יש לי על trex 550 את המערכת HC3-SX, ואין לי מלה אחרת לתאר אותה מלבד פנטסטית. עלתה 500 דולר, והחזירה את עצמה כבר עשר פעמים. אני מעיז איתה הרבה יותר, משתמש בה עוד לפני שתרגיל מסתבך, בטח כשתרגיל מסתבך, מצטער שלא הרכבתי אותה עוד קודם. לפעמים היא מייצרת תחושה שאתה כמו בסימולטור - יכול לטעות חופשי כי יש מי ששומר עליך. כמובן היא לא תציל מכל מצב, אבל היא עובדת נהדר. לפני שבועיים הסתבכתי בגובה מטר בערך, כבר וויתרתי על המסוק, ראיתי את עצמי אוסף את החלקים והולך הביתה בדכאון. לא האמנתי שהמערכת תספיק להציל אותי אבל הפעלתי אותה לכל מקרה. המערכת יישרה את המסוק הפוך בגובה 20 סנטימטר מהדשא וזרקה אותו למעלה. זה היה פשוט מרהיב.
מבחינת יכולות, הסקוקום 540 בתוספת ורק בתוספת הג'י פי אס טובה יותר למטיס הנכה - כמוני - משום שיש לה עוד שני אלמנטים: אתה יכול להגדיר גובה שממנו המסוק בשום אופן לא יירד. כלומר כמה שתרצה לשבור על הריצפה המערכת לא תיתן לך. בנוסף יש את החזרה הביתה. כבר קרה לי שמסוק ברח ולא היה מזיק שתהיה גם את האפשרות הזאת. המחיר של הסקוקום והג'יפי אס כפול מההלי קומנד, וזאת המגרעת. אם אתה יכול להרשות לעצמך את המאמץ החד פעמי הייתי עושה אותו. המערכת תחזיר את עצמה בזמן קצר מאוד. אם לא, לך על ההלי קומנד. ויש כמובן את האייקון שאני לא יכול להעיד עליה כי לא השתמשתי או ראיתי בפעולה, ואין לי מידע על יכולותיה ביחס לשתי המערכות האחרות. באופן אישי אני כבר לא אטיס מסוק בלי מערכת בייל אאוט כלשהי. פשוט לא כלכלי. שלא לדבר על החסכון בהתקפי לב.
בהצלחה, דורון