רבותי נראה שלא כלכך הובן עניין הרישיון...
אז כך ...
1.לגבי החובבים מה שרובינו כאן , נדרש להיות קשור עם בעל רשיון
הכוונה להיות חבר לדוגמא בקלוב התעופה שהוא בעל רשיון ,החברות מקנה בין היתר כיסוי ביטוחי למקרה של אירוע/תאונה למקרה של פגיעה בצד ג וכידוע היו דברים מעולם . הכל בהנחה שפועלים עפי הנחיות וכללי הבטיחות שמפורסמים בקלוב התעופה ותואמים את דרישות החוק ומן הסתם מפורטים גם במסמך של רתא שהופץ כאן.
2. לגבי המקצועיים שעושים שימוש מסחרי ,אכן נדרשים לרשיון למפעיל הכלי ורשיון לחברה המפעילה ורישיוי לכלי עצמו למעשה 3 סוגי רשיונות
שכדי לקבל כל אחד מהם נדרשים לעבור הכשרה ולעמוד במבחנים תאורתיים ומעשיים של רתא בדיוק כמו רשיון טייס .
ולמי שכל זה נראה מוגזם אז מנסיון אישי להטיס רחפן או כלי אחר הנושא ציוד צילום ואחר באזורים מיושבים ו/או הומי אדם דורשת מיומנות לא פחותה מהטסת מטוס ואולי במקרים מסויימים אף יותר.
אז חברים ההנחיות של רתא לשימוש חובב הם באמת בסיסיות ובסופו של דבר נועדו לשמור עלינו שלא נסתבך באיזו צרה ןמן הסתם שלא נגרום נזק ו/או נפגע באחרים .
להטיס בטוח עפי הנהלים זו מקצוענות אמיתית ולאו דווקא לעשות לופים או לטוס הפוך מעל ראשי ילדים...
טיסות בטוחות ומהנות חברים....