היי ניב, אתן לך את השנקל שלי בתור אחד שהתמיין לתפקיד לפני שגויס
לתוכנית קוראים "קורס מטיסי חוץ" (אם זה לא היה ברור), אין תנאים לכניסה למיונים, אתה רק צריך לבקש, להגיע למיונים, ומשם פשוט להיות טוב (איתי במיונים היה מישהו שלא נגע בטיסן בחיים שלו)
אורך הקורס הוא 11 או 13 חודשים, אני לא סגור על זה.. אבל זה מאוד מייאש וצריך להיות מוכן נפשית לתנאי קורס במשך שנה שלמה (דבר נוראי אני חייב להגיד, בעיקר בחיל אוויר) ובנוסף התפקיד דורש שנתיים קבע
לאחר חיפוש "קורס מטיסי חוץ" בגוגל תקבל את התוצאה הבאה עם כל המידע שאתה צריך:
http://www.iaf.org.il/5396-he/IAF.aspx
אתה צריך לדעת שכמו שהזכרתי למעלה אתה תהיה ב"תנאי קורס" במשך שנה שלמה, זה אומר יציאות נוראיות ויחס רע, כל זה כמובן רק עד שתסיים את הקורס, ברגע שתסיים אותו זה ישתנה מקצה לקצה..
מה קורה אם אתה נופל מהקורס? לפי מה שהבנתי מחבר שנפל, מי שנופל מהקורס הזה בשונה מטייסים לדוגמה, לא שמים עליו יותר, ואתה הופך לנהג\מש"ק קליעה או כל מני תפקידים טיפשיים כאלו.. קח את זה בחשבון (ואת העובדה שמתוך קורס של 15, יתקבלו 3 במקרה הטוב, ושניים מהשלושה יתקבלו בגלל קשרים, ברצינות)
ודבר אחרון, דעתי האישית - אני הלכתי למיונים אחרי שעברתי את כל השלבים (סיווג בטחוני ובדיקות רפואיות) ועברו פאקינג 5 חודשים אחרי שעשיתי את מבחני ההטסה ולא נתנו לי תשובה (תוך כדי שתאריך הגיוס שלי התקרב) מה שגרם לי להבין איך הדברים שם מתנהלים ואת היחס הכללי, בסוף הסתבר שלא התקבלתי ושאני מגוייס לשריון שבתכלס זה מה שרציתי במקור ומה שביקשתי במנילה, בינתיים אני כבר כמעט שנה בשריון ונהנה מכל רגע

אנשים על רמה וכמו שרן אמר - יש אחווה קרבית שאין בשום יחידה אחרת וזה גם שינה אותי כאדם, לטובה.