כל הכבוד על הביצוע והתוצאות המעולות .
אתה יכול לבטל לחלוטין את גמישות הכנפיים ע"י הוספת תומכות מהכנף לתחתית הגוף .
אני מבין שהגלגל הקדמי ללא היגוי .
אתה יכול להשתמש במתקן של גלגל מתקפל פשוט זה מגיע בזוגות אז ישאר לך ספייר.
כל הכבוד על הביצוע והתוצאות המעולות .
אתה יכול לבטל לחלוטין את גמישות הכנפיים ע"י הוספת תומכות מהכנף לתחתית הגוף .
אני מבין שהגלגל הקדמי ללא היגוי .
אתה יכול להשתמש במתקן של גלגל מתקפל פשוט זה מגיע בזוגות אז ישאר לך ספייר.
תודה יגאל,
לגבי עניין הגמישות בכנפיים, כרגע הרי יש בתוך הכנף 2 מוטות קרבון עובי 6ממ,
כפי שזה נראה זה לא נראה כאילו זה הולך להישבר, והיום למשל היה יום קיצוני מבחינת רוחות..
אני שוקל האם התוספת משקל של חיזוק נוסף שווה את זה (אני צריך להראות את זה אני מניח למס' אנשים ולהתייעץ)
ואכן הגלגל הקידמי ללא היגוי החלטתי לוותר על זה.. ערוץ נוסף אין לי ויש לי בעיית ערוצים קשה!
גם לגבי גלגל מתקפל חשבתי על זה אבל השאלה כאן היא גם לגבי ערוץ פנוי אני תכף אפרט קודם אני אשמח לראות דוגמא שתציע לגלגל מתקפל ראוי לקדימה (יש הרי מס' סוגים, קיים סוג מסויים של דאונים שמצא חן בעיניי אבל נראה לי שהוא מבצבץ טיפלה החוצה ולא מעבר לזה)
עכשיו לגבי הערוצים:
כרגע יש מקלט 7 ערוצים, ויש לי צורך די ממשי במקלט 9 ערוצים וגם אפילו זה לא יספיק אם ארצה לשלב את כל מה שברצוני לשלב בטיסן.
4 ערוצים להיגוי, 2 ערוצים לPAN&TILT של המצלמה, ערוץ לשליטה במסכי הOSD (הגיע היום-שוקל לוותר על הערוץ הזה-קיימת אופציה של רוטציה בין המסכים כל מס' שניות שאני קובע והגדרה מראש של המסכים-מדובר בOSD של EAGLE TREE)
ערוץ לשליטה במערכת CO-PILOT (אם אני זוכר נכון, כדי להפעיל ולקזז רגישות)
בהנחה שיהיה לי מקלט 9 ערוצים (שכרגע אין לי)
נשאר ערוץ פנוי.
האפשרויות שעומדות בפניי הן:
גלגל מתקפל, להשתמש בערוץ נוסף כדי להפוך את המאזנות למדפים במקרה הצורך (צריך לראות איך הטיסן יגיב למשקל הנוסף של כל המערכות הנ"ל, הוא יגביר את מהירות הנחיתה ואני מכניס את האפשרות של מדפים כשיקול)
ואני זוכר לגבי הערוץ ה9 שהוא מעין ערוץ מוגבל? (פעם קראתי שמישהו אומר אתזה)
אז אני פתוח לרעיונות בקיצור.
ההערה שלי לגבי אורך חיים היא בעקבות פגיעות הקאפה והדפרון...
שוב, יופי של עבודה, אין לך בעיות ניהוג בגלל גמישויות ?
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
תוספת המשקל לחיזוק הכנפיים היא מונורית .
אתה יכול לחזק ע"י חוטים כמו של עפיפון ואז תוספת המשקל לא תיהיה קיימת בכלל .
יש כאלה :
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=8341
כל השלישיה כנראה תעלה זול יותר מלקנות גלגל אף +סרוו בארץ.
לא בטוח שCOPILOT צריך ערוץ נוסף.
ואכן אתה צריך עוד ערוצים.
בואנה אתה זריז עוד לא עבר שבוע מאז שהתחלת את הפרויקט וכבר אתה באויר עם FPV!
הבנתי, אני כרגע מגיע לנחיתות רכות עד מאוד.. אם הוא יעבור ריסוק אפילו קליל יכול להיות באמת שהקאפה\דפרון ייפגעו אני משתדל מאוד מאוד לא לפגוע בהם כמובן..
ואני לא מרגיש בעיות בניהוג בגלל הגמישות, בתמונה זה נראה קצת גמיש מדיי זה לא ככה באמת, והיום זה היה יום עם משבי רוח מאוד חזקים, הרוח הייתה כ8-10 קשר עם משבי רוח חזקים יותר!
התמונות שרואים שכאילו אני בא לנחות למשל הן בלי מנוע בכלל (הפרופ מסתובב מעוצמת הרוח)
מה שכן אני רוצה להגדיל את ההגאים בזנב, הם לא עושים מספיק להערכתי אבל מוקדם מכדי להגיע למסקנות הוא עשה עד כה כ-4 טיסות ואני מחכה גם להטיס עם אנשים בעלי נסיון רב משלי כדי להסיק מסקנות חדשות ולבצע שיפורים כנדרש.
טוב צביקה צדקת!
זוכר שאמרת לי לגבי עמידות הקאפה\דפרון?
ובכן, הכנף+מכלול הזנב הוכיחו את עצמם מעל ומעבר למצופה גם ברוחות קשות, למרות הגמישות של הקורות קרבון העגולות שמושתלות בכנף, היגוי הטיסן סביל לחלוטין והוא יציב מספיק כדי להטיס FPV ביתר קלות..
אם כי לאחר מס' נחיתות רבות ומרובות (לפחות 50 במספר)
הגוף הישן ננטש והוחלף בחדש כאשר אני מאוד מקווה כי הלקחים ברובם הופקו..
יתרונות הגוף החדש:
1. עשוי מקאפה 10ממ.
2. גובהו גדול יותר על מנת לא לייצר נקודות שבר כפי שתראו בתמונות בגוף הישן.
3. המצלמה הותקנה מקדימה על מנת לחסוך את עניין הגלגל הקידמי המתקפל שהציע יגאל (למרות שזה רעיון מצויין בפני עצמו אבל אני מעדיף לשמור את הערוץ הנוסף לשימוש אחר)
חסרונות ברורים לחלוטין:
1. אני מייצר יותר גרר - עניין שולי כרגע מבחינתי בגלל שלמנוע בכל מקרה יש המון עוצמה, ויש לי כל כך הרבה קיבולת סוללה שמעולם לא יצא לי לסיים אותה ואפילו לא חצי!!
2. המצלמה מקדימה מאוד מאוד פגיעה במיוחד במקרה של קריסת גלגל קידמי - דבר שקרה לי בדגם הקודם וכמובן שהופקו לקחים גם כאן.
חוצמזה עשיתי חישובים בראש שכל מה שאני רוצה ייכנס והמרכז כובד יישמר ואכן לשמחתי יצאתי ממש על הקצקץ..
(בפרונט מותקנים 2 סוללות 4000MAH 3S + סוללת 1300MAH 3S בשביל המשדר+מצלמה)
ולהלן התמונות:
פשוט יפיפיה!
תוכל להרחיב מעט על "ציפוי" הכנפיים? איך יצרת את הפרופיל? ע"י "רצועות" קאפה? דפרון?
כן אין בעיה להרחיב בנושא:
כעקרון שחיפשתי שיטות לבנות לא ראיתי חד משמעי אז פשוט התחלתי ואמרתי שאני יילמד תוך כדי נסיון.
הדפסתי צורה של פרופיל מסויים והדבקתי לחתיכת קאפה 10ממ (שתשמש אותי כשבלונה)
חתכתי 2 חתיכות כאלו.
חתכתי מס' מסויים של ריבועים שגדולים קצת מהפרופיל מקאפה 5ממ, הצמדתי את כולם ביחד כאשר 2 הדפנות הינם הקאפה 10ממ שכבר חתוכה בצורה הנכונה, ובעזרת קופת לטשי פשוט שייפתי בגסות את כל הקאפה עד לקבלת הצורה של הפרופילים.
יצא דיי מדוייק ויפה.
תיכננתי את הפרופיל ככה שהתחתית שלו תיהיה קאפה 5ממ שטוחה לגמרי.
לאחר שהדבקתי את כל הפרופילים במרווחים מסויימים על הקאפה 5ממ, כשבאתי לצפות את הכל בדפרון 3ממ שמתי לב שהדפרון לא מספיק גמיש בייחוד בשפת ההתקפה.. לצורך כך רצתי לאורך הדפרון בכמה נקודות אסטרטגיות שהן יחסית קריטיות על מנת ליצור את הגמישות הרצוייה בשפת ההתקפה בעזרת עט כדורי (אפשר גם עם מברג עם ראש עגלגל או כל מיני כלים שפשוט ימעכו את הדפרון)
לאחר מכן למדתי בחצי כנף השנייה שבצד החיצוני אפשר להדביק מסקנטייפ כדי לא לפוצץ את הדפרון עאשר מקמרים אותו.
הדבקתי את הדפרון על הקאפה 5ממ באמצעות דבק אקרילי, חוצמזה כאשר מדביקים קאפה לקאפה או דפרון לקאפה רצוי מאוד אני חושב שכל החלקים יהיו חשופים מציפוי הקאפה לפחות באיזורי ההדבקה כדי לקבל הדבקה עם חוזק מקסימלי.. אחרת הקאפה פשוט יכולה להתקלף עם הדבק..
הפעלתי לחץ עם משקל במשך לילה שלם וזהו בבוקר הכנף יצאה יפה מאוד.
מבחינת טיסה לא יהיה קשה יותר בלי לראות את גוף הטיסן? מבחינת מרחקים לנחיתה..
אז היה צורך לקלף את ריבועי הקאפה 5מ"מ כדי שניתן יהיה לשייף אותם? מה מוטת הכנפיים הכוללת?
לי באופן אישי - לא..
מראש עושים כיול למצלמה כך שהסליידר ששולט בTILT שלה כאשר הוא נמצא בנקודה המקסימלית הוא יהיה מאוזן לטיסן ככה אני ניגש לנחיתה ומצליח להנחית בלי בעיה...
תשים בסימולטור כלשהו מבט מהטיסן ותנסה להנחית זה דיי דומה אני חושב..
יפה.. באמת יותר גדול אבל אתה התאמת את זה למה שאתה צריך..
במזלטים האמיתים המצלמה גם בצורה כאזותי...
יפה מאד!
את האמת לא קילפתי אותם וחבל שלא בדיאבד כי זה סתם הקשה לי השייוף.. כמובן שהציפוי מוסיף לעמידות של הפרופילים אבל באמת שאני לא יודע להגיד איזה בדיוק לחצים מופעלים עליהם..
כמו כן בניתי חציצים!! שעכשיו הזכרת לי שבגלל שלא קילפתי את הפרופילים עצמם מהציפוי, כאשר הדבקתי את החציצים מקאפה הם בעצם נדבקו לציפוי שזה דבר גרוע מאוד וזה גם תרם לחלק מהגמישות של הכנף.
אם הייתי בונה מחדש את הכנף הייתי שם בכלל קורות עץ כמו שצריך לאורך כל חצי כנף.
מוטת הכנף הינה 2 מטר.
ד"א לאחר שסיימת להדביק את הפרופילים בין כל פרופיל לפרופיל הוספתי גם פרופיל שעשוי מדפרון 3ממ שאותם גם הכנתי מראש ובהתחלה שקלתי באיזה מן הפרופילים להשתמש או בקאפה או בדפרון בסוף השתמשתי בשניהם לצורך חיזוק.
יצא שלכל חצי כנף שמתי 5 פרופילים מקאפה ו5 פרופילים מדפרון.
הי גיא,
מקסים !!!
אשמח להיפגש שוב ולראות אותו באוויר.
בינתיים - שיהיה סופ"ש רגוע :-)
השמיים אינם הגבול .. חשבון הבנק - כן
אולי אפשר להתקין את המצלמה על משהו כזה :
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=8575
יגאל אתה מתכוון לעשות אותה מתקפלת כדי למנוע מכות בנחיתות?
עדיף לחזק את הגוף בהתאם איפה שצריך ,לא אמור להיות בעיה שמיקום של המצלמה אם הכלי בנוי לכוחות שפועלים עליו בזמן נחיתה..
גיא, האם בנית את הטיסן מתוכנית? אם כן, מאיפה?
תודה
נ.ב
אחד הטיסנים המדהימים שיצא לי לראות.. כל הכבוד!![]()
בברכה,
תומר עינבר
את האמת שלא בניתי מתוכנית אלא מהראש..
ניתחתי מס' דגמים של טיסנים שמצאנו חן בעיניי מתמונות למידות,
ועל פי זה בערך הצלחתי לחשב איזה מימדים יתנו לי טיסן שיהיה אפשר להטיס אותו ויתאים לי למשקל ולציוד שברצוני לסחוב.