ציטוט נכתב במקור על ידי אקי צפיה בהודעה
שלום ליאור,
ההבנה העמוקה שלך כמו גם הרהיטות בהעברת החומר מרשימים מאד. מאד נהניתי לקרוא, תודה!

לגבי המנגנון של הבל, או שהציור מטעה או שיש סתירה בין הציור להסבר או שאני פיספסתי משהו?
גם בציור של מנגנון הבל וגם בהילר משורטט שהעברת "כח ההיגוי" היא מהצלחת לפלייבר ומשם ללהבים, ולפי ההסבר "מישור הסיבוב" של הפלייבר עם המשקולות בבל אמור להיות "עצמאי" ונפרד מזה של הלהבים הראשיות?

מצאתי כמה צילומי תקריב יפים להמחשה:
http://cs.finescale.com/forums/785871/ShowPost.aspx

מעניין אגב, אם כל המנגנונים האלה רשומים כפטנטים שיצרני מסוקי ה-RC השונים נדרשים לשלם עליהם לחברות בל, הילר וכו' או למי שקנה אותם..
ציטוט נכתב במקור על ידי אקי צפיה בהודעה
לפי הצילומים אני מבין ש"כח ההיגוי" מועבר ללהבים הראשיות דרך נקודת תמיכה בבסיס הפלייבר, מה שאני מניח שמשפיע קצת על הטייה מסויימת של הפלייבר (סוג של היברידי מוקדם?!).
אהלן אקי,
ראשית תודה על המחמאות!
לגבי שאלתך, אני לא מוצא סתירה בין השירטוט להסבר המילולי, אכן שתי המערכות מסתמכות על העברת הכוח מצלחת ההיגוי ללהבים דרך מנגנון הפלייבר.
ההבדלים העיקריים הם שימוש במשקולות בשיטת ה BELL ולא במשטחי עילוי פעילים (PADDLES) - הבדל שמשנה מאוד את יציבות המסוק לשינויים כמו גם את זמני התגובה שלו.
עוד הבדל חשוב לעמוד עליו הוא מע' השיכוך (DAMPNER) שבשימוש במע' ה BELL, ניתן לראות בבירור את הדבר בשירטוט - מע' זו גורמת למסוק להיות יציב מאוד בכל מה שנוגע לשינויי CYCLIC לא יזומים אך מיצרת עיכוב בתגובות המסוק ומגבילה את הטייס בכל מה שנוגע למשטר ה CYCLIC.
ניתן לראות את הדבר בצורה יפה בתמונה הזו:

ה- BELL, כמו ה- HILLER הן מע' היברידיות מוקדמות
הסיבה שהמע' ההיברידית נקראת גם BELL-HILLER היא מאחרת שהי מבוססת שתי המע' הקודמות לה.
מקווה שהנושא ברור יותר כעת,
ליאור