התחלתי לבנות השבוע Akcent חדש, ולפי המלצת רועי דור, החלטתי לנסות לבנות הגה כיוון חדש, גדול מעט מהמקורי, כדי לשפר את ביצועי הזריקה (בעיקר).
קודם כל אני רוצה להודות לרועי דור ואיתן רוטברט על היעוץ הטלפוני הסבלני (לאור כל החפירות שלי וחוסר הנסיון שלי בשיטות הבניה הנ"ל).
וגם כמובן להודות לניר הולצמן שלימד אותי איך לבצע את כל תהליך הליווח (והפעם גם עשה אותו עם קצת עזרה ממני) - ובזכותו, בפעם הבאה אוכל לעשות זאת לבד בעצמי
התחלתי מחישובי שטחים בשיטה "פרמיטיבית" - ספירת משבצות
השטח של ההגה המקורי הוא 1.82 דצמ"ר.
השטח הרצוי הוא בסביבות ה-2 דצמ"ר.
סרקתי והכנסתי ל-word את השרטוט של ההגה כיוון.
על הסריקה ציירתי את המייצב והגדלתי אותו.
ההגה עצמו (ללא המייצב) גדול מספיק, ולכן אין צורך להגדיל אותו
בחרתי בלזה 5 מ"מ הכי קלה שמצאתי - 37 גרם. (במידות של 100x910 מ"מ)
היות ורוחב ההגה כיוון גדול יותר מ-10 ס"מ, נאלצתי לייצר אותו משתי חתיכות בלזה, כאשר נקודת החיבור נמצאת בדיוק איפה שהציר נמצא.
התחלתי מסימון הצורה על הבלזה באמצעות חירור עם סיכה.
ולאחר חיתוך ראשוני
ולאחר שיוף הצורה - זה המשקל
לאחר מכן שייפתי את הצד העליון - הקצוות יורדים לעובי של 3 מ"מ והמרכז נשאר 5 מ"מ.
חשוב מאוד - הצד העליון נקבע לפי עם איזו יד אתה זורק.
אני שמאלי ולכן הצד העליון בשיוף, הוא הצד שפונה אלי בזמן הזריקה, משמע צד ימין של ההגה.
לאחר מכן שייפתי את צורת הפרופיל - סמי-סימטרי.
מלמטה מסמנים קו בגובה שליש עובי הפרופיל, ומשייפים מלמעלה שפת התקפה ושפת זרימה עד לגובה זה, ואותו הדבר מלמטה.
כך שיוצא שמלמעלה משייפים הרבה יותר בהשוואה לצד התחתון.
רבע קידמי של המיתר הוא מעוגל לשפת התקפה, ושלושת-רבעי המיתר הנותר משוייף ישר לשפת הזרימה לעובי חצי מ"מ.
צורת הפרופיל לקראת סיום השיוף
וצורה כמעט סופית
וזה המשקל לאחר השיוף
שלב הליווח:
הכנת השקפים
סימון קווי מתאר כללים של כל הבדים שהולכים להניח על השקף - קורת חיזוק, וציר.
לאחר מכן וויקסוס השקפים.
מורחים דבק איפוקסי בדים, סוחטים עם ציקלינה (או כרטיס טלכרט ודומיו), טופחים בעדינות עם נייר טואלט לספוג עודפים, ולבסוף גוזרים את השאריות
ציר מקוולאר
היות ואני שמאלי - הציר נמצא בצד ימין של ההגה.
קורה משני סיבים של בד 90
סיב קארבון על התחתית להגנה מפגיעה בקרקע
ובד פיברגלאס גם מצטרף להגנה
סיב קארבון 90 על שפת הזרימה משני הצדדים - לחיזוק נוסף
הכנסה לוואקום
מעבר עם טוש מתכת על הקוולאר לשקע אותו בתוך הבלזה - לשמירת צורת הפרופיל
והנחת משקל כבד על שפת הזרימה שתשאר ישרה ולא תתעוות.
נותר לחלוץ את העסק היום בערב ולקוות שיצא הגה טוב ובמשקל סביר (המקורי שקל 7.3 גרם).
עדכון - המשך עבודה מ-.11.7.13
חליצה - היתה ממש קלה
ואחרי טרימינג ראשוני, זה המשקל
לאחר הטרימינג הסופי, המשקל הגיע ל-10 גרם - כבד ב-2.5 גרם יותר מההגה המקורי.
אני לא בטוח אם הוא יצא כבד כ"כ בגלל עבודה לא נכונה עם הדבק, מפני שיש מעט pin holes, וזה אמור להעיד למיטב הבנתי שלא הצפנו את ההגה בדבק.
הבלזה אולי יצאה כבדה מעט - אבל מדובר בגרם אחד שהייתי חוסך לולא הבלזה היתה במשקל אידיאלי (4.5 גרם לפני ליווח), וזה לא היה מוביל אותי למשקל היעד שהוא כמו ההגה המקורי (או אפילו פחות).
זה יאלץ אותי להוסיף ככל הנראה 5 גרם עופרת בחרטום, אבל זה לא נורא כ"כ, בהתחשב שהטיסן אמור לצאת בסביבות 280~ גרם עם ההגה המקורי.
טרימינג
אגב, מצאנו דרך להיפתר מסיבי הקוולאר - מזליפים ממש מעט ציאנו דליל על הקוולאר, ואחרי זה משייפים עם נייר מים עדין כמה שאפשר (אני השתמשתי ב-1200) - אין יותר זכר לסיבים מעצבנים בקצוות :-)
פתיחת חתך הציר
"פציעת" ציר הקוולאר ליצירת נקודת שבר בה הוא יתקפל
ולאחר שיוף הציר
![]()