לאחרונה אספתי את ה-Salpeter המרוסק של אלדד והתחלתי בפרויקט שחזור לטיסן.
הטיסן, שהיה בעבר של רונן וכבר עבר אצלי פעם לסבב שיפורים, התרסק לפני כחצי שנה מסיבות שאינן לגמרי ברורות. בזריקה הוא "התחפר" בקרקע וסבל מנזקים לשורש הכנף ולחרטום.
כחלק מתהליך השחזור והתיקון החלטתי להפוך אותו לתואם 2.4.
איתן ייצר לי חרטום מפיברגלס מהתבניות שלו ולאחר ניתוח החלפתי את החרטום, תודה איתן!
את השורש של הכנף שיחזרתי ככל שיכולתי שכו היתה דהלמינציה באזור אחת הסרוואים ושבר מאחורי ה-dbox. היה גם שבר בקורה הראשית שדרש תיקון. הלשונית שבין המאזנות ושמאפשרת קיזוז מצב המדפים נתלשה והיה צורך לשחזר אותה ואת זווית ההתקנה שלה. לאחר שיחזור השורש והתאמה לגוף, חיזקתי את הכל מבנית ע''י ציפוי בבד 50 אם תוספת של בד 50 בנקודות קריטיות.
את הלהב החלטתי להחליף ללהב של איתן והטיפ של הלהב דרש חיזוק משמעותי שכן סבל מסדקים רציניים והיה ''רך''. על כן קילפתי את החיזוק הקודם ושמתי חיזוק חדש שקושר את הלהב ל-dbox בצורה משכנעת יותר.
אחת המאזנות נתלשה מהכנף ולכן היה צורך גם לשחזר את הציר. מכיוון שהציר המקורי היה ציר קוולר, תיקון דלא הוא בלתי אפשרי. על כן הדבקתי את המאזנת למקום עם סלוטייפ והוספתי שכבה דקה של סיליקון בצד הפנימי של הציר לתמוך בסלוטייפ ולמנוע קילוף כתוצאה מעומסי טיסה. המאזנת השנייה היתה קרועה באופן חלקי בלבד ועל כן סלוטייפ הספיק לחלוטין ותוספת סיליקון בוצעה רק במקומות הקריטיים.
לצערי אין לי תמונות של הנזקים לפני התיקון, רק תמונות של שלבי תיקון מתקדמים.
המשך התיקון יכלול החלפת הגה הכיוון שכן הגה הכיוון הקיים סובל מדהלמינציות רבות. לאחר מכן מתקון הגוף מחדש וסתימת חלק מהחורים בגוף. צינורית הבלסט המקורית כבר פורקה ואני מעביר את הטיסן לתצורת הבלסט המועדפת שלי כדי להשתמש בבלסט הקיים שלי. את החור הקיים אני סותם מסיבות של חוזק.
רועי