זה לא כל כך מדויק...
אמנם במסוקים אני עדיין לא מבין, אבל בביטוח אני מבין קצת יותר.
פוליסת ביטוח מורכבת בדרך כלל מ- 2 חלקים:
1. רשימת הפוליסה (אלו מס' דפים בודדים שאנו רגילים לקרוא להם פוליסה).
2. הפוליסה עצמה (נקראת גם "ז'קט"). המדובר בחוברת הכוללת את כל התנאים והמסגרת המחייבת של הביטוח שנרכש.
לפני שעושים ביטוח, חשוב מאוד לבקש מהחברה או הסוכן לקבל העתק מהרשימה ואם אפשר, אז גם מהפוליסה ואז לקרוא היטב את האותיות הקטנות.
קחו בחשבון שאין פוליסה שמכסה את הכל ותמיד קיימות החרגות שיכולות לרוקן את הביטוח מכל תוכן ולפעמים אדם מן הישוב לא יצליח להבין את המשמעות של הדברים.
תשאלו הרבה שאלות, כגון:
- האם יש משמעות לגיל המבוטח ולמספר המבוטחים.
- האם הפוליסה תקפה למספר אנשים ובאלו תנאים.
- האם הפוליסה תקפה בכל מקום בו אני מטיס, או רק בשטח מוסדר (ואם כך- אז מה ההגדרה שבפוליסה לשטח מוסדר).
- האם הפוליסה מכסה מקרים של נזק עצמי.
- האם הפוליסה מכסה אותי מפני נזק שאני גורם לצד שלישי.
- האם הפוליסה מכסה אותי מנזק שנגרם לי על ידי צד שלישי.
- האם הפוליסה מכסה אותי מפני נזקי רכוש (ולא רק נזקי גוף) שגרמתי לצד שלישי ובאיזו תקרה (האם יש מגבלה למספר הארועים בשנה, מה סכום הכיסוי המקסימלי לכל מקרה ביטוח ומה סכום הביטוח הכולל של הפוליסה).
- האם יש תקרה לכיסוי ביטוחי בנזקי גוף שנגרמו לי, או שאני גרמתי לצד שלישי.
- האם הפוליסה כוללת גם הוצאות משפטיות במידה ונגרם נזק לצד שלישי והוא תובע אותי (אם כן- לברר מה גובה הכיסוי של ההוצאות המשפטיות).
ישנם נושאים נוספים שצריך לברר לפני רכישת הפוליסה, ולא ניתן לפרט כאן את הכל,
החשוב ביותר זה התנאים וההחרגות שקיימות (ותמיד יש כאלה!!!!)
וכן חשוב לקרוא היטב את ההגדרות שבפוליסה (כי היו מקרים שבהם לא ניתן פיצוי מאחר והמבוטח, או הנפגע לא נכנס למסגרת ההגדרה שרשומה בפוליסה ל"אירוע ביטוחי").
אם קיבלתם את כל הפרטים והחלטתם לרכוש את הביטוח, חשוב לקרוא את רשימת הפוליסה שתקבלו לביתכם בדואר ולהשוות אותה לפרטים שמסרו לכם בטלפון ולהעתק שקיבלתם לפני עריכת הפוליסה.
כבר קרו הרבה מקרים שדברים שהובטחו טלפונית, לא היו רשומים בפוליסה המקורית, או שדברים שהיו רשומים בהעתק שנשלח למבוטח, "נעלמו" מהרשימה המקורית.
וכן קרה כבר שלפוליסה המקורית "נוספו" תנאים והחרגות חדשות שלא היו כלל בהעתק שנשלח למבוטח.
תזכרו שביום פקודה, מה שקובע זה הרישום ברשימת הפוליסה המקורית שנערכה.
אם יש למישהו שאלות נוספות, אשמח לעזור.
מי שמעוניין, יכול להעביר אלי את רשימת הפוליסה שהציעו לו ואני אעבור עליה.
כל טוב.
דודי