לי משפט כזה מאוד מפריע עקרונית, לפי השקפת עולמך היינו עדיין חיים בעולם מאוד מוזר ומוגבל.
תעשיית המכוניות לא הייתה מתפתחת , הנרי פורד לא היה יכול להתחיל לייצר מכוניות בייצור סדרתי ולגרום למהפכה בעולם הרכבים האמיתיית
היינו נשארים עם מספר מעוט של חברות שמיצרות מכוניות באופן ידני ומוכרות אותו במחירים אסטרונומים ..
מבחינת מחשבים, לא הייתה מתפתחת תעשיית מחשבים תואמי IBM עם שבבים של אינטל (והיום AMD ), ומערכות הפעלה מתקדמות.
היינו עדיין תקועים בעידן של מחשבים איטיים ויקרים להחריד , לא לדבר על תיקשורת בין המחשבים והאינטרנט
גוגל לא הייתה קמה - הרי מנוע חיפוש היו לפניה ובאיזה זכות היא העתיקה את הרעיון להקים אתר חיפוש ?????
פייסבוק - הרשת החברתית - העתיקה את הקונספט מהרבה רשתות חברתית שקדמו לה ...
ויש עוד המון דוגמאת... גם המערכות שמגינות על זכויות יוצרים ופטנטים מכירות בזכויות הקניין של ממציא הרעיון או המפתח הראשוני
ונתנות לו זכויות עודפות לתקופה מוגבלת
לאחר תקופה זאת הזכויות הינם נחלת הכלל ולכל אחד מותר לפתח מוצרים דומים
אני בכלל לא בטוח gens ace לא הפרו פטנטים בשלבים הראשונים של הפיתוח שלהם , כמעט כל חברה מתחילה בודקת מה אחרים עושים ואיך אני יכולה לעשות את זה יותר טוב ויותר זול..
בהמשך שמתחילים למכור בדר"כ נתקעים ולא מצליחים להתייעל .. נתקעים עם עלויות גבוהות שלא מתאימים לשוק
ולאט לאט דועכים, זה קורה לכולם ...
אחד המרצים שלי תמיד נתן דוגמאות טובות ויפות, אחת הדוגמאות שהוא נתן הייתה קשורה לירחונים מקצועיים ...
שיוצא ירחון מקצועי חדש (בכל תחום) - בדר"כ הוא יצא במחיר זול יותר מכל הירחונים שקיימים, העורך מגייס את הכתבים הכי שווים בתחום
ובשייוק אגרסיבי מצליחים לגייס הרבה מנויים, פרופ' באוניברסיטאות , ספריות באוניברסיטאות וכדומה ..
לאט לאט , הכתבים מתעייפים , העורך משתעמם ורמת הירחון יורדת ... לא מצליחים לגייס מנויים חדשים והותיקים מתחילים לעזוב...
אחת לחצי שנה מנהל הכספים של הירחון עורך תחשיבים לפי העלויות לשנה הקרובה (בעיקר משכורות של כתבים שלא כותבים כלום), מחלק למספר המנויים שנותרו
ומעלה את דמי המנוי ...
לאט לאט , נוצר ירחון יקר להחריד ... מאמרים וכתבות ברמה נמוכה והמנויים היחידים שלו הם פרופ' זקנים שמשלמים מתקציב האוניברסיטה וספריות שלספרנית לא אכפת מה היא קונה
העיקר לא לשנות כלום ...
בקיצור - אל תפחדו מזול וחדש ... כי לא כל מה שיקר תמיד יותר ממה שזול.
ואם מישהו מייצר מוצר זול יותר זה לא אומר שהוא רמאי וגנב...
ולסיכום .. אתמול חמתי (עברה את גיל 70 ) התייעצה איתי לגבי שידרוג האינטרנט ...
חברת האינטרנט שהיא מנוייה אצלה הציעה לה שידרוג ל 40 מגה ... חמתי בת ה 70 + ידעה לדקלם לי כל מיני ססמאות
על סיבי אינטרנט לאירופה ... על מהירות שהם לא אמיתיות בגלל שהשכנים גם גולשים על אותו קו..
ועוד כאלה שטויות...
רוב מה שחמתי עושה עם המחשב זה מיילים .. וצפייה בסרטונים ומצגות ותמונות של הנכדים....
אמרתי לה שלדעתי היא לא תרגיש הבדל בין 12 מגה ל 40 מגה .. ובכלל את בהפרש במחיר שתחליף את המחשב שיש לה כבר 4 שנים ...
אבל על זה היא ידעה לענות לי שהמחשב בסדר גמור זה רק האינטרנט שאיטי לה![]()