קנית 2 שלשות של זוגות מחברים?
זאת אומרת שבכל שלשה יש זכר ונקבה 3 פעמים וצריך 2-3 ערכות כאלו.
עדיף שיהיה יותר מידיי מאשר פחות מידיי
להערכתי, תצטרך מנוע ובקר נורמליים שמתקררים במים...
אין הוקוס פוקוס בתחום הזה.
רן ענבר
נערך לאחרונה על ידי HAIMMEIR; 30-11-2020 בשעה 13:33:20.
https://he.aliexpress.com/item/32963...f-2bc18a27e5f4
תסתכלו על הבקר הזה זה כמו שיש לי עם האיטום אין לו לא קירור מים ואין לו כלום אני לא יודע אם זה בדיוק מה שיש לי אבל זה על אותו עקרון אני בסך הכל רוצה להוסיף את מה שהוציאו לי את 2 הרכיבי הגנה ולדעת האם החימום של החוטים הוא דבר טבעי או לא הסירה עובדת יש להדגיש היא נוסעת אבל במקרה של תקלה היא עולה באש בגלל שאין רכיבי הגנה שיצאו ממנה
אויל החוטים שאני שמתי הם חוטים שלא מתאים שמתי חוטי נחושת 2.5 אולי זה לא מתאים אני לא יודע
אבל יש להדגיש הסירה נוסעת
אני אכתוב שוב את כל התהליך ואני אסביר מחדש הכל הכל הכל מחדש שמי שקורא את זה יבין במה מדובר
הסירה שאנחנו מדברים עליה היא סירת דייג פיתיון סירת הצלה יכולה לשאת עליה אדם או לגרור סירה על פדלים
הסירה היתה עובדת בחצי שעה האחרונה על מצברי עופרת 2 מצברים שמחוברים כל מצבר 12V 9AH
אני החלטתי בגלל שהמצברים האלה היו כבדים ולא היו נותנים לי זמן שייט עם הסריה
החלטתי להחליף את הסוללה לסוללת ליפו
יש להדגיש שבכל התהליך האדם שייצר את הסירה אישר לי לבצע את הפעולה הזאת ואמר לי שזה בסדר גמור אמר לי מה לעשות
מה שהוא אמר לי לעשות זה לקצר 2 חוטים פלוס ומינוס בחלק האחורי והוא הדגיש את החלק האחורי של הסירה לקצר אותם ולחבר XT60 בחלק הקדמי של הסירה
מה שקרה באותו רגע זה איך שחיברתי את הסוללה ליפו S6 30C 22V היה מעיין רעש וניצוץ
כתוצאה מכך נשרף הקונקטור XT60 המזל שלי שלא נגרם כלום ! לא במנוע ולא בבקר ולא בשום דבר כי הייתי מספיק מהיר לנתק את הקצר הזה זה לא גרם לנזק.
באותו יום הלכתי לבחור שאמר לי תבוא אלי אני אסדר לך את זה אל תילחץ
ממש רצתי אל הבחור הזה והוא באמת סידר את זה והסירה עבדה והיא עובדת!
מה שהתברר לי אחרי שבתיקון של אותו בחור היו 2 רכיבים שהיו אחראים על הגנה על המערכת הבחור לא חיבר אותם חזרה וזרק אותם
אני לפני חודש שלחתי סרטון של הסירה להאדם שיצר אותה בדרום אמריקה
הוא הסתכל והתעצבן והיה בהלם הוא לא ידע מה לכתוב לי רק סימני קריאה
והוא נרגע והסביר לי שהמערכת שלי היא ללא רכיבי הגנה זאת אומרת שאם יש קצר או משהו אחר הסירה פשוט עולה באש ונשרפת בים
כנראה ששני הרכיבים האלה הצהוב הזה ו הIC BS555
הם היו רכיבי הגנה של המערכת בנוסף החיווט שאני עשיתי החוטים הכחול והחום שלקחתי מחוט 2.5 שהיה לי לא חוטים מתאימים
מה שאני מבקש אם יש מישהו שיכול לעזור לי לפתור את הדבר הזה אני מוכן לשלם לטיפול כזה להוספת רכיבי הגנה או של דבר אחר שיכול לפתור לי את הבעיה אני מבקש שמי שיכול לעזור לי שיצור איתי קשר אני צריך מישהו שיודע מה הוא עושה ולא כמו הבחור שזרק לי 2 הרכיבים האלה והביא אותי למצב הזה
אני דיברתי עם רן ענבר עוד לא פגשתי אותו יום שישי אני פוגש אותו מקווה שהוא יצליח לפתור את זה ובמידה ולא אני אשמח עם עוד אדם ינסה או אפילו יכוון אותי לפתור את זה אני חשמלאי במקצועי ככה שאפילו כיון איפה לחבר מה ואיפה גם יכול להקל עלי
בוא נתחיל מהסוף:
אין לי מושג למה שמו רכיבי הגנה.
לא נתקלתי בהם מעולם בשום מוצר מודרני.
תשכח מהם.
החוט חשמל הכחול והחום שמגיעים מתחום החשמל הביתי לא מתאימים.
מחברי הנעל קבל אשר נלחצים בעזרת כלי יעודי על גבי המוליך החשמלי לא מתאימים לצרכים של הסירה.
יש להחליף אותם למחברים שקנית.
לדעתי, כשנתעמק ברכיבי המערכת נבין שהם לא מתאימים לשימוש בסירה ונצטרך להחליף אותם אם נרצה שהסירה תחזיק מעמד לאורך זמן...
שים לב למספר עובדות שאי אפשר להתעלם מהן:
היתה לך סירה תקינה... וניסיון לשדרג אותה הביא אותה למצב לא יציב
לא יציב זה המצב שיש כרגע... עובד אבל לא לאורך זמן...
המקצוע של כולנו לא שייך לתחביב.
אם אני טכנאי מכונות כביסה אז אני לא מבין כלום בריצת מרתון.
אם אנסה לרוץ מרתון ללא ידע מקצועי כנראה שאפצע.
ככה זה גם בתחביב הזה.
תיהיה טכנאי גרעין עם 7000 בפסיכומטרי... פה אתה טירון.
זה קשה לכולנו לקבל את זה.
גם אני אכלתי לא מעט סרטים עד שהבנתי שלפעמים צריך להיות צנוע... להבין שאני לא יודע הכול ולהתיעץ רגע לפני שאני עושה משהו לא הפיך.
להתיעץ?
להתיעץ עם מי שמבין
אני רואה את המצב הנוכחי ואני מבין שמי שעזר לך עד עכשיו לא מבין מה הוא עשה...
רן ענבר
יש לך אפשרות לצלם את המנוע ? במיוחד עם יש עליו כיתובים, אם לפי מה שכתוב באתר זה מנוע שמסוגל לסחוב 100 אמפר גם ה XT60 לא מתאים וצריך לעבור ל XT90 ..
כמובן ששטח החתך של הגידים צריך להיות בהתאם .. שזה באזור 4-5 ממ"ר.
במתח של 22-24 וולט מתחילים לקבל ניצוצות בזמן החיבור של הסוללה לבקר, כדי למנוע את זה שמים פלג XT90 מיוחד שמונע ניצוצות.
קישור לפלגים (הם מחליפים את הפלג של הסוללה) https://www.aliexpress.com/item/32992922573.html
בהצלחה, אם רן מטפל בך, אתה בידיים טובות
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
אני משתמש בדינס... תמיד יש ניצוצות
זה עוזר לשמור על עירנות.
רן ענבר
4 תאים...
רן ענבר
אני רוצה להודות לכולם ובמיוחד לרן שיסדר לי את הסירה מקווה שזה ישפר אותה תודה רבה לכולם על העזרה וגם לרן התותח שסידר לי את הסירה עד כמה שהיה אפשר !
מצויין .. בהצלחה
צביקה
בכיף.
קצת תמונת מצב שלא רואים בתמונות:
הסירה בנויה בצורה איכותית מאוד מבחינת מבנה והידרודינמי
ניכר כי מי שתיכנן ובנה מבין בעבודת פיברגלס ובסירות...אבל לא מבין הרבה בהנדסת אנוש ובסירות על שלט.
כדי לטעון סוללה צריך:
א. לפתוח 2 ברגי אלן גדולים להסרת מכסה אטום למים.
ב. לפתוח 2 ברגי פיליפס ולהסיר 2 ראשי סרוו.
ג. לפתוח 4 ברגי פיליפס ולשחרר את הפושרודים של הסרוואים מהמכסה המשני.
ד. לפתוח 6 ברגי פיליפס ולשחרר את המכסה המשני...
בירכותי... הגענו לסוללה...
לצערי, כל ברגי הפיליפס מתברגים בפיברגלס... אומנם יש הרבה בשר אבל זה ישחק לאט לאט.
הסוללה מונחת נמוך לשמירה על מרכז כובד נמוך.
המנוע מכוסה במכסה לא אטום נוסף.
לא פתחתי את המכסה של המנוע אבל מסיבוב המדחף ביד ניכר כי מדובר במנוע בעל מומנט עצום.
המנוע מסובב מדחף מתכת עם 3-4 להבים בקוטר של 10-12 ס"מ...כמו בלנדר...
למנוע יש פרופלור פנימי המזרים אוויר כדי לקרר את המנוע כשהוא מסתובב...
נראה לי לא אפקטיבי כי מסביב למנוע יש אוויר שלא מתחלף ורק הולך ומתחמם ככל שהמנוע עובד יותר.
הבקר עטוף בבידוד מתכווץ ולא ניתן לראות דגם מדוייק או כל פרט מזהה
סרוואים פשוטים יחסית:
אחד להיגוי ואחד לשיחרור אוכל לדגים או משהו של דייג שאני לא מבין בו.
למערכת החשמלית יש חיבור בטור לבקר דרך מפסק on/off
לציין כי בדרך כלל המפסק מדליק את הבקר לאחר חיבור הסוללה.
בנוסף, יש פאנל קטן הנותן חיווי של מתח הסוללה.
הן למפסק והן לפאנל החיווי אין אפשרות להגיע עקב אטימה נגד מים.
החוטים כבר מחוברים במספר נעלי כבל והלחמות...
חלק מהחוטים הם חוטים קשיחים המשמשים לחשמל ביתי...
מה עשיתי?
חיברתי חוטים 12awgעם בידוד סיליקון ובידוד מתכווץ מהסוללה לבקר (ללא מפסק כלל) תוך הנחיה לא להשאיר סוללה מחוברת לאף רגע מיותר.
הסרתי את החוטים המיותרים (למפסק ולפאנל חיווי מתח)
זהו...
שים לב שאתה עובד ללא קירור וללא הגנה כנגד פריקת יתר של הסוללה.
הסוללה שלך בעלת קיבול של 10000 מיליאמםר כך שאתה כנראה יכול לשוט לא מעט זמן... אבל אל תיסחף
לגבי החום מנוע אין לי פיתרון כרגע...
לוקוס נשמע לי סבבה
שמחתי לעזור.
רן ענבר
נערך לאחרונה על ידי רן ענבר; 06-12-2020 בשעה 20:47:08.
תותח
צביקה