אופס, עשיתי את זה שוב.. פלטפורמת FPV חדשה..
קודם כל קצת הקדמה:
לאחר שנבנה "עמלץ הכסף", התברר לי שלפעמים קצת מסורבל להיסחב עם פלטפורמה כה גדולה לשטחי ההטסה, והדבר כרוך בלוגיסטיקה יחסית מורכבת, עם פחד תמידי שהטיסן יילך לעולמו (אחרי השקעה של חצי שנת עבודה) עקב שינויים תמידיים במערכות האלקטרוניות, רציתי לעצמי פלטפורמה מנצחת, שילוב של פרופ דוחף, מצלמה בחזית, שהייה ארוכה במיוחד, ומשקל נמוך ככל האפשר בשאיפה להשיג עומס כנף נמוך (באמצע הפרוייקט אפילו רציתי לייעל את זה לרמה של תפיסת טרמיקות) שייקח לי קצת זמן לבנות, ולא אפחד להטיס אותה בכל מקום, כל שעה (לא משנה באיזה תוואי שטח).
מכיוון שהעבודה נעשתה בקלוב התעופה עומר, מה שהקנה לי גישה למשאבים מצויינים ואיפשר לי ליצור משהו שהוא פרי דמיוני החלטתי לעשות מס' סקיצות לפלטפורמה שאותם חלקתי עם חברים קרובים (תודה על הסבלנות), לבסוף כשנבחרה הסקיצת אבטיפוס התחלתי במלאכת האילתורים, כיוון שהדרך הפעם לבנייה הייתה מחומרים מרוכבים נטו.
לאחר יצירת הגוף כל מי שראה אותו אמר שזה דומה לצוללת, מכאן השם.
מבחינתי כל זה בגדר ניסוי החל משיטת הבניה של הגוף עצמו, ועד לתכנון המוזר שיש לו את הכשלים שלו וכבר רשמתי לעצמי מס' הערות.
אשמח לחוות דעת מבוססת על בסיס הוידאו הקצרצר והלא איכותי הזה של הטסט.
אשמח כמו כן גם לתגובות לגבי התכנון עצמו.
הסטאפ שלו מושך את הטיסן כלפי מעלה בלי בעיה.
יש עליו סוללת 4 תאים של 4700מא, וסוללת 1050מא לוידאו+סרווים
משקל טיסה - 3 ק"ג. (עם ציוד FPV מלא)
סה"כ פחות מחודש עבודה.
מתקון המצלמה יעשה בימים הקרובים (יש גימבול כבר מוכן)
תודה ענקית לנמרוד על הליווי הצמוד ביציקת הכנף, תודה לכל החברים שייעצו לאורך כל הדרך, ותודה מאוד מיוחדת גם ליוסף, ולאיציקים (יש 2).
![]()