלכם אוכל בבית ......![]()
עוד ענין קטן, אתה ממש צריך ללמוד לזרוק. הכוונה לא לזרוק אלה ל ז ר ו ק !!! ישר קדימה ובכוח !!!
עוד יכולים לחשוב שאין אצלכם אוכל בבית ......![]()
אננס (21-01-2013)
אותי לימדו שזריקה של טיסן לאוויר (במיוחד כזה שצריך קצת שכנוע להמריא) זה תנועה של "הטלת כידון", שנגמרת עם יד ישר קדימה.
זריקות "עדינות" מביאות לתוצאה הפוכה מהרצוי, כמו שרואים בסרטים של אננס, שבהם הטיסן ואמא אדמה נפגשים מהר מהצפוי. דרך אגב, גם הטלה בזווית כלפי מעלה לא מומלצת, כי אז לטיסן קשה לפתח מהירות ועלולים לגמור בהזדקרות כואבת...
umbo (22-01-2013)
טוב נפתרה הבעיה,
גם הגדלתי את הטווח של המצערת מהשלט וגם ביצעתי נוהל עידכון טווח מצערת לבקר (חיבור הסוללה שהשלט דלוק והמצערת במצה מלא).
עכשיו עם הפרופ' 7X6 רואים 380W במד ההספק לעומת 170W אתמול.
לא בדקתי עוד פרופ'ים אבל עכשיו זה נראה הגיוני למנוע הזה .... חבל שיש רוח ואי אפשר לצאת להטיס.. אולי מחר..
תודה לכולם..
בהצלחה![]()
בסרטונים הקודמים בכל ריסוקון היה לי צביטה בלב
אננס (22-01-2013)
עדיין הייתי מנסה להמריא בריצה \מבקש מחבר או מהאשה לזרוק בנסיונות ההטסה הראשוניים...
.Itay.
עדיין הייתי מנסה להמריא בריצה \מבקש מחבר או מהאשה לזרוק בנסיונות ההטסה הראשוניים...
.Itay.
נראה לי שעברתי את הנסיונות הראשוניים ... לא?
בניסיונות 3 ו 4 הוא עלה יפה.. וזה עם הגבלת מצערת ל 130W ... תתאר לעצמך איך הוא יעלה ב 360W...
למרות שיצאתי טמבל מבחינת הקטע של המנוע, מבחנת הטסת טיסן כזה עם מנוע של 130W על גבול ההזדקרות/סחרור כל הזמן זה נראה לא רע בכלל...
תוסיף את הנקודה שלא ציינתי אבל לא הייתי צריך לגעת בטריימרים בכלל... הוא היה מקוזז פרפקט, ההגהים כוונו בצורה ישרה לפי העין בזמן חיבור הפושרודים, זה גם מעיד על בנייה ישרה , לא?
בסה"כ טיסן שני שאני בונה... נראה איך יצא השלישי...
אשה מצלמת... זה גם משהו לא?
עכשיו אתה צריך להכניס את הטיסן למקצה שיפורים, לפרק את הציפוי המתכווץ מחלקו העליון של הגוף , לצפות אותו בבלזה ולהחזיר לו את הצורה המקורית והיפה שלו. אם אפשר גם את שני כיסויי ה"אין מנוע" משני צידי החרטום - עדיף.
כשלא צריך ציפוי בלזה (על הכנף של ה-QB10 ) אתה מתאמץ ובונה אותו, כשצריך ציפוי כזה בגוף של הטיסן הנוכחי, אתה מוותר עליו !?
בכל אופן בהצלחה לך.....
אננס (22-01-2013)
אין לי תשובה נכונה לענות לך, אתה צודק...
אני מתייחס לשני הטיסנים האלה כשכר הלימוד שלי, בעתיד אני אכן אשפר אותם, אולי אפילו ה QB10 יקבל כיסוי עגול וחופה.
בשלב הזה אני אטיס אותם ככה ובהמשך נראה.. אלמד את הבעיות שלהם ואשפר את הדברים שחשובים לטיסה ובעתיד שאבנה עוד טיסן אני כבר אהיה חכם יותר מניסיון אישי.
ממך umbo למדתי הרבה, גם בשירשור הזה וגם בשירשור של ה QB10 ואני אקח את ההמלצות שלך הלאה לטיסנים אחרים ואני באמת מודה לך מאוד.
תודה רבה.
1+
אננס, יופי שפתרת את בעיית ההספק.
עדיין, יש מצב שכשתעלה לאוויר בפעם הראשונה בהספק החדש, יהיו הפתעות. למשל אם זוית המנוע לא פיקס הטיסן ימשוך לכיוון מסויים, או בגלל הדחף החזק יגיב בפראות. הרעיון לבקש מחבר לזרוק עבורך בהתחלה ישים אותך בפול קונטרול על הסטיקים. ברגע שתכיר את הטיסן, כבר תזרוק לבד עם עיניים עצומות, תוך כדי אכילת לאפה נוזלת עם טחינה ביד אחת ...
אכן בעית ההספק נפתרה...
בוצעו היום 3 הטסות:
הטסה ראשונה - פרופ' 7X6 .. כח אין סופי . עלייה בצורה אנכית כלפי מעלה ... הבעיה שהמנוע והבקר לא מתאימים לזרמים והספקים כאלה.
הטסה שניה - הוחלף פרופ' ל 7X5 ... עדיין כח אין סופי הטיסן טס למעלה ועושה באזים מגניבים..
סה"כ הוא טס בסדר גמור ... אבל יש בעיה במאזנות - הם לא מספיק חריפות לגלגולים .. הוא מתגלגל בעייפות נוראית גם במהירויות גבוהות, זה מספיק טוב להטסה אבל לא מספיק...
הגה הגובה עובד מעולה, לופים פנימיים וחיצוניים בלי בעיה כנ"ל הגה הכיוון ממש מרגישים איך הטיסן מחליק יפה בסיבובים שאני משתמש איתו..
הטסה שלישית רציתי לגלגל איתו אז הרכבתי לטוני את הכנף של ה QB שכוללת מאזנות חריפות.
הכנף מלבנית לעומת כנף יהלום, 120 לעומת 100 .
הטוני טס כמו טריינר עם הכנף הזאת וגלגל חבל על הזמן...
הייתי ממש לבד בשדה אז אין סרטונים מהיום
לשיפור התנהגות בגלגול:
הזז את הפושרוד לחור התחתון ביותר בהורן המאזנות
או \וגם הזז את הפושרוד לחור הרחוק ביותר בזרוע הסרבו.
איתי.
.Itay.
אננס (23-01-2013)
היי הטיסן יפה ושפו על המוטיבציה להמשיך! משהו קטן מפריע לי ממה שראיתי בסרטונים, יש לך אקספו בשלט? כי אם לא כיילת אז שווה לך לכייל הוא יהיה הרבה הרבה יותר רגוע ויציב בתיקונים קטנים
אני נהנה לראות את השירשורים שלך אז אל תפסיק! בהצלחה
אננס (23-01-2013)
תודה, גם אני נהנה לשחק עם הטיסנים האלה... הרבה יותר כיף מכל הטיסנים שהיו לי עד עכשיו....
כן יש לי 9X ואני יודע לשחק עם ההגדרות של האקספו וכל השאר, בטוני הקטן כרגע המהלך הכי גדול של המאזנות גורם לו להסתובב העדינות אז אין צורך האקספו, אבל ב QB אפילו הגדרתי את המפסק ל2 מצבים.
כך שיש לי מצב עם תגובות חריפות לטיסה גבוהה והרבה אקרובטיקה ומצב עם אקספו גדול ומגבלה לחצי מהמהלך לנחיתה והמראה או סתם טיסה רגועה.
הטוני עבר כמה שיפורים, המאזנות בכנף הוגדלו בסנטימטר אחד שלם עכשיו הטיסן מגיב טוב יותר לגילגול ועדיין לא חריף מידי.
היום החלפתי את המנוע ל 1400KV D2826-10 עם פרופ' 8X4, במצערת מלאה המנוע מושך 18 אמפר בהספק של קצת יותר מ 200W.
בכלל לא צריך לזרוק את הטיסן חזק, אני פשוט 'מניח' אותו באויר עם יד שמאל כאשר המצערת מלאה והוא עולה ממש יפה.
רוב הטיסה החזקתי אותו עם מצערת מלאה והוא טס ממש סבבה, באזים נמוכים, באזים גבוהים, לופים וגילגולים, אין תלונות.
סוללת 1800 לאחר 5 דקות הטסה נותרו בה 27%.
הטיסן לא מתאים למתחילים, אבל בהחלט ממולץ לבנות (120%), עלות החומר ממש מצחיקה והטיסן בהחלט מהנה...
החזקת אותו עם מצערת מלאה כי הוא צריך את זה? (כלומר קצת חלש)
או מפני שפשוט התענגת? (והוא יכול לטוס רוב הזמן גם בחצי מצערת)
עופר
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
מצד אחד הוא יכול לטוס בחצי מצערת, הרי בכל זאת מצערת מלאה היום זה 218W, בטיסת הניסוי הוא הצליח לטוס טיסה שלמה כאשר מצערת מלאה הייתה רק 120W.
ומצד שני ההטסה במצערת מלאה היום הייתה קלילה, כלומר לא הרגשתי צורך להאט או להרגיע קצת כדי לנוח. אלה היו 5 דקות של טיסה נחמדה, הוא יכול בשקט לסחוב 300W ולהרביץ באזים יפים.
אבל אין לי מנוע מתאים....
היום החלטתי לשחק קצת, השארתי את אותו מנוע (1400KV ) שמתאים ל 21 אמפר, והחלפתי לפרופ' 9X6 (במקום ה 8X4)
סוללה 2200 במקום ה 1800 .
בדייקה על הקרקע - יותר מ 300W זרם של 28 אמפר במצערת מלאה. נכון שהמנוע לא מתאים לזה אבל אני לא נותן לזה להפריע לי....
הטיסן עבר 5 טיסות עם הסטאפ הזה - כל אחת 6-7 דקות , עם הפסקה של 5 דקות בין טיסה לטיסה כי המנוע ירד חם מאוד...
הדחף הסטאטי שהמנוע נותן הינו 1,070 גרם ומשקל טיסה 780 גרם , כך שכוח לא חסר... וגם המהירות בבאזים ממש מגניבה בעיקר אם באים עם הרוח ולא נגדה..
בסה"כ די כיף עם הקטן הזה, מקווה שהמנוע יחזיק מעמד ולא ישרף עד שנקבל את החבילה שמכילה פרופ' 8X6, אולי הזרם יהיה קצת יתר שפוי למנוע הזה..
ב5- דקות שבין הטיסות הטסנו את ה Idol עם מנוע 1000KV מאותה סידרה ועם פרופ 9X6 מאותה חבילה.... פה הזרם היה 18 אמפר והדחף 700 גרם אבל משקל הטיסה רק 550 גרם.... והמנוע ירד קר...
הייתה היום רוח חזקה אבל לפחות היה מי שיצלם...
נערך לאחרונה על ידי אננס; 16-04-2013 בשעה 17:15:09.