היי,
דבר ראשון אני מתנצל בפני אלו שמחקתי להם את התגובה. אני פשוט לא רוצה שמקום הזה יפך לזירה התגוששות, ניגוח והבערת אש מיותרת.
בהתייחסות לדבריך, כפי שהתחלת לכתוב.. לפני 6 שנים לא היה מקום נורמלי ומסודר ללמוד בו את תחביב השלט רחוק, איציק רונן, אנוכי ועוד גרעין מאוד קשה הקמנו את eFly, עמלנו קשות על הקמתו תחזוקתו ושמירתו כאבן שואבת לכל התחום. אנחנו שמחים היום שהגענו למצב שבו יש מקום להתחיל ממנו את תחביב הטיסנאות. ההגעה למקום הזה לא הייתה פשוטה ובדרך היו לא מעט (ועדין יש.. תמיד יש) מהמורות וכל מיני "נשמות טובות" שמנסות לפגוע בכיף של כולם. לזה אנחנו לא מוכנים.
כחלק מהלמידה שלנו בהתמודדות עם אותם נשמות טובות התחלנו במדיניות של אי-פרסום של חנויות מהתחום בארץ. הסיבה היא שאנחנו לא רוצים להיגרר לתביעות, בתי משפט או להיות שופטים בעצמנו. מה לעשות זה הפתרון הקולקטיבי שמצאנו מכיוון שeFly אינו מקור ההכנסה שלנו (ולכל אחד מהמנהלים/מתנדבים יש עבודה רגילה) ולעולם לא יהיה כזה מכיוון שאנחנו רוצים לשמור על הציוויון שלו כפלטפורמה עצמית, ונטולת פניות עד כמה שאפשר. כל ניסיון לפרסם בצורה ישירה, או עקיפה ע"י הבעת תודה לעסק או לאיש העומד בראשו, תמונה עם שם העסק או כל דבר אחר שהוא "על הקווים" או אפשר נענה באותה הצורה של "יד קשה".. מחיקה מכיוון שכשיש ספק אז אין ספק ואנחנו מעוניינים להגן על עצמנו מבחינה משפטית ומוכנים לוותר על תכנים, עניינים ככל שיהיו, לטובת השקט הנפשי והשקט של הפורום. זה המחיר שאותו למדנו בדרך הקשה שעדיף לשלם בשמחה.
כאשר יש חבר פורום שבנוסף למטען המקצועי שלו מביא איתו מטען נוסף שלא מתאים לרוח הפורום אנחנו מעדיפים לוותר על תוכן מקצועי טוב כמה שיהיה לטובת שקט נפשי לנו ושקט בקהילה שלנו. כפי שכתבת בהתחלה לפני 6 שנים לא היה eFly ולאנשים לא היה מאיפה להתחיל, אנחנו גוף פרטי ואנחנו מכתיבים את הלך הרוחות כבר כמעט 5 שנים בהצלחה - הקהילה יציבה, גדלה, האנשים נהנים, מטיסים ומשתפים חויות על בסיס יומי, אם זה לא היה כך eFly כמו כל דבר בתורת האבולוציה הייתה נעלמת.. ונחש מה? אנחנו רק גדלים. אז כנראה אנחנו עושים משהו נכון, אולי זה הניהול? אולי זה השעות האיסנופיות שאיציק, אני ושאר צוות eFly משקיע, אולי זה הקופונים ואלי זאת סתם האווירה והעבודה שאנשים מתגאים להדביק על המכוניות שלהם את מדבקות eFly. אז אולי אנחנו כן עושים משהו כמו שצריך?
אני לא מתכוון להיגרר למי צודק, למה ומתי. אני לא שופט ואף אחד לא מינה אותי לכזה. אני רק יכול להגיד שכל החלטה שאנחנו מקבלים דראסטית ככל תהיה היא בשיקול דעת מירבי אחרי שכבר נוסו כל הדרכים האחרות לפיתרון.
מעיין