תומר,
אני לא יודע מה הרקע שלך אבל הסתמכות על תוכנית של דאון "רגיל" לא תעזור לך.
אתה צריך לשנות גישה ולבצע אופטימיזציה לתכן, אני מציע שתתחיל ללמוד אווירודינמיקה, תפשיל שרוולים ותתחיל לעבוד.
קודם בחר תאים שאתה יכול לרכוש, מצא את הערך שאומר כמה הספק ניצן להוציא מיחידת שטח.
בצע "ניחוש" לגודל כלי הטייס ולמשקלו הסופי (משקל מבנה לגודל, משקל רכיבי אוויוניקה וכו').
חשב את מהירות הטיסה משטח הכנף, מקדם העילוי והמשקל.
חשב את הגרר ממקדם הגרר וממהירות הטיסה וחשב את ההספק הנדרש לטיסה (מהירות כפול גרר).
בדוק האם ההספק מהתאים גדול מההספק הנדרש לטיסה, מן הסתם הוא צריך להיות גדול משמעותית אחרת לא תוכל לטעון את הסוללה.
בחישוב, קח בחשבון את זווית השמש יחסית למישור הכנף ואת איבודי ההספק כתוצאה מעוצמת השמש המשתנה עקב מזג אוויר ותקופת השנה.
לאחר בדיקת האיטרציה הראשונה, תקן את התכנון שלך וחזור על התהליך שוב ושוב עד שתגיע לתכן שעונה על הדרישות.
סביר להניח שייקח לך בין 5 ל-10 איטרציות לפני שתגיע לתכנון שמתכנס.
מציע שתיקח ספר אווירודינמיקה ותתחיל לעבוד.
טיפים:
אתה כיוונת גבוה מאד, זה לא מקרה שאין כאלו טיסנים/מזל"טים כיום מלבד שניים שלושה פרויקטים שעוד לא הוכיחו את עצמם של חברות גדולות ובמימון ממשלתי, אתה מהר מאד תבין שנדרשים רכיבים בעלי נצילות מאד גבוה ותכן ממש אופטימאלי.
אחת ה"חוכמות" הגדולות היא הערכת ההפסדים שנגרמים במערכת עקב נצילויות המערכות השונות, מערכת התאים הסולאריים, מערכת הטעינה, הסוללות, המנוע, המדחף וכו'.
הערכת נצילויות נמוכה מדי והפרויקט בלתי אפשרי, גבוהה מדי ואתה נידון לכישלון צורם.
לאחרונה שמעתי על חברה שמשווקת באופן מסחרי תאים סולאריים בעלי נצילות גבוהה אבל במחיר של אלפי דולרים רבים למטר רבוע (נצילות מעל 20%), שאר התאים הסולריים לרב לא עוברים 16%.
לאחר שתכפיל נתונים אלו בשטח הכנף אתה תראה שנדרש שטח כנף ממש גדול כדי שיהיה הספק מספיק גדול לטיסה. אם זאת, ככל שגדל השטח, גדל הגרר של הכנף ונדרש עוד הספק...
בנוסף תן חשיבה עמוקה על מערכת הטעינה של הסוללות. טעינת סוללות היא לא דבר פשוט כל כך, דורשת מאזן הספקים ותיכנון מתחים מדויק, מתח תאי ליפו קופץ בכפולות של מתח התאים (4.2 וולט) בזמן שמתח תאים סולארים קופץ במתחים אחרים (נדמה לי שסביב 0.6 וולט אבל יכול להיות שאני לא זוכר נכון). זה אילוץ תכן מעניין שקובע את הכפולות בהם ניתן להגדיל או להקטין את הכנף בזמן התכנון (משליך על רוחב ואורך הכנף).
לא כל התאים ניתנים לכיפוף, דבר המשפיע על ביצועים אווירודינמיים של הכנף (בנויה ממשטחים ופינות ולא ,חלקה" לזרימה).
תכנון חשמלי של המערך הסולארי מחייב מחשבה עמוקה על אמינות, תאים במקביל או בתור, צורך בממירי מתח על חשבון נצילות? תיחכום לעומת פשטות וכו'.
בהצלחה,
רועי