שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 12 מתוך 12

נושא: יש מסלול "עוקף" שבאמצעותו אפשר להתקבל ליחידת כטבמ"ים בצבא?

תודה!
    33
    הודה 28 פעמים ב 12 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל יש מסלול "עוקף" שבאמצעותו אפשר להתקבל ליחידת כטבמ"ים בצבא?

אני חושב שלפני חצי שנה + ראיתי פה בפורום אשכול שמציג מסלול/קורס לפני הצבא, שבסופו ניתנת האפשרות להתמקצע כמטיס כטבמ"ים בחיל האוויר.
    אני מתגייס בשנה הבאה, ורציתי לדעת אם יש מסלול כלשהו או דרך כלשהי שאני יכל לעבור במשך השנה, על מנת "לזרז"/להגדיל את הסיכויים שלי לעסוק בתחום התעשייה האווירית/מפעיל כטבמ"ים בצבא.
    תודה מראש לעונים.

תודה!
    170
    הודה 27 פעמים ב 24 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: יש מסלול "עוקף" שבאמצעותו אפשר להתקבל ליחידת כטבמ"ים בצבא?

קח טרנר ותתאמן על נחיתות המראות והקפות המון המון! תנסה להגיע לדיוקים בהקפה המראה ונחיתה, תתחקר עם עצמך ועל מחברת מה אתה עושה טוב ומה לא ותשאף להשתפר בכל טיסה .
    כשאתה חושב שאתה מגיע לשלב שאתה מצויין בזה, תעמיס אותו בחצי קילו עופרת ותמשיך להתאמן המון המון .
    חוץ מזה בפורום מופיע מספר של מישהו שמגייס לקורס דבר איתו והוא יפנה אותך למיונים המתאימים.
    בהצלחה

3. המשתמשים הבאים אמרו תודה לויזל ישי על הודעתו:

ניב (08-08-2014)

תודה!
    1,390
    הודה 1,344 פעמים ב 1,118 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

לדעתי אין "מסלול עוקף"
    האשכול שהיה פה בזמנו ניסה לעניין גולשים מהתחום להגיע ליחידות אלו בצבא.
    כשאתה יוצר קשר עם יחידה כזו בצבא הם מזמנים אותך למבדקים
    אם עברת את המבדקים בהצלחה ואתה מתאים להם הם יכולים למשוך אותך לקורסים שלהם במידת הצורך.

כמי שעמד בפני צומת זו בחיים אני יכול לומר לך שאני לא מתחרט לרגע על שבחרתי לוותר על מזל"טים ולעשות מסלול של קרבי וקצינים.
    אני חושב שבצבא צריך לעשות דברים שבחיים לא תוכל לעשות באזרחות
    יסלחו לי חברי תומכי הלחימה שבלעדיהם לא היינו מתקדמים מטר...אין כמו קרבי.
    שלא ישמע כאילו אני מפחית מערכו של חייל כזה או אחר או תפקיד כזה או אחר...
    שרות קרבי יעצב את הזהות שלך כאדם הרבה אחרי שיפסיק לכאוב לך מהמשקל על הגב.

רן ענבר

5. המשתמשים 2 הודו ל רן ענבר על הודעתו:

בוואז (08-08-2014),ניב (08-08-2014)

תודה!
    123
    הודה 17 פעמים ב 10 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

אני האמת גם מתעניין אבל יש לי עוד שנתיים.

רן אתה אומר שצריך לעשות משהו שלא תעשה באזרחי.
    להטיס מזלט של מיליון דולר.
    Using Tapatalk

תודה!
    1,390
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

לנהוג בטנק...
    לפוצץ בית...להרים שדה מוקשים.
    להפקיד את החיים שלך בידי חבר ולצפות שיעשה כמוך...
    אני יודע שזה נשמע קלישאה ונדוש אבל אחוות לוחמים ואחים לנשק לא נרקמת במשרד עם מנורות פלורוסנט.

בלי להמעיט בערכו של מזל"ט במיליון דולר...ההטסה הבסיסית שלו לא שונה בהרבה מטיסן גדול.
    מטיסי חוץ מקבלים שליטה בקש עין ... נוחתים וממריאים.
    שיגור טילים או מעקב אחרי פעילות בשטח מתבצעת בקרון הבקרה ולמיטב ידיעצי אין לפעילות זו קשר למטיס החוץ.
    למיטב ידיעתי מטיסי טיסנים פונים לתחום מטיסי חוץ.

רן ענבר

8. המשתמשים הבאים אמרו תודה לרן ענבר על הודעתו:

eitan-ro (08-08-2014)

תודה!
    33
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ויזל ישי - תודה רבה על העצות, אבל אני צריך בעיקר מידע על התכנית, כמו: איך קוראים לה? מה התנאים הבסיסים להתחלה? מה אורך התכנית? מה קורה במידה ואני נושר מהקורס/מהתכנית? וכו'... ואיך אני מגיע לאותו ה"מישהו" שמגייס לקורס הזה? לצערי חיפשתי ולא מצאתי שום מידע על התכנית/מישהו מהתכנית פה בפורום.

רן ענבר - רוב השאיפות שלי בנוגע לשירות בצבא הן קרביות, אך אני בכל זאת רוצה לחקור את כל התחומים ולהיות בטוח ב-100% בבחירה שלי.

עומר - אני לא חושב שלהטיס מזל"ט של מליון דולר הוא העניין במסלול הזה - להגן על המדינה עם הידע שלך זה כל העניין. לא להטיס כלים של "מליוני דולרים". למישהו יש ידע בחישוב בליסטיקה של הכדור ולכן הוא צלף (לדוגמה) - לא משנה לו כמה עולה הכלי שהוא מחזיק ביד, אלא משנה לו למצות את כל הידע שלו בהפעלת הכלי על מנת להשיג את המטרה הסופית.
    נערך לאחרונה על ידי ניב; 08-08-2014 בשעה 10:15:28.

מנחת הבית
    שיזפון
    תודה!
    85
    הודה 38 פעמים ב 29 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

היי ניב, אתן לך את השנקל שלי בתור אחד שהתמיין לתפקיד לפני שגויס

לתוכנית קוראים "קורס מטיסי חוץ" (אם זה לא היה ברור), אין תנאים לכניסה למיונים, אתה רק צריך לבקש, להגיע למיונים, ומשם פשוט להיות טוב (איתי במיונים היה מישהו שלא נגע בטיסן בחיים שלו)
    אורך הקורס הוא 11 או 13 חודשים, אני לא סגור על זה.. אבל זה מאוד מייאש וצריך להיות מוכן נפשית לתנאי קורס במשך שנה שלמה (דבר נוראי אני חייב להגיד, בעיקר בחיל אוויר) ובנוסף התפקיד דורש שנתיים קבע
    לאחר חיפוש "קורס מטיסי חוץ" בגוגל תקבל את התוצאה הבאה עם כל המידע שאתה צריך: http://www.iaf.org.il/5396-he/IAF.aspx

אתה צריך לדעת שכמו שהזכרתי למעלה אתה תהיה ב"תנאי קורס" במשך שנה שלמה, זה אומר יציאות נוראיות ויחס רע, כל זה כמובן רק עד שתסיים את הקורס, ברגע שתסיים אותו זה ישתנה מקצה לקצה..

מה קורה אם אתה נופל מהקורס? לפי מה שהבנתי מחבר שנפל, מי שנופל מהקורס הזה בשונה מטייסים לדוגמה, לא שמים עליו יותר, ואתה הופך לנהג\מש"ק קליעה או כל מני תפקידים טיפשיים כאלו.. קח את זה בחשבון (ואת העובדה שמתוך קורס של 15, יתקבלו 3 במקרה הטוב, ושניים מהשלושה יתקבלו בגלל קשרים, ברצינות)

ודבר אחרון, דעתי האישית - אני הלכתי למיונים אחרי שעברתי את כל השלבים (סיווג בטחוני ובדיקות רפואיות) ועברו פאקינג 5 חודשים אחרי שעשיתי את מבחני ההטסה ולא נתנו לי תשובה (תוך כדי שתאריך הגיוס שלי התקרב) מה שגרם לי להבין איך הדברים שם מתנהלים ואת היחס הכללי, בסוף הסתבר שלא התקבלתי ושאני מגוייס לשריון שבתכלס זה מה שרציתי במקור ומה שביקשתי במנילה, בינתיים אני כבר כמעט שנה בשריון ונהנה מכל רגע אנשים על רמה וכמו שרן אמר - יש אחווה קרבית שאין בשום יחידה אחרת וזה גם שינה אותי כאדם, לטובה.
    the best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter
    -Winston Churchill-

11. המשתמשים הבאים אמרו תודה לבוואז על הודעתו:

ניב (09-08-2014)

תודה!
    1,390
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מצאתי אשכול שהיה פה בעבר:
    http://www.efly.co.il/forums/showthr...9-%E7%E5%F5***
    אותו אשכול עם יותר תגובות:
    והנה עוד אחד עם טלפונים רלוונטיים:
    http://www.efly.co.il/forums/showthr...1%E9+%E7%E5%F5

בהצלחה

רן ענבר

13. המשתמשים הבאים אמרו תודה לרן ענבר על הודעתו:

ניב (09-08-2014)

תודה!
    33
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי בוואז צפיה בהודעה
    היי ניב, אתן לך את השנקל שלי בתור אחד שהתמיין לתפקיד לפני שגויס

לתוכנית קוראים "קורס מטיסי חוץ" (אם זה לא היה ברור), אין תנאים לכניסה למיונים, אתה רק צריך לבקש, להגיע למיונים, ומשם פשוט להיות טוב (איתי במיונים היה מישהו שלא נגע בטיסן בחיים שלו)
    אורך הקורס הוא 11 או 13 חודשים, אני לא סגור על זה.. אבל זה מאוד מייאש וצריך להיות מוכן נפשית לתנאי קורס במשך שנה שלמה (דבר נוראי אני חייב להגיד, בעיקר בחיל אוויר) ובנוסף התפקיד דורש שנתיים קבע
    לאחר חיפוש "קורס מטיסי חוץ" בגוגל תקבל את התוצאה הבאה עם כל המידע שאתה צריך: http://www.iaf.org.il/5396-he/IAF.aspx

אתה צריך לדעת שכמו שהזכרתי למעלה אתה תהיה ב"תנאי קורס" במשך שנה שלמה, זה אומר יציאות נוראיות ויחס רע, כל זה כמובן רק עד שתסיים את הקורס, ברגע שתסיים אותו זה ישתנה מקצה לקצה..

מה קורה אם אתה נופל מהקורס? לפי מה שהבנתי מחבר שנפל, מי שנופל מהקורס הזה בשונה מטייסים לדוגמה, לא שמים עליו יותר, ואתה הופך לנהג\מש"ק קליעה או כל מני תפקידים טיפשיים כאלו.. קח את זה בחשבון (ואת העובדה שמתוך קורס של 15, יתקבלו 3 במקרה הטוב, ושניים מהשלושה יתקבלו בגלל קשרים, ברצינות)

ודבר אחרון, דעתי האישית - אני הלכתי למיונים אחרי שעברתי את כל השלבים (סיווג בטחוני ובדיקות רפואיות) ועברו פאקינג 5 חודשים אחרי שעשיתי את מבחני ההטסה ולא נתנו לי תשובה (תוך כדי שתאריך הגיוס שלי התקרב) מה שגרם לי להבין איך הדברים שם מתנהלים ואת היחס הכללי, בסוף הסתבר שלא התקבלתי ושאני מגוייס לשריון שבתכלס זה מה שרציתי במקור ומה שביקשתי במנילה, בינתיים אני כבר כמעט שנה בשריון ונהנה מכל רגע אנשים על רמה וכמו שרן אמר - יש אחווה קרבית שאין בשום יחידה אחרת וזה גם שינה אותי כאדם, לטובה.
    אני מעריך מאד את העזרה.
    חשבתי שהקורס הוא לתלמידי כיתות י"ב, ועכשיו אני מבין שהוא למי שסיים י"ב אז מעט התבאסתי...
    ובנוסף אמרת שמי שנופל מהקורס מקבל תפקידי ג'וב "לא מעניינים במיוחד" - זה תקף כלפי במידה ויש לי פרופיל קרבי? (97) אני לא אוכל להתקבל למקומות קרביים מעניינים?
    מעט מוזר לי שמטיסי כטב"מים שנופלים בקורס לא זוכים לקבל תפקיד איכותי.

ציטוט נכתב במקור על ידי רן ענבר צפיה בהודעה
    מצאתי אשכול שהיה פה בעבר:
    אותו אשכול עם יותר תגובות:
    והנה עוד אחד עם טלפונים רלוונטיים:
    http://www.efly.co.il/forums/showthr...1%E9+%E7%E5%F5

בהצלחה

רן ענבר
    תודה על העזרה רן!

תודה!
    89
    הודה 302 פעמים ב 270 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    7 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יש גם דרך "עוקפת" ...
    תתמיין לקורס טייס.. תיפול בדרך.. תתמיין למטיסי פנים.. תסיים את הקורס.. ואתה מטיס פנים
    קח בחשבון שאם במקרה תסיים את קורס הטייס תהיה איש צוות אויר
    צביקה

If you can't make it fly, try harder, else RTFM

תודה!
    5
    הודה 2 פעמים ב 2 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי בוואז צפיה בהודעה
    + 1 בדיוק מה שקרה לי לפני חודש
    הייתי בהכל , במבחנים ממוחשבים, יום הטסה , תחקיר בטחוני וירפ"א ( כשלאף אחד מהדברים לא קיבלתי זימון , אלא רק טלפונית כך שעל כל הנסיעות אני שילמתי ואני גר בצפון) ובסוף אחרי 5 חודשים אמרו לי שכבר לא מכירים אותי במדור איתור ולא רצו לומר לי כלום ואמרו שאין לי זכות לערער.
    וככה יצא שעם פרופיל 97 קב"א 54 ודפ"ר 70 תקעו אותי בסתם גיוס באוקטובר שאין לי מושג למה הוא , ה"מזל" שלי הוא שאני אח שכול ויש לי מי שיעזור לי להגיע למקום משמעותי וטוב למרות כל הסיפור הזה.
    מה גם שעם הזמן הבנתי שהתפקיד של מטיס החוץ בכלל הולך ונעלם מכיוון שהמל"טים החדשים יודעים להמריא ולנחות לבד .
    בקיצור , בסיכום של הכל אני כבר לא בטוח שהיה שווה לחלום על זה בכלל ...

תודה!
    33
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

זה נשמע לי מוזר מאד שהם "זורקים" את כל האנשים שנפלו מהקורס.
    נראה לי שאני אתחיל את המיונים לקורס, ואם אני אפול אני אנסה לקבל תפקיד קרבי משמעותי. אם יש לי פרופיל 97 אני לא מאמין ש"יתקעו" אותי בתפקיד ג'וב עלוב כשאני יכל להלחם ולתרום פיזית למדינה.

נושאים דומים

1. הדיון סביב כטבמ"ים ב foxnews
    על ידי ichen78 בפורום רחפנים מרובי להבים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 23-02-2013, 16:46:12
  2. [חדשות] "עטלפים", "פנתרים", "תעתוע", "ארגמן"
    על ידי dror בפורום רחפנים מרובי להבים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 02-02-2013, 01:16:01
  3. מל"ט "איתן" אפשר סיבוב ?
    על ידי נאור בפורום פורום FPV וצילום אווירי
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 14-11-2011, 16:14:05
  4. תל אביב והסביבה מחפש מתאם פרופ למנועי 35 מ"מ של turingy ...זה שמתלבש על """הרוטור""" עם 4 ברגים קטנים
    על ידי ofir181 בפורום רדיו, אלקטרוניקה וציוד נלווה
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 26-06-2011, 21:56:36
  5. צריך עזרה בקשר למזלט"ים בצבא
    על ידי dvireini בפורום לא להבים ולא כנפיים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 27-02-2010, 20:46:36

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך