היי,
זו באמת לא הפעם הראשונה ששאלה זו עולה אך עדיין אנסה לנסח תשובה אבסטרקטית שתכוון אותך נכון לתחביב.
מצרכים:
1. סימולטור
2. שלט (משדר מקלט)
3. מטען וספק
4. מסוק(ים)
5. כלים לתחזוקת המסוק
6. סוללות
סימולטור הוא לדעתי הראשון והחשוב ביותר. הוא ילווה אותך לאורך כל הדרך (כל עוד אתה בתחביב). המלצתי לרכוש או להשיג קודם כל סימולטור ולהתאמן עליו. אחרת לדעתי זה בזבוז זמן וכסף. לאחר שהתאמנת בסימולטור ואתה מחזיק את המסוק ללא ריסוקים בריחוף באוריינטציות שונות אתה מוכן לדבר האמתי.
הסימולטורים המוכרים הם:
Real flight, or Phoenix
שלט חשוב מאוד שיהיה מדוייק ואמין, כלומר אלקטרוניקה טובה בעיקר הפטנציומטרים מערכות הפליברלס ( flybarless ) אוהבות שלט מדוייק. השלט שתרכוש יכול ללוות אותך לזמן ארוך, ולשלוט בכל (רוב) כלי הטייס שתרכוש מעתיד, ותצטרך רק מקלטים. למסוקים מספר הערוצים המינימלי הוא 6 ויש כאלה שמשתמשים ב7. אני ממליץ על לפחות 7 ערוצים (אם לא 8)
חברות השלטים המוכרות הם:
Futaba, JR, Spectrum, Airtronics
הם כולם טובים
מטען וספק גם כאן כדאי לך לשים לב ולרכוש לך מטען טוב עם מייצב תאים( Balancer ) וספק בהתאם על מנת לשמור על חיי הסוללות
המלצתי
מטעןiCharger, ספק מתאים מבחינת WATT וVOLTAGE
יש בפורום את הסקירה של מוטי על הiCharger.
כלים
הכלים השימושיים הם
Pitch gauge
Hexagon screw driver set
Swash leveler
Ball link pliers
ועוד (כמו מלחם להלחמת קונקטורים פלייר עזיקונים)
תבדוק בגוגל למה משמש כל דבר
מסוק
למרות שבאמת ככל שהמסוק גדול יותר יציב יותר, אבל לא יציב ברמה שייתן למתחיל זמן לתקן טעות. כל טעות כזו מסתכמת בכמה מאות שקלים, לעתים גם מעל אלף.
עכשיו זה תלוי בך ובסבלנות שיש לך ללמוד. אם תצמד לסימולטור ויש לך סבלנות להטיס באמת רק אחרי שאתה מצליח להטיס בסימולטור בצורה מושלמת אין לך מה לדאוג מריסוקים, ואתה יכול להרשות לעצמך להביא מסוק גדול.
אחרת אם אין לך סבלנות, ותנסה להטיס קודם או בטיסה תנסה תרגילים שאתה לא ממש סגור עליהם בסימולטור סיכויי הריסוק שלך גבוהים ולכן המסוק האופטימלי הוא 450 או חיקוי שלו.
יש גם את עניין ההרכבה הראשונית, כוון המסוק והתחזוקה השוטפת. ולאחר שעברת את כל זה יש את עניין איתור התקלות שהוא לעתים מתסכל.
גם את המסוק אפשר לפרק לחלקים שניתן לרכוש בנפרד:
קיט – המבנה של המסוק
בקר ומנוע
סרבו : 3 לראש ואחד לזנב (ניטרו צריך עוד אחד למצערת)
ג'יירו – מייצב זנב אם זה פלייבר, מייצב כללי אם זה פלייברלס
למתחיל אני לא ממליץ ללכת בכוון של לקנות דברים בנפרד, אלא אם כן תשקיע זמן בחקירה מה כל מרכיב ואיזה רכיב מתאים לפרויקט שלך.
אני אישית ממליץ על מסוק 450 PRO (בהתחלה זה לא ממש משנה אם זה פלייבר או פלייברלס) של אליין ולא חיקוי (ואפשר גם יד שניה) כיוון שבתור מתחיל אתה רוצה להתחיל עם מסוק ברמת חלקים סבירה, ולא לנסות לפתור תקלות הקיימות בחיקויים בד”כ. אם כבר החלטת בשל התקציב ללכת על חיקוי, כדאי שתחליף לו לפחות צירים (הצירים של החיקויים לא ממש ישרים).
סוללות:
תלוי במסוק שתבחר, אך תמיד עדיף C כמה שיותר גבוהה. אם תשיג את המטען שציינתי תוכל לעקוב אחר ההתנגדות הפנימית של הסוללות ולדעת מה מצבן.
חברות סוללות ממוינות לפי מחיר:
Zippy
Turnigy
Gens Ace
Pulse
Thunder power
זה לא הכל ולא ניתן לכסות את התחום בפוסט אחד אבל
מקווה שהבהרתי בשבילך קצת את העניינים,
בהצלחה