אני, באופן מפתיע, נאלץ להסכים רועי הפעם...
בכדי להיכנס לנבחרת צריך טיסן יחסית פשוט- נכון לעכשיו עוד לא הגענו למצב שצריך פלייאוף להכריע לגבי כניסה לנבחרת... בינתיים עוד לא קרה ששלושה אנשים ביצעו 4 תחרויות מלאות + 2 גמרים מלאים.
בנוסף לזה, להזכירכם שאלוף אירופה הנוכחי (במקרה אתם מכירים אותו), ניצח עם טיסן יחסית פשוט שאת חלקו הוא בנה בעצמו (וגם הכנף שנקנתה היתה רגילה, פשוטה, ישנה וזולה מאוד)- וכן, הוא גם ניצח באמצעותו טיסן פלפר שהוטס ע"י אלוף אירופה הקודם ובאותו הזמן גם אלוף העולם...
it is all about the air...
שום טיסן פלפ לא יכול לנצח אויר טוב.
בתחרות האחרונה היה לי העונג להתחרות בפלייאוף ולמרות שטיסן הפלפ שלי מושבת כרגע (מתי, מה קורה עם זה?) אני משוכנע שגם אם היה לי אותו לא הייתי מסוגל לנצח את מי שניצח (שגיא, כל הכבוד).. האויר שהייתי בו פשוט לא היה מספיק טוב וההפרש ביני לבין המנצח היה בערך 1:40- וזהו לא פער שפלפ נותן... בקושי חצי ממנו.
אז נכון שאלוף העולם כרגע ניצח עם טיסן פלפ, אבל אסור לשכוח שסגנו (קראוס שלנו), עם טיסן קצר היה רחוק בסה"כ 13 שניות ממנו (אם בכלל) וזה בהחלט לא פער שמצדיק טיסן פלפ..
ולגבי חניכים... שם בהחלט החינוך של המדריכים חשוב- המדריך צריך להסביר לחניכים שלא משנה מה מטיסים הבוגרים, הוא צריך לראות מה חבריו בגיל מטיסים ורובם עדין בונה את הטיסנים בעצמו- בשביל זה יש דרוג נוער ובינתיים אני לא רואה בנוער כמויות של מתחרים שעושים תוצאה מלא.
המטרה של הנוער היא לנצח בנוער ולהיכנס לנבחרת נוער ושם בהחלט טיסן בלזה עם וו סיבוב יכול לעשות את העבודה- בנוער מה שקובע הוא המתחרה שיעשה הכי פחות טעויות- הטיסן משני מאוד בכל הסיפור... (האמת, כשאני חושב על זה, גם בבוגרים).
החניך בין ה- 15 לא צריך להיות מאוכזב שהוא לא יכול לנצח את ירון קראוס, ליאור בכר ואח'- היתרון שלהם ושל כל השאר הוא בעיקר בניסיון ולא בטיסנים.