-
תגובה להודעה: TREX 500 ESP וואווו!
קצת על חיווטים:
- כמיטב המסורת במסוקים שלי, אני משתמש ברשת הגנה ניילונית (או בשמות אחרים: Sleeving, Braiding, Relsing), ע"מ להגן על "צמת" הסרוו מפציעות כאלו או אחרות.
- התהליך הנ"ל מבחינתי הוא חובה ועמד במבחן המציאות גם מניסיוני בעולם הכטב"ם וגם בתחום שלנו (טיסנים ומסוקים - "קארבון + חיווטים =
).
- ברצף התמונות הבא, אני מתאר את תהליך "ציפוי" צמת הסרוו ברשת המגן צעד אחר צעד...
- אני ממליץ לכולכם לבצע את ההסבה המאוד פשוטה הזו - גם יפה וגם יעיל!
- תהנו ובהצלחה!
שלב ראשון:
* שליפת הפינים ע"י אביזר חד (סכין Xacto עושה את העבודה מעולה) ע"מ להשחיל את הבידוד המגן - קוטר הבידוד קטן יותר מהקונקטור ברוב המקרים ולכן יש צורך בשליפת הקונקטור, בחלק מן המקרים ייתכן שלא תצטרכו לשלוף אותו.
* שימו לב לכיוון הפינים בקונקטור, אם אין לכן ניסיון מומלץ לסמן את הפינים לפי הסדר ו/או לשמור סרוו אחד בסביבה לצורך השוואה.

שלב שני:
* השחלת הבידוד המגן לאורך החיווט כשאת הקצוות שלו סוגרים, ע"מ שלא ייפרם, שני בידודים מתכווצים ("שרינק") - אחד מכל צד.
* שימו לב, כאשר אתם לוקחים מידה ע"מ לחתוך את השרוול המגן, קחו בחשבון שהוא צריך להתרחב ע"מ להכנס לחיווט - ז"א קחו ספיירים לכיוון של יותר ארוך, תמיד ניתן לקצץ לאחר מכן.
* כמו כן יש להשאיר 1/2cm עד 1cm של חיווט ללא בידוד בשני קצוותיו (סרוו וקונקטור) ע"מ לשמור על מידת גמישות כלשהי.

שלב שלישי ואחרון:
* את ה"שרינקים" ניתן לכווץ באמצעות פן, אקדח חום ייעודי ("בלאוור"), או מצית (בזהירות!!).
* סגירת הקונקטור חזרה עפ"י סדר החוטים שרשמו מראש.
* זהו המוצר הסופי:

בהצלחה!!!
-
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום